قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل مطرح كرد
گرایش به علم و دانش، ضامن ماندگاری مناطق آزاد است
به گزارش كنكوری قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مركز همكاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به تغییر شكل تعاملات بین المللی باتوجه به تحولات پرشتاب عصر كرونا اظهار داشت: مسلما كرونا بازتاب های منفی گسترده ای بر تبادلات علم و فناوری داشته است، ولی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی سازوكارهای جدیدی را برای انطباق با شرایط جدید یافته اند.
به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، دکتر حسین سالار آملی در پنجمین جلسه کارگروه بخشنامه اجرائی بند (الف) ماده ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه کشور که درباب تشکیل شعب مشترک دانشگاهی با حضور نمایندگانی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت امور اقتصادی و دارائی، وزارت کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه تهران، سازمان منطقه آزاد کیش و مرکز همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سالن شهید مفتح این وزارت برگزار شد، اظهار نمود: گرایش به علم و دانش، ضامن ماندگاری مناطق آزاد است و باید این اتمسفر را در منطقه آزاد کیش ترویج کرد.
سالار آملی اضافه کرد: منطقه آزاد کیش باید حتما با یک یا دو دانشگاه بین المللی تفاهم نامه و پیوند همکاری برای ایجاد شعب مشترک دانشگاهی داشته باشد تا امکان پیگیری اقدامات اداری و قانونی لازم در وزارت علوم وجود داشته باشد.
در ادامه این جلسه، نمایندگان وزارت علوم، گزارشی از وضعیت دانشگاه ها و نهادهای پژوهشی و اقدامات وزارت علوم در عصر کرونا همچون برگزاری یازدهمین نشست معاونان و مدیران بین الملل، ایجاد کارگروه مطالعات آموزش عالی در عصر کرونا و وضعیت آموزش و پژوهش و تبادلات علمی بین المللی در ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور ارائه کردند.
نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر آموزش عالی پزشکی و پژوهش، چالش های مربوط به عصر کرونا در این عرصه را محدودیت های فیزیکی و اجتماعی، کاهش اعتبارات پژوهشی و کاهش دانشجویان خارجی برشمرد.
سپس مدیر عامل منطقه آزاد کیش به ظرفیت های این منطقه در زمینه ایجاد شعب مشترک دانشگاهی و دانشگاه های بین المللی همچون وجود مرکز نوآوری، ۷ پردیس بین المللی دانشگاهی، شهرک دانشگاهی، دفتر منطقه ای اتحادیه بین المللی روسای دانشگاه های جهان و شرکت های دانش بنیان اشاره نمود.
وی چالش های موجود در ایجاد دانشگاه های بین المللی را ایجاد کنسرسیوم چندجانبه برای ایجاد دانشگاه های بین المللی، تسهیل پروسه ایجاد خدمات کنسولی در کیش، امکان پرداخت هزینه های ارزی، امکان جذب دانشجویان ایرانی در خارج از کشور و بازتعریف وظایف رایزنان فرهنگی بعنوان رایزنان اقتصادی و ترویج فرصت های مطالعاتی و برگزاری دوره های مشترک دانست.
نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه جلسه، با تاکید بر اینکه آینده کار و آینده مهارت در تغییرات است و مهارت های مورد نیاز برای جهان آینده متفاوت می باشد، پیشنهاد تشکیل یک مرکز آموزش های مهارتی با تمرکز بر مهارت های تخصصی کوتاه مدت، نرم، فناوری ارتباطات، هوش مصنوعی، شغلی و زندگی نوین، مبتنی بر اقتصاد دیجیتال را ارائه داد.
برمبنای اعلام وزارت علوم، نماینده سازمان سرمایه گذاری نیز پیشنهاد تبدیل منطقه به هاب بین المللی در زمینه علم و فناوری و نماینده دانشگاه تهران نیز پیشنهاد برنامه ها و دوره های مشترک با دانشگاه های خارجی با میزبانی پردیس ها و دانشگاه های کیش را ارائه دادند.
منبع: konkoorist.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب