مطالبات سه گانه فعالین اقتصاد دیجیتال از دولت

مطالبات سه گانه فعالین اقتصاد دیجیتال از دولت به گزارش کنکوری، رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی با ارزیابی دستاوردهای بحران های اخیر بر اقتصاد دیجیتال کشور سه مطالبه فعالین این زیست بوم را بیان نمود.



به گزارش کنکوری به نقل از مهر، بعد از بحران های اخیر و جنگ رمضان، اقتصاد دیجیتال ایران هم همانند خیلی از بخش های اقتصادی کشور با چالش های جدی روبرو شد. اختلال در ارتباطات، کاهش تقاضا، افت سرمایه گذاری و افزایش نااطمینانی، پرسش های تازه ای را درباره ی میزان تاب آوری این بخش از اقتصاد بوجود آورده است.
در همین رابطه رضا الفت نسب، رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی، از تجربه کسب وکارهای دیجیتال در دوران بحران، الزامات توسعه این بخش و چشم انداز آینده اقتصاد دیجیتال ایران سخن می گوید و به تشریح ابعاد مختلف وضعیت اقتصاد دیجیتال ایران، چالش های پیش روی کسب وکارهای کوچک و نیازمندیهای توسعه این حوزه می پردازد.
الفت نسب ضمن اشاره به مباحث طرح شده پیرامون عبور اقتصاد دیجیتال از بحران های اخیر، عنوان کرد: اقتصاد دیجیتال ایران نشان داد که از ظرفیت تاب آوری برخوردار است، اما این به معنای صدمه ناپذیر بودن نیست.
وی تفاوت اقتصاد دیجیتال با خیلی از بخش های دیگر اقتصاد را در این دانست که اگر زیرساخت های ارتباطی و اعتماد عمومی حفظ شود، این بخش می تواند سریع تر از صنایع سنتی به شرایط عادی بازگردد.
وی در ادامه با ذکر مثالی اضافه کرد: برای مثال، صدمه هایی که برخی صنایع بزرگ مانند فولاد در بحران های اخیر متحمل شدند، به مراتب ماندگارتر بود. البته باید تاکید کنم که این تاب آوری بالاتر از آن که حاصل یک برنامه ملی باشد، نتیجه تلاش بخش خصوصی و کنشگران این حوزه است و همچنان کسب وکارهای کوچک در مقابل هر شوک اقتصادی یا اختلال ارتباطی بسیار صدمه پذیر هستند.

بزرگ ترین صدمه بحران؛ افزایش نااطمینانی و فشار بر کسب وکارهای کوچک

الفت نسب بزرگ ترین صدمه بحران های اخیر به اکوسیستم اقتصاد دیجیتال را افزایش نااطمینانی برشمرد و خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، مردم خریدهای غیرضروری خودرا به تعویق می اندازند، سرمایه گذاران محتاط تر می شوند و کسب وکارها امکان برنامه ریزی طولانی مدت را از دست می دهند.
وی تصریح کرد: بیشترین فشار هم بر دوش کسب وکارهای کوچک و متوسط قرار گرفت؛ مجموعه هایی که برعکس شرکتهای بزرگ، از پشتوانه مالی کافی برخوردار نیستند و تاب آوری پایین تری دارند.
رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی در جواب سوالی درباره ی آمادگی زیرساخت های دیجیتال برای مواجهه با شرایط مشابه، عنوان کرد: از نظر فنی نسبت به گذشته پیشرفت هایی حاصل شده است، اما تاب آوری فقط به زیرساخت محدود نمی گردد. وی تداوم فعالیت کسب وکارها را نیازمند سه مؤلفه اساسی شامل پایداری ارتباطات، دسترسی قابل اتکا به خدمات دیجیتال و تصمیم گیری های قابل پیشبینی دانست و تاکید کرد: اگر این عوامل فراهم نباشد، حتی بهترین زیرساخت فنی هم نمی تواند فعالیت اقتصادی را تأیید کند.

گره خوردن اقتصاد دیجیتال با معیشت مردم

وی مهم ترین درس بحران اخیر برای سیاست گذاران را درک این حقیقت دانست که اقتصاد دیجیتال دیگر صرفا یک حوزه فناورانه نیست و با اشاره به اینکه امروز این بخش مستقیماً با معیشت مردم گره خورده است، اضافه کرد: هر تصمیمی که بر ارتباطات یا اعتماد عمومی اثر بگذارد، مستقیماً درآمد هزاران کسب و کار و زندگی میلیونها مصرف کننده را تحت تاثیر قرار می دهد؛ به این علت سیاستگذاری در این عرصه باید با مشارکت حقیقی بخش خصوصی صورت گیرد.
الفت نسب همینطور به چالش های کسب وکارهای کوچک در این دوره اشاره نمود و اظهار داشت: مهم ترین مشکل، کاهش فروش و کمبود نقدینگی بود.
وی ضمن اشاره به دوره ای که رسانه های اجتماعی و برخی خدمات اینترنتی با اختلال یا محدودیت مواجه گشتند، تاکید کرد که در آن زمان فروش خیلی از کسب وکارها حدودا به صفر رسید.
به گفته وی، خیلی از این مجموعه ها تنها یک یا دو کانال فروش دارند و هرگونه اختلال، درآمد آنها را به شدت کم می کند. وی تصریح کرد که پشتیبانی از این بخش صرفا به معنای حمایت مالی نیست؛ بلکه کاهش هزینه های تحمیل شده، ثبات مقررات و تسهیل فعالیت اقتصادی هم اهمیت بالایی دارد.

وضعیت سرمایه گذاری و آمادگی برای عصر هوش مصنوعی

رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی با اشاره به اینکه سرمایه از نااطمینانی فرار می کند، اضافه کرد: هرچه امکان پیشبینی آینده کمتر باشد، سرمایه گذاری هم کاسته می شود. با این وجود، وی تاکید کرد که اقتصاد دیجیتال ایران همچنان ظرفیتهای بزرگی دارد که هنوز بطور کامل شناخته نشده اند و اگر ثبات در تصمیم گیری ها ایجاد شود و برنامه ریزی طولانی مدت در دستور کار قرار گیرد، این حوزه می تواند باردیگر به مقصدی جذاب برای سرمایه گذاران داخلی و حتی خارجی تبدیل گردد.
وی در بخش دیگری از این گفتگو به مبحث هوش مصنوعی پرداخت و خاطرنشان کرد: از نظر نیروی انسانی، ظرفیت بسیار خوبی داریم و متخصصان ایرانی در این عرصه توانمند هستند، اما برای استفاده حقیقی از هوش مصنوعی، به زیرساخت، سرمایه گذاری، دسترسی به فناوری، سیاستهای حمایتی و چارچوب های حقوقی نیاز داریم. وی اخطار داد که اگر امروز در این عرصه سرمایه گذاری نکنیم، فاصله ایران با کشورهای پیشرو روزبه روز بیشتر خواهد شد.

ایجاد ثبات؛ نخستین اولویت برای توسعه

الفت نسب در پاسخ به این سؤال که اگر اختیار تصمیم گیری داشت، نخستین اقدامش چه بود، اظهار داشت: بدون تردید، ایجاد ثبات و پیشبینی پذیری در فضای کسب و کار را در اولویت قرار می دادم. وی با اشاره به اینکه فعال اقتصادی پیش از هر چیز باید بتواند برای آینده برنامه ریزی کند، اضافه کرد: نوآوری و سرمایه گذاری در فضایی که ثبات وجود نداشته باشد، شکل نخواهد گرفت.
وی ناهماهنگی در سیاستگذاری را مهم ترین مانع توسعه اقتصاد دیجیتال ایران دانست و تصریح کرد: زمانیکه تصمیم های مختلف بدون هماهنگی اتخاذ می شود، هزینه آنرا کسب وکارها می پردازند و در نهایت مردم هم آثار آنرا در زندگی روزمره خود مشاهده می کنند.

مطالبات سه گانه کنشگران اقتصاد دیجیتال از دولت

رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی سه مطالبه اصلی کنشگران این حوزه از دولت را این گونه تشریح کرد: نخست، ایجاد ثبات و پیشبینی پذیری در تصمیمات؛ دوم، مشارکت حقیقی بخش خصوصی در فرایند سیاستگذاری و سوم، پشتیبانی از رقابت سالم و رفع موانع غیرضروری برای فعالیت کسب وکارهای دیجیتال.
الفت نسب درباره ی آینده این حوزه هم اظهار داشت: اگر تحولات امنیتی و شرایط جنگی را کنار بگذاریم، آینده این حوزه را امیدوارکننده می دانم.
وی تاکید کرد که اقتصاد دیجیتال می تواند یکی از موتورهای اصلی رشد اقتصاد ایران باشد، منوط به آن که سرمایه انسانی حفظ شود، روند مهاجرت نخبگان کم شود، سرمایه گذاری تقویت شود و سیاستگذاری ها در راه توسعه قرار گیرد.
به گفته وی، ایران از نظر نیروی انسانی و ظرفیت بازار، مزیت های کم نظیری دارد.
وی در پیامی خطاب به جوانان و کارآفرینان عنوان کرد: اقتصاد دیجیتال سالیان سختی را پشت سر گذاشته و این فقط در ارتباط با یک سال گذشته نیست، اما همین تجربه ها نشان داده است که این اکوسیستم توان ایستادگی دارد.
الفت نسب خطاب به داوطلبان ورود به این حوزه اظهار داشت: فقط به فناوری فکر نکنید؛ روی حل مسایل حقیقی مردم تمرکز کنید.
وی با تاکید بر این که آینده متعلق به کسانی است که اعتماد مردم را به دست می آورند، خاطرنشان کرد: اقتصاد دیجیتال، قبل از آن که درباره ی فناوری باشد، درباره ی انسان هاست؛ هرجا بتوانیم کیفیت زندگی مردم را بهتر نماییم، همان جا فرصت حقیقی کسب و کار شکل می گیرد.
بطور خلاصه، وی اخطار داد که اگر امروز در این حوزه سرمایه گذاری نکنیم، فاصله ایران با کشورهای پیشرو روزبه روز بیشتر خواهد شد. وی ناهماهنگی در سیاست گذاری را مهم ترین مانع توسعه اقتصاد دیجیتال ایران دانست و خاطرنشان کرد: زمانیکه تصمیم های مختلف بدون هماهنگی اتخاذ می شود، هزینه آن را کسب و کارها می پردازند و در نهایت مردم هم آثار آن را در زندگی روزمره خود مشاهده می کنند. وی در پیامی خطاب به جوانان و کارآفرینان اظهار داشت: اقتصاد دیجیتال سالیان سختی را پشت سر گذاشته و این فقط در ارتباط با یک سال قبل نیست، اما همین تجربه ها نشان داده است که این اکوسیستم توان ایستادگی دارد.

منبع:

1405/05/04
15:52:54
5.0 / 5
3
تگهای خبر: امنیت , اینترنت , خدمات , داوطلب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور

کنکوری، همراه همیشگی تو تا قله موفقیت! کنکور رو قورت بده و به دانشگاه دلخواهت برس