بررسی زیست پزشكی مولكولی در مدرسه تابستانه بین المللی رویان
كنكوری: دهمین دوره مدرسه بین المللی تابستانه رویان با عنوان زیست پزشكی مولكولی از تشخیص تا درمان در مركز همایش های پژوهشگاه رویان پایان یافت.
به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، در این مدرسه تابستانه كه از روز شنبه كار خودرا آغاز نموده بود، ۳۳ سخنرانی علمی انجام شد و حدود ۳۰۰ دانشجو و محقق شركت كردند.
دكتر شریف مرادی، دبیر علمی مدرسه تابستانه رویان در گفت و گو با ایسنا درباره تفاوت این دوره مدرسه با دوره های سال های گذشته اظهار داشت: مدارس سال های اول متمركز بر بحث سلول های بنیادی، زیست شناسی تكوینی، پزشكی آینده و مسائلی از این دست بود. امسال نخستین سالی است كه در این مدرسه بحث های مولكولی برجسته شده است و بطور خاص بحث های مولكولی با هدف تشخیص و درمان بیماری ها عنوان می شود؛ بنابراین، عنوان مدرسه تابستانه امسال، زیست پزشكی مولكولی از تشخیص تا درمان است و به این می پردازد كه ما چه طور می توانیم از دانش مولكولی و دانش زیست شناسی مولكولی خود برای تشخیص زودهنگام بیماری ها و درمان كارآمد بیماری ها استفاده نمائیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره دلیل توجه به تشخیص و درمان مولكولی در این دوره از مدرسه تابستانه، اظهار داشت: در دنیا خیلی وقت است كه مباحث در رابطه با مولكولی را آغاز نموده اند و ما كمی در این زمینه عقب هستیم، بحث های تشخیص و درمان مولكولی هر روز شاخص تر می شوند و در دنیا حتی محصول هم در این زمینه وارد بازار شده است. امسال هدف مدرسه تابستانه رویان این بود كه بر روی بحث تشخیص و درمان مولكولی تاكید كند. درمان مولكولی هنگامی انجام می گیرد كه درك درستی از مولكول ها به دست آمده باشد. دانش ما در ایران در این زمینه رو به افزایش است. با دانش مولكولی به هر بیمار یك نوع دارو داده می شود، چونكه بیماران پاسخ های متفاوتی به یك نوع درمان دارند و این دقیقاً در امتداد پزشكی فردمحور و شخصی قرار می گیرد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان درباره شرایط حضور شركت كنندگان در این مدرسه تابستانه، اظهار داشت: محدودیت خاصی وجود نداشته و از دانشجوی لیسانس تا دانشجوی مقطع دكتری می توانستند در این مدرسه شركت نمایند و همچنین هم شده است و الان در جمع شركت كنندگان هم دانشجویان حضور دارند و هم پژوهشگران و استادیار دانشگاه. عمده شركت كنندگان در این مدرسه، دانشجویان و فارغ التحصیلان حوزه زیست پزشكی بودند؛ اما دانشجویان رشته های دیگر هم در این مدرسه تابستانه حضور داشتند. هر ساله از كشورهای اطراف در این مدرسه تابستانه ثبت نام می كنند، امسال هم از افغانستان شركت كننده داشتیم. علاوه بر آن، از آمریكا هم یك ایرانی الاصل در این مدرسه تابستانه شركت كرده است.
مرادی با اشاره به اینكه امسال حدود ۳۰۰ نفر در این مدرسه تابستانه شركت كردند، اظهار داشت: تعداد شركت كنندگان نسبت به سال قبل افزایش داشته است. سال های قبل كارگاه های عملی وجود داشت، اما امسال اگر می خواستیم كارگاه های عملی داشته باشیم، شرایط كمی دشوار می شد؛ چون باید برای نزدیك ۳۰۰ نفر تجهیزات فراهم می كردیم. بدین سبب كارگاه های نظریه همچون "چگونه مقاله بنویسیم" یا كارگاه هایی درباره "طراحی آزمایش و كاربرد بیوانفورماتیك" برگزار كردیم.
به گفته دبیر علمی این مدرسه، سخنرانان این مدرسه تابستانه از ایران، هلند و آمریكا در این مدرسه تابستانه حضور بهم رساندند. اغلب سخنرانان ایرانی هم همچون افرادی بودند كه سابقه تحصیل و تحقیق در دانشگاه های برتر خارج از كشور را داشته اند.
مرادی اضافه كرد: به همه شركت كنندگان در این دوره گواهینامه اعطا می شود. امسال برای نخستین بار برای هر روز یك سخنران كلیدی دعوت كردیم. سخنرانان كلیدی امسال، پروفسور رضا ملك زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، پروفسور گنجعلی، جزو دانشمند یك درصد برتر دنیا، پروفسور زینلی، رئیس انجمن بیوتكنولوژی ایران، پروفسور حمیدیه، رئیس ستاد توسعه سلول های بنیادی و پروفسور قانعی، رئیس ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری بودند.
وی با اشاره به اینكه در دوره های گذشته سخنرانی ها به زبان انگلیسی ایراد می شده و برخی متوجه نمی شدند، اظهار داشت: چون هدف مدرسه تابستانی یادگیری شركت كننده ها بود، امسال از سخنرانان ایرانی خواستیم كه به زبان فارسی صحبت كنند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینكه امسال برخلاف سال های گذشته رقابت دانشجویی هم در این مدرسه تابستانه در جریان بوده است، اظهار داشت: ما فراخوان دادیم تا اگر دانشجویان فعالیت پژوهشی ای در آزمایشگاه انجام داده اند، چكیده آنرا برای ما بفرستند تا ارزیابی شود. چكیده های برگزیده برای سخنرانی هفت دقیقه ای دعوت شدند و در پایان، با داوری پنج داور بهترین چكیده برگزیده شد. در اختتامیه این مدرسه تابستانه، بهترین مخاطب هم بوسیله پاسخگویی به سوالات در رابطه با سخنرانی ها برگزیده شد.
مرادی درباره هزینه حضور در این دوره تابستانه، اشاره كرد: اگر فردی دو یا سه هفته پیش از شروع مدرسه ثبت نام می كرد، در صورتیكه دانشجو پژوهشگاه رویان بود ۱۰۰ هزارتومان، دانشجوی خارج از پژوهشگاه رویان ۲۰۰ هزارتومان هزینه داشت و هزینه ثبت نام برای اعضای هیات علمی و دارندگان مدرك دكتری ۳۵۰ هزارتومان بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره شرایط اسكان شركت كنندگان از شهرستان ها، اظهار داشت: متاسفانه رویان شرایط اسكان برای شركت كنندگان شهرستانی را نداشته و امسال سعی كردیم كه این شرایط را فراهم نماییم، اما موفق نشدیم. امیدوارم برای سال بعد شرایط اسكان شركت كنندگان از شهرهای دیگر فراهم گردد.
در ادامه، زهرا امیری از اعضای تیم اجرایی مدرسه تابستانه درباره مقدمات برگزاری این دوره اظهار داشت: بیشتر از هفت ماه است كه درگیر برگزاری این مدرسه تابستانه هستیم. از آن جایی كه حضور میهمانان خارجی با عنایت به تحریم ها و مشكلاتی كه وجود داشت، دشوار بود؛ از حدود هفت ماه پیش دعوت نامه ها برای مدعوین خارجی ارسال شد. امسال برای دعوت استادان خارجی مشكلات زیادی داشتیم، ولی در نهایت چند دعوت نامه از طرف آنها پذیرفته شد.
سمیرا سوری، یكی دیگر از اعضای تیم اجرایی برگزاری مدرسه تابستانه رویان با اشاره به اینكه امسال استقبال خوبی نسبت به سال های گذشته شده است، اظهار داشت: از سه هفته قبل باید هماهنگی های مربوط به سالن و تهیه بیوگرافی استادان انجام می شد و تقریباً از همان موقع تا الان كادر اجرایی درگیر برگزاری این مدرسه هستند. از یك ماه قبل نیز چكیده های ارسال شده برای مدرسه هم آماده شده بودند كه در اختتامیه از بهترین چكیده تقدیر گردید.
یكی از شركت كنندگان مدرسه تابستانه كه دانشجوی بیولوژی دانشگاه زنجان است در گفت و گو با خبرنگار ایسنا درباره شركت در این دوره اظهار داشت: من برای نخستین بار بود كه در این مدرسه شركت می كردم. سخنرانان درباره ژن تراپی و علم جدید روز صحبت می كردند و به نظر من نكات جالبی را مطرح نمودند.
وی در پاسخ به سوالی درباره سخنرانان انگلیسی زبان این مدرسه، اظهار داشت: فقط دو نفر از سخنرانان به زبان انگلیسی ارائه دادند كه از آن جایی كه انگلیسی زبان علم است، تا حد خوبی با آن آشنا بودیم و صحبت های آنها را متوجه می شدیم.
منبع: كنكوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب