ضرورت جهش صنعت معدن باتکیه بر فناوری های داخلی

ضرورت جهش صنعت معدن باتکیه بر فناوری های داخلی به گزارش کنکوری، در دو پنل تخصصی با حضور نمایندگان صنعت معدن و فعالان زیست بوم نوآوری که به همت منطقه بین المللی نوآوری ایران و در حاشیه نمایشگاه صنعت معدن برگزار شد، بر لزوم همکاری هرچه بیشتر این دو بخش برای توسعه فناوری های داخلی و رفع نیازهای صنعت معدن تاکید شد.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، هم زمان با برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راه سازی و صنایع وابسته، دو پنل تخصصی چالش ها و ظرفیتهای همکاری صنعت معدن و زیست بوم نوآوری به همت منطقه بین المللی نوآوری ایران انجام شد.
در پنل نخست و با مبحث ظرفیتهای همکاری صنعت معدن و زیست بوم نوآوری، محسن پیلان نژاد مدیرکل برنامه ریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس با اشاره به ظرفیتهای منطقه بین المللی نوآوری ایران و مصوبات دولت برای تسهیل تجاری سازی فناوری در این منطقه، بر اهمیت این منطقه در توسعه فناوری های موردنیاز صنعت معدن تاکید کرد.
احمد عسگری مدیرکل سرمایه گذاری و بومی سازی فناوری پارک فناوری پردیس هم در این پنل تخصصی با اشاره به ظرفیت بیشتر از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور اظهار داشت: قریب ۳۰ درصد از این شرکتها این ظرفیت را دارند که در صنایع معدنی به کمک این صنعت بیایند.
ایمان اعیانی مدیرکل دفتر شرکت های نوآوری و فناوری معاونت علمی هم با اشاره به امکان به وجود آمده در قانون جهش تولید دانش بنیان درباب استفاده صنعت از اعتبار مالیاتی در قراردادهای پژوهش و سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان، این قانون را گامی مهم در جهت توسعه همکاریهای صنعت و دانشگاه دانست.
در پنل دوم با مبحث چالش های همکاری صنعت معدن و زیست بوم نوآوری، نمایندگان شرکت های بزرگ معدنی کشور همچون حمیدرضا کربلاییان از سنگ آهن مرکزی ایران، میر سینا امیر شنوا از چادرملو و مهدی حاج اسماعیل زاده از صنایع مس ایران به بیان چالش های موجود در صنعت معدن و راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند.
اهم این چالش ها شامل تعریف و اعلام نیازهای فناورانه در صنعت، کاهش عیار معادن و افزایش قیمت انرژی، ریسک پذیری صنعت در به دست آوردن فناوری های خارجی و ضرورت ایجاد فرهنگ نوآوری در سازمان ها بود.


به گزارش روابط عمومی منطقه بین المللی نوآوری ایران، در این پنل همین طور مصطفی بغدادی مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی به ضرورت ایجاد فرهنگ نوآوری و استفاده از فناوری در رأس و بدنه سازمان و همین طور اصلاحات ساختاری در سازمان همچون تعریف واحد بومی سازی ذیل واحد پژوهش و توسعه اشاره نمود.
مجتبی رضایی مدیرعامل یک شرکت عضو منطقه بین المللی نوآوری ایران هم به ریسک پذیری صنعت در به دست آوردن فنّاوری در کشورهای دیگر و همین طور چالش خرید خارجی باوجود اطلاع از تولید محصول با کیفیت داخلی اشاره نمود.
بر طبق این گزارش، شرکت کنندگان در این دو نشست بر اهمیت ایجاد همکاریهای مستمر میان صنعت و زیست بوم نوآوری، تعریف پروژه های بزرگ مبنی بر توان داخلی و اعتماد به شرکت های دانش بنیان تاکید کردند.
ایجاد گفتمان نوآوری، ایجاد CVCها و مراکز نوآوری همچون اقدامات انجام شده در امتداد تعامل صنعت معدن و زیست بوم نوآوری است که حاضران در این جلسه ها به آن اشاره و بر ضرورت توسعه این اقدامات اشاره داشتند.
در آخر این دو پنل هم بر لزوم ایجاد یک بستر مناسب برای تعامل هرچه بیشتر صنعت معدن و زیست بوم نوآوری تاکید شد. همچنین، قرار شد که کمیته ای مشترک برای پیگیری مصوبات این جلسه و رفع موانع موجود تشکیل گردد.




منبع:

1403/09/08
13:46:30
5.0 / 5
85
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور