از فشار امتحانات تا آرامش معنوی اثر سفر حج بر تاب آوری و همدلی دانشجویان پزشکی
کنکوری: دانشجوی پزشکی حاضر در عمره دانشجویی می گوید این سفر، پزشکی را از یک رشته تحصیلی به یک تعهد انسانی تبدیل کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان ؛ فاطمه کربلایی - با استقبال گسترده دانشجویان از عمره های دانشجویی در سالجاری، این سفر معنوی بار دیگر به فرصتی اثرگذار برای رشد شخصیتی و تقویت هویت حرفه ای جوانان تبدیل گشته است؛ سفری که برای برخی دانشجویان، فراتر از یک زیارت، تجربه ای الهام بخش در راه زندگی و تحصیل بوده است.
فاطمه قنواتی، ۲۱ ساله و دانشجوی سال چهارم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و از دانشجویان حاضر در عمره دانشجویی، در گفت و گو با خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران جوان به سفر حج، بیان کرد: بدون برنامه قبلی و انگیزه جدی در قرعه کشی عمره دانشجویی نام نویسی کرده بودم اما بعنوان عضو اصلی پذیرفته شدم و کم کم سفر برایم جدی شد. پیگیر غیبت امتحانات و کلاس ها شدم و با وجود تمام مشکلات و سختگیری های رشته پزشکی، با توکل بر خدا مسیر برایم هموار شد؛ گویی واقعا خدا من را دعوت کرده بود و راه خودش باز می شد و مشکلات آهسته آهسته از پیش پایم کنار می رفتند.
این دانشجوی پزشکی اضافه کرد: تاریخ اولیه اعزام اول آذرماه بود، اما به سبب تعدد امتحانات در آن بازه، امکان سفر برایم وجود نداشت. برعکس تصورم، نهاد تاریخ اعزام را به ۲۷ آبان ماه تغییر داد که بهترین زمان ممکن برای من بود.
قنواتی ضمن اشاره به حال وهوای حضور در سرزمین وحی اظهار داشت: حضور در مکه و مدینه، شهر بزرگان دین، و قدم زدن در کوچه های این شهر ها حس غیرقابل توصیفی در من ایجاد کرد. زیارت مسجدالنبی (ص)، پرواز کبوتر های حرم و عبادت در آن مکان مقدس، آرامش و امنیت عجیبی در دلم ایجاد کرد؛ اما غربت بقیع را هیچ گاه فراموش نمی کنم. برایم خیلی سخت بود که چهار امام معصوم و غریب ما در یک مکان دفن باشند، اما نتوانم بطور شایسته آنها را زیارت کنم.
وی دیدار کعبه را فراموش نشدنی ترین لحظه عمر خود توصیف کرد و اضافه کرد: در مقابل عظمت خداوند، حس کوچکی را تجربه می کردم و اشک ها بی اراده بر گونه هایم جاری می شد. دلم می خواست ساعت ها بدون توجه و فکر به چیزی، محو تماشای کعبه شوم.
این دانشجوی پزشکی با اشاره به اینکه سختی های مسیر، گرما و شلوغی ها چندان به چشم نمی آمد، اشاره کرد: گویی خدا نیرویی مضاعف به ما داده بود. با وجود تمام کم خوابی ها و سختی ها، تمام توجه ما به عبادت بود و دلمان می خواست همه لحظاتمان را در مسجدالحرام و مسجدالنبی بمانیم.
قنواتی وداع با شهر خدا و پیامبر (ص) را سخت ترین و غم انگیزترین لحظه زندگی خود دانست و اظهار داشت: بعد از سفر، دلم زودتر می لرزد و بیشتر حواسم است که خدا چقدر به انسان نزدیک است.
وی ضمن اشاره به برنامه های فرهنگی و جلسات معرفتی نهاد و کاروان اشاره کرد: این برنامه ها موجب شد سفر ما فقط زیارتی نباشد و با تاریخ اسلام آشنا شویم. در این سفر حس رفاقت، همدلی و همراهی در ما بیشتر شد و این موضوع موجب شد نگاه من به پزشکی عمیق تر و انسانی تر شود.
این دانشجوی پزشکی اضافه کرد: وقتی در کنار اشخاصی با فرهنگ ها و شرایط مختلف بودم، بیشتر درک می کردم که پزشکی فقط درمان جسم نیست، بلکه همراهی با انسان ها در لحظات سخت زندگی است. فضای معنوی سفر به من یادآوری کرد که پزشکی فقط یک شغل یا مسیر تحصیلی نیست، بلکه یک امانت و خدمت الهی است که باید با تعهد و دلسوزی صورت گیرد.
قنواتی با تقدیر از مسئولان کاروان اظهار داشت: در راه پر فراز و نشیب سفر و با وجود سختی های مدیریت زائرین، مسئولان کاروان با صبر و حوصله مثال زدنی اوضاع را کنترل کرده و به گونه ای پدرانه با ما برخورد کردند. این رفتار برای من درس بزرگی بود و موجب شد صبر و همدلی ام بیشتر شود؛ خاصیت هایی که در برخورد با بیمار اهمیت زیادی دارد و شاید در شلوغی های روزمره کمتر به آنها توجه گردد.
او در آخر به دانشجویان و جوانان سفارش کرد: اگر فرصت چنین سفری برایشان فراهم گردید، حتما از آن استفاده کنند؛ چونکه این سفر موجب رشد معنوی و شخصیتی انسان می شود. فشار درس و کار در پزشکی زیاد است، اما این سفر به من آموخت که اگر هدف اصلی، یعنی خدمت، فراموش نشود، تحمل سختی ها آسان تر خواهد شد.
به اجمال،
باشگاه خبرنگاران جوان ؛ فاطمه کربلایی - با استقبال گسترده دانشجویان از عمره های دانشجویی در سال جاری، این سفر معنوی بار دیگر به فرصتی اثرگذار برای رشد شخصیتی و تقویت هویت حرفه ای جوانان تبدیل گشته است؛ سفری که برای برخی دانشجویان، فراتر از یک زیارت، تجربه ای الهام بخش در راه زندگی و تحصیل بوده است.
فاطمه قنواتی، ۲۱ ساله و دانشجوی سال چهارم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و از دانشجویان حاضر در عمره دانشجویی، در گفت و گو با خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران جوان به سفر حج، بیان کرد: بدون برنامه قبلی و انگیزه جدی در قرعه کشی عمره دانشجویی نام نویسی کرده بودم اما به عنوان عضو اصلی پذیرفته شدم و کم کم سفر برایم جدی شد. پیگیر غیبت امتحانات و کلاس ها شدم و با وجود تمام مشکلات و سختگیری های رشته پزشکی، با توکل بر خدا مسیر برایم هموار شد؛ گویی واقعاً خدا من را دعوت کرده بود و راه خودش باز می شد و مشکلات آهسته آهسته از پیش پایم کنار می رفتند.
این دانشجوی پزشکی افزود: تاریخ اولیه اعزام اول آذرماه بود، اما به جهت تعدد امتحانات در آن بازه، امکان سفر برایم وجود نداشت. در این سفر حس رفاقت، همدلی و همراهی در ما بیشتر شد و این مساله سبب شد نگاه من به پزشکی عمیق تر و انسانی تر شود.
این دانشجوی پزشکی افزود: وقتی در کنار اشخاصی با فرهنگ ها و شرایط مختلف بودم، بیشتر درک می کردم که پزشکی فقط درمان جسم نیست، بلکه همراهی با انسان ها در لحظات سخت زندگی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱