پیشرفت راندمان منابع آبی برای پرورش قزل آلای رنگین کمان

پیشرفت راندمان منابع آبی برای پرورش قزل آلای رنگین کمان کنکوری: محققان با مطالعه بر جداسازی، شناسایی و کارآیی باکتری های اکسیدکننده آمونیاک و نیتریت در وضعیت سیستم مداربسته قزل آلای رنگین کمان، زمینه را جهت استفاده بهینه از آب و پیشرفت راندمان آب مصرفی در صنعت آبزی پروری فراهم کردند.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، محدودیت در منابع آبی و هزینه های زیرساختی، ضرورت استفاده کیفی و پیشرفت راندمان خصوصاً در آب را دوچندان کرده است. بر همین اساس، پروژه جداسازی، شناسایی و کارآیی باکتری های اکسیدکننده آمونیاک و نیتریت در وضعیت سیستم مداربسته قزل آلای رنگین کمان، عنوان رساله دکتری علیرضا نیسی است که با راهنمایی غلامرضا رفیعی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
نیسی، دکتری تخصصی شیلات با گرایش تکثیر و پرورش آبزیان از دانشگاه تهران درباره ی این طرح توضیح داد: کشور ما ﻓﻼﺗﯽ ﻣﺮﺗﻔﻊ است و مناطق کویری و نیمه کویری بالاتر از نیمی از مساحت آنرا اشغال کرده است. از طرفی کاهش نزولات جوی و کم شدن منابع آبی مشکلات زیادی را در سالیان اخیر ایجاد کرده و از جانب دیگر منابع آب های زیرزمینی به سبب استفاده بی رویه آن روزبه روز درحال کاهش است.
وی ادامه داد: این مساله بخش های مختلفی همچون صنعت، کشاورزی و آبزی پروری را تحت تأثیر قرار داده است، حتی در خیلی از مناطق آب شرب هم دارای کمبود جدی است. با وجود رشد بالای صنعت آبزی پروری در آب های داخلی و با توجه به این که از پرمصرف ترین صنایع از نظر استفاده از منابع آبی است، اما بازهم تحت تأثیر مشکلاتی قرار دارد.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: از راه های کاهش مصرف آب در این بخش استفاده مجدد از آب مصرف شده با اصلاحات ضرورت دارد. در زمان استفاده مجدد از این آب مواد مضری همچون آمونیاک و نیتریت می توانند به عنوان عوامل محدودکننده، پرورش را تحت تأثیر منفی خود قرار دهند. بدین سبب پرورش ماهیان آب شیرین با کمک روش های مدرن شامل سیستم های با حداقل تعویض آب یا به عبارتی مداربسته از اهمیت زیادی برخوردارست.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی با اشاره به اهمیت پرورش ماهی قزل آلا اظهار داشت: ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onhorhynchus mykis) از گونه های اصلی پرورشی در کشورمان شمرده می شود. دمای ۱۴ تا ۱۶ درجه سانتیگراد دمای مناسب برای پرورش و دمای زیر ۱۰ درجه دمای مناسب برای تکثیر گونه قزل آلای رنگین کمان است.
بگفته این پژوهشگر، قزل آلای رنگین کمان، مهم ترین گونه ماهی سردابی کشور به شمار می آید که باتوجه به شرایط موجود استفاده از سیستم های مدار بسته و استفاده مجدد آب برای پرورش اینگونه درحال گسترش است. از روش های مختلفی برای فیلتراسیون آب در این سیستم ها مانند فیلترهای فیزیکی، بیوفیلترها، ازن دهی و... استفاده می شود.
نیسی اشاره کرد: تولید سویه باکتری با کارآیی بالا و مقاوم به سرما و استفاده از آن در بیوفیلتر ماهی قزل آلای رنگین کمان و استفاده از این باکتری در تصفیه پساب فاضلاب در بخش های مختلف پساب خانگی و صنعتی همچون اهداف انجام این طرح بوده است که خوشبختانه محقق شد.
وی تصریح کرد: نتایج این پژوهش در دو مجله معتبر Chemosphere و Microbial Ecology به چاپ رسیده است.



1403/12/08
15:50:02
5.0 / 5
281
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانشگاه , دكتری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور

کنکوری، همراه همیشگی تو تا قله موفقیت! کنکور رو قورت بده و به دانشگاه دلخواهت برس