طاهری خبر داد؛
سازمان ملی هوش مصنوعی راهبر اصلی AI در کشور شد پایان موازی کاری
به گزارش کنکوری، نایب رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس اظهار داشت: بر طبق مصوبه مجلس، راهبر اصلی حوزه هوش مصنوعی، سازمان ملی هوش مصنوعی خواهد بود و فعالیتهایی که هم پوشانی دارد باید متوقف شود.
به گزارش کنکوری به نقل از مهر، مصطفی طاهری نایب رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین المللی اینوتکس ۲۰۲۶ درجمع خبرنگاران، ضمن قدردانی از تلاشهای برگزارکنندگان این رویداد، وضعیت زیست بوم فناوری کشور و آخرین تحولات تقنینی حوزه هوش مصنوعی را شرح داد.
تاب آوری ملی؛ محصول روحیه امید در نسل جوان
طاهری در شروع سخنان خود ضمن اشاره به شرایط خاص کشور و تقابل جریانات امنیتی و توسعه ای، عنوان کرد: در شرایطی که کشور با چالش های خاصی روبه روست، رویکرد عمومی معمولا معطوف به بقا و کارهای روزمره است تا توسعه و آینده نگری؛ اما آن چه در این نمایشگاه مشاهده کردم، خلاف این روند بود. نسل جوان و «گام دومی ها» با وجود درگیری های اخیر کشور، با انگیزه ای به مراتب بیشتر از سالهای قبل گرد هم آمده اند.
وی با اعلان اینکه این جوانان با رصد دقیق مشکلات کشور و ارایه راه حل، روحیه امید را به معرض نمایش گذاشته اند، اضافه کرد: «این شرکتهای کوچک و بزرگ با چنان روحیه ای فعالیت می نمایند که میتوان با قاطعیت گفت با وجود چنین سرمایه های انسانی، هیچ دشمنی نمی تواند ایران را از مسیر پیشرفت بازدارد.»
تصویب قانون هوش مصنوعی؛ ساختارمند شدن راهبری کشور
نایب رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس در ادامه خبر از غائی شدن قانون هوش مصنوعی داد و اظهار داشت: خوشبختانه با پیموده شدن فرآیندهای قانونی و رفت و بازگشت های انجام شده با هیات عالی نظارت، قانون هوش مصنوعی دو روز قبل غائی شد و کشور حال دارای قانون مشخص و مدون در این حوزه می باشد.
وی تاکید کرد: مهم ترین موفقیت این قانون، ایجاد ساختار مشخص برای راهبری هوش مصنوعی در سطح کلان کشور است. در مواد مختلف این قانون، بار اصلی مسئولیت بر دوش بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان گذاشته شده است. همین طور در این قانون، سازوکارهایی برای دسترسی بخش خصوصی به داده های دولتی و عمومی در عرصه هوش مصنوعی پیشبینی شده است.
طاهری ضمن اشاره به حمایت های پیشبینی شده در این قانون اظهار داشت: وزارت ارتباطات بعنوان متولی اصلی، مسئولیت فراهم سازی زیرساخت های هوش مصنوعی را بر عهده گرفته است. همین طور تمامی حمایت های مقرر در «قانون جهش تولید دانش بنیان»، به شرکتهای فعال در عرصه هوش مصنوعی نیز تعمیم یافته است.
وی اضافه کرد: در عرصه بین الملل نیز قانون به تعاملات، تبادل داده و پروژه های مشترک پرداخته است، چونکه اعتقاد داریم ارتباط با کشورهای دیگر می تواند آورده های استراتژیک برای کشور داشته باشد.
نایب رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس ضمن اشاره به لایه های حفاظتی قانون اظهار داشت: دو دغدغه مهم را در سازمان پیشبینی کردیم؛ نخست مطالعه لایه های بنیادین و عمیق برای آینده نگری، تا از ظهور مسایل نوظهور و غافلگیری کشور جلوگیری شود. دوم مدیریت مخاطرات؛ چونکه هوش مصنوعی در کنار فرصت ها، می تواند لطمه زا باشد که این مورد نیز تحت مدیریت دقیق قرار خواهد گرفت.
وی همین طور ضمن اشاره به تکالیف دانشگاه ها خاطرنشان کرد: وزارتخانه های علوم، آموزش وپرورش و بهداشت مکلف شده اند تا تکالیف مشخصی را در عرصه تربیت نیروی انسانی و سودجستن از ظرفیت اساتید دانشگاه انجام دهند.
پایان موازی کاری؛ سازمان ملی هوش مصنوعی متولی اصلی است
طاهری در جواب سوالی درباره ی نقش سازمان ملی هوش مصنوعی و تداخل آن با ستادهای معاونت علمی عنوان کرد: با تصویب این قانون، ما صاحب «سازمان ملی هوش مصنوعی» هستیم که زیر نظر مستقیم رئیس جمهوری فعالیت می کند. اگر ستادهایی در دستگاه های دیگر (مانند معاونت علمی) تکالیفی داشته اند که با وظایف این سازمان هم پوشانی دارد، آن تکالیف باید متوقف شود. راهبر اصلی در این عرصه، سازمان ملی هوش مصنوعی خواهد بود.
وی در انتها اشاره کرد: معاونت علمی نهادی است که هزاران مسئله (از نانو و کوانتوم تا میکروالکترونیک) را تسهیل گری می کند، اما هوش مصنوعی نیازمند متولی است که بصورت شبانه روزی و متمرکز روی آن وقت بگذارد تا به هدف تعیین شده توسط مقام معظم رهبری بر مبنای قرار گرفتن در جمع ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی جهان دست پیدا کنیم.
طاهری در انتها درباره ی فضای مجازی و هوش مصنوعی برای خردسالان اظهار داشت: بااینکه قانون فعلی اشاره مستقیمی به جزییات این حوزه ندارد، اما به سازمان ملی هوش مصنوعی اختیارات لازم داده شده تا آئین نامه های اختصاصی برای فضای مجازی و هوش مصنوعی ویژه خردسالان و نوجوانان تدوین و در دولت تصویب کند تا در تمام کشور اجرائی شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳