معاون وزیر علوم مطرح كرد
تاب آوری در مقابل تحریم ها و پاندمی كرونا دستاورد بنیاد قوی علمی كشور
به گزارش كنكوری معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاب آوری كشور را در مقابل دو چالش تحریم های ظالمانه و شیوع جهانی كووید-۱۹ را ناشی از زیر ساخت قوی و بنیاد محكم علمی دانست.
به گزارش ایسنا دکتر علی خاکی صدیق در همایش ملی مجازی نکوداشت یکصدمین سال تولد دکتر آلنوش طریان، اضافه کرد: روز جهانی علم در خدمت صلح وتوسعه توسط سازمان فرهنگی، علمی، آموزشی ملل متحد (یونسکو) و شورای بین المللی علوم در سال ۲۰۰۱ پایه گذاری شده و ۱۰ نوامبر به این مناسبت نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه برای بزرگداشت این روز، سه هدف کلیدی تعیین شده است، اظهار نمود: "تاکید بر علوم در فرایند توسعه کشورها و کاهش میان علم و جامعه و خدمت رسانی دانشگاهی برای حل مسایل جامعه"، "کوشش در جهت جلب توجه مردم نسبت به اهمیت علم در جهان و ایجاد فضای مناسب برای گفتمان پیرامون تأثیر نوآوری برای ارتقا صلح و توسعه میان مردم جهان" و "بهره مند شدن آحاد مردم از ثمرات علم و فناوری و نوآوری در جهان" همچون اهداف نامگذاری این روز جهانی است.
خاکی صدیق با تکیه بر اینکه ایران با دو چالش بزرگ "تحریم های همه جانبه و بی سابقه" و "شیوع گسترده و همه گیری کووید-۱۹ در ۷ ماه گذشته" مواجه بوده است، تصریح کرد: بیماری کووید-۱۹ شیوع جهانی دارد و همه کشورهای دنیا را متاثر کرده و یک چالش جدی اقتصادی-اجتماعی بوجود آورده و همزمان با این چالش، تحریم ها را هم داریم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: خوشبختانه تابحال کشور تاب آوری در مقابل این دو چالش جدی داشته که مدیون عوامل گوناگونی است که یکی از این عوامل زیر ساخت قوی و بنیاد محکم علمی در کشور است. دانشمندان و استادان بزرگی در نظام آموزش عالی کشور در طول چندین دهه تلاش ها و از خود گذشتگی هایی داشتند که ثمرات آنرا امروز شاهدیم.
وی نتیجه این نظام قوی آموزش عالی را ایجاد محور استقامت در کشور و تاب آوری در مقابل مشکلاتی که حالا با آن مواجه هستیم، دانست و افزود: پیشکسوتان بزرگی در حوزه علم و دانش در دانشگاه های کشور بودند که هر کدام پرچمی را در یک زمینه علمی برافراشتند و در راه تنومند شدن آن نهال در کشور زحمت های طاقت فرسایی کشیدند.
خاکی صدیق دکتر آلنوش طریان را یکی از ستارگان دانش در دانشگاه کشور توصیف کرد و اظهار داشت: وی پس از دریافت مدرک دکتری از دانشگاه سوربن فرانسه به کشور بازگشت و با مرتبه دانشیاری در گروه فیزیک دانشگاه تهران در جهت آموزش و پژوهش مشغول به فعالیت شد.
وی با اشاره به اینکه دکتر طریان بعد از پایه گذاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، افزود: این بانوی ستاره شناس در سال ۱۳۳۸ سرپرست رصدخانه فیزیک خورشیدی شد و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ به جایگاه استادی در دانشگاه نائل شد و وی نخستین بانویی بود که به این جایگاه رسید و برای نخستین بار دروسی را در زمینه فیزیک تدریس کرد و بنابراین جز پیشگامان علوم پایه و بخصوص فیزیک کشور به حساب می آید.
معاون آموزشی وزیر علوم، خاطرنشان کرد: ایشان می توانستند مانند بسیار دیگر که ترجیح دادند در خارج از کشور فعالیتهای علمی را ادامه دهند، در غرب بماند و بطور قطع مدارک علمی بالایی را هم کسب می کرد ولی به جای زندگی راحت و مهیا در غرب ترجیح داد که به کشور برگردد و در دانشگاه تهران به خدمت فرزندان این مرز و بوم باشند.
خاکی صدیق با تکیه بر اینکه کشور از این نوع ستارگان زیاد دارد، اضافه کرد: سال ۱۳۶۷ که به ایران برگشتم با اساتید داخل ایران زیاد آشنا نبودم و به من گفتند یکی از اساتید برجسته رشته کنترل، پروفسور کارو لوکس (استاد فقید دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران) در دانشگاه تهران است و من در جلسه مشترک برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی و امتحان ورود دوره مهندسی برق و کنترل با وی آشنا شدم و شیفته اخلاق و علم و دانش عمیق این استاد و برجسته کشور شدم.
وی افزود: بیشتر از ۲۰ که در خدمت ایشان بودم مانند این استاد کم است و دانشجویان وی در جای جای نظام آموزشی کشور خدمت می کنند.
معاون وزیر علوم ابراز امیدواری کرد که همه محققان در نظام آموزش عالی موفق باشند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب