با امضای تفاهمنامه سه جانبه با رایسست و ISC محقق می شود

ورود مركز تحقیقات سیاست علمی در نظام ­های بین ­المللی رتبه ­بندی

ورود مركز تحقیقات سیاست علمی در نظام ­های بین ­المللی رتبه ­بندی به گزارش كنكوری تفاهم نامه همكاری میان مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (رایسست) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مركز تحقیقات سیاست علمی كشور به امضای طرفین رسید.


به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، تفاهم نامه همكاری میان مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری(رایسست) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مركز تحقیقات سیاست علمی كشور امروز با حضور دكتر محمدجواد دهقانی رئیس رایسست و سرپرست ISC و مشاور وزیر و دكتر وحید احمدی، رئیس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور در محل این مركز به امضا رسید.
دكتر محمدجواد دهقانی در مراسم امضای این تفاهمنامه اظهار نمود: همكاری علمی پژوهشی یكی از موثرترین راهكارها برای تحقق اقتصاد مقاومتی بویژه در شرایط تحریم است؛ چونكه در این صورت امكان تبادل مدارك علمی و اشتراك گذاری منابع علمی مختلف از قبیل كتاب های تخصصی، مقالات مختلف علمی انتشار یافته در مجلات معتبر و یا همایش های علمی، گزارش های فنی و پژوهشی، رساله ها و غیره فراهم آمده و سبب صرفه جویی در تأمین بودجه و اعتبار منابع علمی مورد نیاز دانشگاه ها خواهد شد.
بر همین اساس، امكان درج اطلاعات و متن كامل منابع علمی مانند مقالات، مجلات، مجموعه مقالات، كنفرانس ها، متن و چكیده طرح های تحقیقاتی و رساله هایی كه در مركز تحقیقات سیاست علمی كشور تولید و انتشار یافته است، جهت نمایه سازی در پایگاه های اطلاعاتی مركز منطقه ای وجود خواهد داشت و از این طریق تمامی دانشگاه ها و مراكز پژوهشی امكان رؤیت و بهره برداری از این منابع علمی را در آینده خواهند داشت.
وی ادامه داد: شبكه ­سازی متخصصان، فن­ ورزان و پژوهشگران حوزه ­های در رابطه با توسعه علم و فناوری به منظور افزایش توانمندی ­های علمی و پژوهشی و همینطور همكاری با هدف ورود مركز تحقیقات سیاست علمی كشور در نظام ­های بین ­المللی رتبه ­بندی از اهداف این همكاری علمی سه جانبه است.
مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری بر مبنای تفاهم نامه همكاری میان فرهنگستان علوم جهان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۷۰ تأسیس شده و هدف اصلی این مركز تأمین مدارك علمی مورد نیاز اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تكمیلی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران و كشورهای منطقه است.
همچون فعالیت های مهم مركز منطقه ای می توان به برقراری نظام مبادله الكترونیكی اطلاعات بین پژوهشگران ایرانی و كشورهای منطقه، تأسیس انواع پایگاه های اطلاعاتی، انتشار گزارش های پژوهشی، نشریات علمی و كتاب های فارسی و غیر فارسی، پشتیبانی از پژوهش های داخلی و منطقه ای در حوزه های علوم و فناوری، برقراری ارتباط و همكاری علمی با بخش های صنعتی، خدماتی و آموزشی برای شناسایی نیازها و تأمین اطلاعات مورد نیاز آنها اشاره نمود.
این مركز هم اكنون بیشتر از ۸ میلیون مدرك علمی در پایگاه های اطلاعاتی مختلف خود همچون مقالات نشریات و همایش ها، كتاب ها، گزارش های طرح های تحقیقاتی كاربردی و رساله ها در تمام حوزه های موضوعی همچون علوم انسانی، فنی و مهندسی، پزشكی، كشاورزی و … و به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی بوده كه به­ صورت الكترونیكی و IP-Base در اختیار اعضای هیات علمی و دانشجویان قرار می دهد.
مركز منطقه ای به منظور خدمات رسانی بیشتر، بیشتر از ۳۵ شاخه را در دانشگاه های مهم كشور و مراكز علمی تأسیس كرده و بدین ترتیب یك شبكه علمی پیوسته میان دانشگاه ها و مراكز علمی كشور فراهم آورده است.
این مركز همینطور دارای چندین شاخه در سایر كشورهای منطقه است كه در چند سال گذشته با هدف گسترش و ترویج زبان و ادبیات فارسی، نسبت به تأسیس شاخه به منظور برقراری دسترسی به پایگاه و منابع اطلاعاتی فارسی خود در سایر دانشگاه های دارای كرسی زبان فارسی اقدام نموده است كه در چند ماه قبل، تأسیس شاخه در كشور آذربایجان همچون آنها بوده است.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بر مبنای مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۷ تاسیس شد. ISC با در نظر گرفتن استانداردهای علمی، به انتخاب و نمایه سازی نشریات علمی كشورهای اسلامی می پردازد و زمینه لازم را جهت ارتقای كیفیت تحقیق و ایجاد یك شبكه پیوسته علمی در سرتاسر كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی فراهم آورده است.
این نظام رتبه بندی، با نمایه سازی مقالاتِ تمام متن و تحلیل استنادیِ اطلاعات كتابشناختی آن مدارك، هر ساله به معرفی دانشگاه ها، نشریات، نویسندگان و آثار برتر علمی جهان اسلام می پردازد. همچون خدمات پایگاه، تعیین نقاط قوت و ضعف دانشگاه ها و موسسات پژوهشی در سطوح ملی و بین المللی با برگزاری كارگاه های آموزشی و علمی است.
بر مبنای اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، مركز تحقیقات سیاست علمی كشور بعنوان كانون تفكر در زمینه سیاست پژوهی و سیاست سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی و به صورت فرابخشی در كنار شورای مذكور ایفای نقش می كند. الان این مركز با داشتن هفت گروه علمی وظایف مهم شناسایی درخت علم و مطالعه در تعیین سهم مطلوب كشور از آن در آینده، تحقیق در بومی سازی روش های علمی سنجش علم و فناوری و تعیین وضعیت موجود با استفاده از آنها، مسأله شناسی نظام علمی كشور با تمركز بر حوزه پژوهش و فناوری با رویكرد فرابخشی و تصمیم سازی، خط مشی سازی و تهیه راهبرد و برنامه برای رسیدن از وضعیت موجود به وضع مطلوب، مطالعه و عرضه روش های مناسب ترویج علم در جهت سیاست ها و برنامه های توسعه علمی، انجام تحقیقات بنیادی، توسعه ای، كاربردی بر مبنای اصل مأموریت گرایی و با تمركز خاص در زمینه های سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی را بر عهده دارد.



1398/07/19
19:21:03
5.0 / 5
4224
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور