مدیر كل دفتر ارتباط با صنعت خبرداد:
رشد اشتغال در دوره دكتری و ارشد
مدیر دفتر ارتباط با جامعه و صنعت اظهار داشت: بر مبنای نتایج طرح رصد اشتغال دانش آموختگان در سال ۱۳۹۹، میزان درصد اشتغال در دوره دكتری و كارشناسی ارشد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
به گزارش کنکوری به نقل از وزارت علوم، محمد سعید سیف در سیزدهمین نشست مجازی مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور که در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، اظهار داشت: بر مبنای نتایج طرح رصد اشتغال دانش آموختگان در سال ۱۳۹۹، میزان درصد اشتغال در دوره دکتری و کارشناسی ارشد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
سیف در این خصوص تصریح کرد: درصد اشتغال دانش آموختگان مقطع دکتری از ۸۱.۵۹ درصد در سال ۱۳۹۸ به ۸۳.۵۳ درصد در سال ۱۳۹۹ و درصد اشتغال دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد از ۶۳.۶۷ درصد در سال ۱۳۹۸ به ۶۵.۲۱ درصد امسال افزایش یافته است.
مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم با اشاره به تاریخ ابلاغ طرح تحول همکاری ها با جامعه و صنعت توسط مقام عالی وزارت اظهار داشت: این طرح در مهرماه سال ۱۳۹۸ توسط دکتر منصور غلامی وزیر علوم به روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور ابلاغ شد؛ طرح دارای ۶ هدف کلان، ۸ راهبرد اصلی و ۴۴ برنامه و اقدام است و شیوه نامه شورای راهبردی با هدف اجرای اقدامات و پایش و مدیریت طرح در ۱۱ خرداد ماه سال ۱۳۹۹ توسط مقام عالی وزارت تصویب و ابلاغ شد.
وی در مورد فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت و جامعه اظهار داشت: امسال دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم درخواست های فرصت مطالعاتی را به صورت منظم به دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور اعلام نموده و همینطور از راه سایت دفتر ارتباط با جامعه و صنعت این وزارت، آئین نامه ها هم بارگزاری شده است.
مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم درمورد پایش وضعیت قراردادهای ارتباط با صنعت اضافه کرد: تدوین شاخصهای در رابطه با ارتباط با صنعت، دریافت اطلاعات قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور، تجزیه و تحلیل و مستندسازی وضعیت قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور از شاخصهای مهم به حساب می آید.
سیف با اشاره به مهارت افزایی دانشجویان اظهار داشت: تعداد ۴۵۵۱ دوره برگزار شده که ۲۹۸۱ دوره تخصصی و ۱۵۷۰ دوره عمومی بودند و ۱۳۲۴۶۴ نفر در این دوره ها شرکت کردند و تابحال حدود ۳۰ دانشگاه اطلاعات مربوط به مهارت افزایی را ارسال کرده اند.
وی در مورد وظایف پیشنهادی مرکز مشاوره شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی اظهار داشت: خدمات کاریابی، عرضه خدمات مشاوره، توسعه و بهبود دوره های کارآموزی، امور مربوط به بیمه بیکاری، امور مربوط به لغو تعهد دانش آموختگان، برگزاری نمایشگاه های کار و معرفی افراد کارآفرین به مراکز کار آفرینی همچون این وظایف می باشد.
مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم درمورد برنامه های در رابطه با مزیت استانی و جهش تولید اضافه کرد: طرح مشارکت دانشگاه ها در افزایش بهره وری و جهش تولید، طرح مشارکت دانشگاه ها در بهره برداری از مزیت های استانی، پشتیبانی از پروژه های پیشنهادی موثر و طرح عارضه یابی مشکلات و نیازهای صنعتی و عرضه راهکار مناسب از رئوس این برنامه ها به حساب می آید.
سیف در مورد پروژه های فناورانه جهش تولید هم اظهار داشت: پروژه های فناورانه جهش تولید شامل ۸۸ پروژه است که اقداماتی همچون همکاری با وزارت کشور در جهت پشتیبانی از طرح ها، همکاری با بنیاد مستضعفان، همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت مالی دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، همکاری با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و همکاری با بنیاد نخبگان در جهت پشتیبانی از پروژه های فناورانه و طرح های مزیت استانی در جهت این طرح ها و پروژه ها صورت گرفته است.
وی در مورد همکاری با بنیاد مستضعفان در پروژه های فناورانه جهش تولید و مزیت استانی اظهار داشت: ۲۳ پروژه فناورانه طرح های مزیت استانی و ۳۲ پروژه فناورانه جهش تولید به این بنیاد ارسال گردید که در حال بررسی و تصمیم گیری است و در مورد همکاری با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم ۲۳ پروژه فناورانه مزیت استانی و ۲۹ پروژه فناورانه جهش تولید ارسال شده است.
مدیر کل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم درمورد همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: ارسال ۱۰ پروژه فناورانه جهش تولید به معاونت نوآوری، ارسال ۱۸ پروژه فناورانه جهش تولید به مرکز توسعه فناوری های راهبردی و ارسال ۵ پروژه فناورانه جهش تولید به دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم انجام شده که ۵ پروژه فناورانه توسط معاونت نوآوری و تجاری سازی تایید شده و بقیه طرح ها در حال بررسی و تصمیم گیری است.
سیف به شاخصهای انتخاب دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت اشاره نمود و اضافه کرد: مشارکت در فعالیت ها و برنامه ریزی های ملی، اجرای قراردادهای پژوهشی تقاضامحور، عرضه دستاوردهای مهم اجرایی در رفع مشکلات و ایجاد شبکه های علمی و تشکل های تخصصی اثر گذار از معیارها و شاخصهای این انتخابات به حساب می آید.
وی درمورد امریه های ارتباط با جامعه و صنعت اظهار داشت: مجموع جذب نیروی امریه در اعزام ها ۲۰۲ نفر بوده که دانشگاه های معین ۹۶ نفر، دانشگاه های بزرگ ۳۳ نفر، پژوهشگاه ها ۷ نفر، پارک های علم و فناوری ۱۸ نفر و دیگر دانشگاه ها ۴۸ نفر بوده است.
سیف با اشاره به مستندسازی و ترویج دستاوردها اظهار داشت: فعالیتهای مربوط به سایت دفتر ارتباط با جامعه و صنعت شامل ارتباط مستمر با اعضای دفتر، انجام اطلاع رسانی در مورد همایش ها و نشست های ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، انعکاس توانمندی ها و انعکاس اخبار و اطلاع رسانی در مورد رویدادها در فضای مجازی با بیشتر از ۳۰۰۰ مخاطب است.
وی به صورت خلاصه به برنامه های هفته پژوهش و فناوری اشاره نمود و اضافه کرد: برگزاری نشست مشترک مدیران ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور، امضای تفاهم نامه همکاری و قراردادهای صنعتی، شناسایی و تقدیر از طرح های برگزیده، تقدیر از دانشگاه های برتر در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه، برگزاری رویداد شناسایی الگوهای نوین و نشست های مشترک دانشگاه ها و موسسات پژوهشی با صنایع و دستگاه های اجرایی از رئوس این برنامه ها است.
سیف برگزاری نشست های تخصصی مجازی با حضور دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی، برگزاری مسابقه اینفوگرافی و تهیه کلیپ از دستاوردها و برنامه ریزی نشست مشترک بین المللی در مورد تجارب و الگوهای جدید را از دیگر برنامه های هفته پژوهش و فناوری برشمرد.
وی در انتهای سخنان خود به همکاری مدیران دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور تصریح کرد و اظهار داشت: از مدیران دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه می خواهیم نسبت به بروزرسانی مستمر وبسایت های دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور و درج لینک آنها در سایت وزارت علوم اقدام و اطلاعات مربوط به پایش مهارت افزایی را حداکثر تا آخر هفته آینده ارسال نمایند و برنامه های نشست های مشترک دانشگاه ها و موسسات پژوهشی با صنایع را ارسال نمایند و نسبت به معرفی افراد برجسته در حوزه نشست های بین المللی برای بهره مندی از تجارب ارتباط با جامعه و صنعت در کشورهای پیشرو تسریع کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱