یك مقام مسول وزارت علوم مطرح كرد؛
عرضه گزارش خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها به دولت
به گزارش کنکوری مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم اظهار داشت: وزارت علوم موظف است بر خرید تجهیزات آزمایشگاهی از جانب دانشگاه ها نظارت داشته باشد.
به گزارش کنکوری به نقل از وزارت علوم، ششمین کارگاه معرفی خدمات و سامانه شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) با حضور دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رؤسای امور آزمایشگاه ها و کارگاه ها و کاربران تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی به صورت آنلاین از جانب دانشگاه شیراز برگزار گردید.
نیسی در این کارگاه به بحث نظارت بر خرید تجهیزات آزمایشگاهی اشاره نمود و اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است در این راستا به دولت و دولت هم باید به صندوق توسعه گزارش دهد و الان با همکاری سازمان بازرسی و بازرسان دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تجهیزات خریداری شده از جانب دانشگاه ها برای آزمایشگاه ها چک و اسناد مثبته جمع آوری و صورتجلسه می شود.
وی با اشاره به اینکه این نظارت از دانشگاه های تهران شروع شده و به سایر دانشگاه ها تسری می یابد، اظهار نمود: سامانه شاعا به منظور شناسایی، شبکه سازی و به اشتراک گذاری تجهیزات و توانمندی های آزمایشگاه های علمی کل کشور طراحی شده است و با استفاده از این سامانه تمامی پژوهشگران قادر خواهند بود تا در کوتاه ترین زمان ممکن به تجهیزات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
نیسی، سامانه شاعا را بستری مناسب به منظور تحقق اهدافی چون تهیه شناسنامه و ایجاد بانک اطلاعاتی آزمایشگاه ها و فضاهای کالبدی آنها (اعم از نیروی انسانی متخصص، امکانات، تجهیزات و...)، بهره گیری حداکثری از ظرفیت ها، منابع و توانمندی های آزمایشگاهی و بهره برداری بهینه اقتصادی از آنها عنوان نمود.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، فراهم آوردن امکان ارزیابی آزمایشگاه های شبکه و رتبه بندی آنها (رتبه بندی درون شبکه ای) به منظور توسعه متوازن، کوشش برای استاندارد کردن فعالیتهای آزمایشگاهی در سطح ملی و بین المللی و همکاری با دستگاههای استانداردسازی ملی و بین المللی، تجهیز و تکمیل آزمایشگاه های موجود و زنجیره های ناقص آزمایشگاهی، شناسایی و رتبه بندی شرکتهای واردکننده و تولیدکننده تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی و ساماندهی تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی در چارچوب آزمایشگاه های مرکزی را از دیگر اهداف ایجاد شبکه شاعا نام برد.
وی تصریح کرد: برقراری نظام تعمیر و نگهداری تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی مراکز آموزش عالی و همینطور تشویق اعضای شبکه جهت تدوین نظام عرضه خدمات به مراکز تحقیقاتی و محققان و متخصصان از دیگر اهداف ایجاد این شبکه است.
در ادامه این نشست، مهندس احمدپور، نماینده کنسرسیوم شرکتهای نرم افزاری پارک علم و فناوری کردستان درمورد چگونگی ثبت نام شرکت ها در سامانه شاعا توضیحاتی عرضه داد و اظهار داشت: در این راستا باید اطلاعات، پرسنل، مدارک و مستندات، داشبورد و نمایندگی و اطلاعات فروش شرکت ها ثبت شوند تا در مرحله آتی بررسی شود.
وی به اقدامات لازم برای عملیاتی کردن گرنت خدمات اشاره نمود و اضافه کرد: هر دانشگاه باتوجه به اسناد بالادستی و سیاست های دانشگاه باید ماموریتش را تعریف کند و با عنایت به هر مأموریت دانشگاه ها بایستی پروژه هایی را در سامانه ثبت کنند.
منبع: كنكوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳