معلمان، باغبانان امید در راه زندگی

معلمان، باغبانان امید در راه زندگی کنکوری: امروز با عنوان «روز معلم» روزی است برای سپاسگزاری از مردان و بانوانی که با عشق و صبری بی پایان، چراغ علم را روشن نگه داشته اند و فرصتی برای تجلیل از تلاشگرانی است که نقشی بی بدیل در تشکیل آینده کشور دارند.


به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، روز معلم به پاس تقدیر از آنهایی که چراغ دانش را در دل های فرزندان این مرز و بوم روشن می کنند، در مدارس جشن گرفته می شود.
معلمان، آن فرشتگان صبور و مهربانی که با دلسوزی و عشق بی پایان، نه فقط علم، بلکه ارزش های انسانی را نیز در وجود ما نهادینه می سازند.
هر ساله در این روز، صدای تشویق ها و سپاس در کلاس های درس و مدارس طنین انداز می شود؛ لحظه ای که یادآور زحمات بی وقفه آنان است.
در این روز خاص، مدارس مملو از شور و شوق دانش آموزان است؛ آنها با گل ها، نامه های دست نویس و لبخندهای گرم خود به معلمانشان نشان می دهند که چقدر قدردان زحماتشان هستند.
این جشن کوچک اما پرمعنا یادآور آنست که هر موفقیتی ریشه در کوشش های بی شائبه ی یک معلم دارد.
در واقع معلم ها همچون باغبانی هستند که با دستان پرمحبت خود بذرهای امید و دانش را در خاک ذهن خردسالان می کارند. آنها نه فقط آموزگار کتاب ها بلکه آموزگاران زندگی اند؛ آنهایی که با صبر و حوصله، مسیر رشد فکری و اخلاقی نسل آینده را هموار می کنند.
علاوه بر مدارس، مراسماتی هم بمنظور تکریم مقام معلم در سطح کشور برگزار می گردد و بدین منظور وزارت آموزش و پرورش مانند هر سال معلمان نمونه را هم اعلام می کند.
۱۲ اردیبهشت که سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری است، روز معلم نام گرفته و ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت هم هفته بزرگداشت مقام معلم است.
روز شمار گرامیداشت هفته معلم امسال اعلام شده که بر طبق آن، جمعه ۱۲ اردیبهشت، معلم، سرشار از اندیشه مطهر، شنبه ۱۳ اردیبهشت، معلم، نقطه طلوع مهر و دانایی، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، معلم، محور وفاق و همدلی، دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، معلم، نماد فرهنگ و هویت، سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، معلم، محرک خلاقیت و نوآوری، چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت، معلم، معمار تمدن آینده و پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت نیز معلم، راوی عشق و ایثار نامگذاری شده است.
همچنین بر طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، ۲۵ معلم نمونه کشوری به عنوان معلم نمونه انتخاب شدند که ۵۹۳ فرهنگی در این رویداد با عنوان اولین جایزه ملی شهید باهنر شرکت نمودند.
این افراد در مراسمی بادحضور وزیر آموزش و پروش معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.
علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با گرامیداشت هفته مقام معلم و یاد و خاطره معلم شهید استاد مرتضی مطهری درباره ی روند انتخاب معلمان نمونه توضیح داد: اولین خبر خوب از این وزارت خانه این است که نزدیک به ۷۰ درصد از معلمان، یعنی ۵۹۳ هزار نفر در پروسه انتخاب معلم نمونه شرکت کردند، این بسیار خبر خوبی است؛ برای اینکه نشان دهنده میزان مشارکت و انگیزه بالای معلمان برای حضور در یک پروسه حرفه ای و دقیق است.
وی تصریح کرد: در این پروسه ۲ میلیون و ۲۳۷ هزار دانش آموز و معلم برای اظهار نظر درباره ی نامزدهای معلم نمونه مشارکت داشتند. این پروسه فقط محدود به مدیران یا مسئولان اجرائی نبود؛ بلکه انتخاب غائی معلمان نمونه در سطح استان، منطقه و کشور حاصل مشارکت گسترده همین ۲ میلیون و ۲۳۷ هزار دانش آموز و همکار بود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: در این ارزیابی ها، ۲ هزار و ۴۴۰ نفر از معلمان نیز شرکت نمودند و اظهارنظرهایی درباره ی معلمان نمونه انجام دادند، در سطح منطقه ۲ هزار و ۴۴۰ نفر انتخاب شدند و در سطح استان ۱۳۸ نفر و در سطح کشور ۱۵ نفر برگزیده شدند. همین طور ۲۵ نفر معلم نمونه کشوری نیز عرضه شدند که از بین مربیان پرورشی و معلمان مدارس غیردولتی نیز معرفی شده اند.

تدریس در سیستان و بلوچستان با هوش مصنوعی

روز معلم فرصتی است برای بازتاب نقش بی بدیل این قهرمانان خاموش جامعه، آنهایی که گاهی دیده نمی شوند اما همیشه حس می شوند.
در همه روزهای سالم بارها خبرهایی متنوع از سراسر کشور درباره ی فداکاری و گاهی حتی از جان گذشتگی معلمان را می شنویم که همه را تحت الشعاع قرار می دهد.
از سوی دیگر شاهد حضور معلمانی در مدارس هستیم که هر روز با انگیزه اهتمام در بروزرسانی دانش خود می کنند تا دانش آموزان با شیوه های نوین بتوانند درس ها را بیاموزند.
در این راستا علیرضا پودینه معلم سیستانی ساکن در شهر زاهدان استان سیستان و بلوچستان با ۲۷ سال سابقه کار، یکی از افرادی است که با استفاده از هوش مصنوعی محتوای درسی را به دانش آموزان یاد می دهد.
او درباره ی شیوه تدریس خود به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اولویت من برمبنای نیاز دانش آموزان در عصر حاضر، استفاده از شیوه های نوین تدریس بوده است. بطور مثال استفاده از کلیپ های آموزشی، دست سازه ها، بازیها و هر روش جذابی که موجب شود دانش آموزان به درس عربی علاقه مند شوند. چونکه امروزه دانش آموزان نسبت به درس عربی بی میل هستند، من تلاش کردم تدریسم را جذاب کنم تا دانش آموزان جذب شوند.
این معلم افزود: همین طور برمبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که روی ساعات آموزشی تاکید دارد، پیش رفتم و در این حوزه موفق بودم. بطور کلی از روش های نوین تدریس استفاده کردم که شامل کلیپ های آموزشی و بهره برداری از هوش مصنوعی بود. وقتی تصاویر هوش مصنوعی برای بچه ها در کلاس بارگذاری می شد، خیلی برایشان جذاب بود.
پودینه خاطرنشان کرد: علاوه بر کلیپ های آموزشی از دست سازه ها و بازیها هم بهره بردم.
وی تصریح کرد: از دوران کرونا تهیه کلیپ های آموزشی برای دانش آموزان سراسر کشور را آغاز کرده بودم و یک پکیج کامل از محتوای درسی را آماده کردم. یک پکیج مورد استقبال دبیرخانه های کشوری قرآن، معارف اسلامی و عربی قرار گرفت و خیلی از همکاران سراسر کشور از آن استفاده کردند.
وی اظهار داشت: حالا نیز در استان ها و شهرستان هایی که ممکنست تعطیلی ناشی از برف یا آلودگی هوا داشته باشند، همکاران درس عربی و پیام قرآن بازهم از تدریس های در کانال ها می توانند استفاده نمایند.
این معلم اظهار داشت: بعد از آنکه سامانه شاد دیگر به روز رسانی نشد یا تجهیزات موردنیاز برای باز کردن کلیپ ها فراهم نبود، تصمیم گرفتم کانالی مستقل تشکیل دهم؛ این کانال را در پیام رسان سروش راه اندازی کردم تا همکاران و دانش آموزان بتوانند تمام تدریس های من را رایگان دریافت نمایند.
پودینه یادآورشد: هدف من این بود که دانش آموزان از درس عقب نیفتند؛ همین طور هزینه ای متحمل نشوند چون همه توانایی گرفتن معلم خصوصی ندارند. این کار مانند یک نذر است که همه بچه ها بتوانند بدون پرداخت هزینه اضافی از تدریس رایگان استفاده نمایند.

معلمی که عاشق خدمت است

همچنین محمد صحرایی، دبیر آموزش و پرورش منطقه موسیان است که در نقطه مرزی، حد و مرزی برای خدمت و تلاش برای مدرسه و دانش آموزانش قائل نیست و همه همتش را پای کار مدرسه آورده است.
وی که یکی از معلمان جوان و فعال منطقه دشت عباس موسیان است به جدیت در کار و پیگیری مسئولانه امور در رابطه با مدرسه و دانش آموزان شناخته می شود. جدیت وی در عرصه عمرانی، سبب جلب کمک های فراوانی بوسیله شرکت های فعال در منطقه شده و در این راه البته هزینه ی شخصی برای رفع نیازها و انجام کارهای فرهنگی جز همیشگی فعالیتهای این معلم عاشق خدمت است.
صحرایی، در همکاری مستمر و داوطلبانه با سازمان های خدماتی و دستگاههای دولتی توانسته ظرفیت آنها را برای همیاری در انجام فعالیتهای تربیتی، پرورشی و ورزشی مدرسه به کار گیرد. به صورتی که مصالح و وسایل مورد نیاز برای زیبا سازی مدرسه با استفاده از همین زمینه همکاری تهیه شده است.
وی فقط یک دبیر معمولی است و با وجود این که در قبال نیازهای مدرسه و دانش آموزان مسئولیتی ندارد اما حس و تعهد معلم بودنش او را به سراغ حل مسایل مدرسه و بچه ها می کشاند. به طور مثال در یک اقدام ابتکاری و در راستای جلوگیری از لطمه های اجتماعی دانش آموزان در مناطق کم برخوردار تصمیم به برگزاری مسابقات فوتبال گرفت و جوایز این مسابقات که لباس ورزشی بود را خودش متقبل شد.
از طرف دیگر نسبت به دانش آموزان بی بضاعت بی تفاوت نبوده و با کمک خیرین و دستگاههای مختلف ازجمله هلال احمر مبادرت به تهیه نوشت افزار برای دانش آموزان کرده است.
فعالیت های شاخص دیگر صحرایی به اینجا محدود نمی گردد، بخش دیگر از فعالیتهای این معلم را می توان به پرداخت هزینه رفت و آمد دانش آموزان روستا به مدرسه، بهسازی و مرمت زمین ورزشی دانش آموزان با کمک همکاران و همین طور کمک به کشف استعداد دانش آموزان و معرفی به هیأت های ورزشی نام برد.

عدالت آموزشی در مدرسه ای در سرخس

همچنین نمونه دیگر از معلمان وظیفه شناس در دبستان عشایری «شهید محمد نوری» در روستای آبتلخ از توابع شهرستان سرخس دیده می شود که در آن منطقه نمادی روشن از عزم آموزش و پرورش برای تحقق عدالت آموزشی است؛ مدرسه ای که با وجود تنها یک دانش آموز، چراغ آموزش در آن روشن مانده است.
این مدرسه در منطقه ای دورافتاده و در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری از مرکز شهرستان قرار دارد و مسیر ۳۰ کیلومتری دسترسی به آن، جاده ای خاکی است.
طاها فرودی، معلم رسمی آموزش و پرورش، با تعهدی مثال زدنی، هر هفته برای آموزش تنها دانش آموز این مدرسه به روستا سفر می کند و از آغاز هفته تا چهارشنبه در محل مدرسه اقامت دارد تا فرصت یادگیری برای این دانش آموز فراهم باشد.
زهرا شوشتری، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، در اینباره تاکید کرد که عدالت آموزشی برای ما یک شعار نیست. حضور یک معلم رسمی در مدرسه ای با یک دانش آموز، نشان دهنده باور عمیق ما، به حق برخورداری همه خردسالان از آموزش کیفی است. هیچ کس نباید به علت دوری مسافت یا کم جمعیت بودن منطقه از آموزش مناسب محروم بماند. حتی اگر در دورافتاده ترین نقطه استان فقط یک دانش آموز باشد، ما موظفیم امکانات آموزشی را برای او فراهم نماییم.
مدرسه عشایری شهید نوری امروز به نماد عینی عدالت محوری در نظام آموزشی استان تبدیل گشته است؛ پیامی روشن که می گوید: یادگیری حق هر کودک است، حتی اگر فقط یک نفر باشد.




منبع:

1404/02/12
16:57:02
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , استاد , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور

کنکوری، همراه همیشگی تو تا قله موفقیت! کنکور رو قورت بده و به دانشگاه دلخواهت برس