دانشمندان یک جزیره بهشتی کشف کردند
کنکوری: اصفهان بتازگی تیمی از دانشمندان و پژوهشگران زمین شناسی، یک جزیره باستانی زیر آب را کشف کردند. آنها معتقد هستند که ایجاد این جزیره به 30 تا 40 میلیون سال پیش باز می گردد.
به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا و به نقل از سی تک دیلی، دانشمندان یک جزیره باستانی زیر آب را در اقیانوس اطلس جنوبی کشف کردند. این بخش از بستر اقیانوس اطلس جنوبی که دانشمندان آنرا بهشت منطقه نامیده اند شامل عناصر با ارزش و کمیابی همچون کبالت، نیکل، لیتیوم و عناصر کمیاب دیگری است.
تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه سائوپائولو (USP) در برزیل نشان میدهد که Rio Grande Rise، یک فلات از جنس بازالت و مجموعه ای از کوه های دریایی در اقیانوس اطلس جنوبی، در فاصله حدودا ۱۲۰۰ کیلومتری از سواحل برزیل واقع شده است.
قدمت این جزیره که زمانی به عنوان یک جزیره گرمسیری عظیم محسوب می شده، به توجه به مواد معدنی و ساختارهای رسوبی به ۴۰ تا ۴۵ میلیون سال پیش برمی گردد.
پژوهشگران نمونه هایی از رسوبات کف دریا را که در عمق حدود ۶۵۰ متری در Rio Grande Rise غربی لایروبی شده بودند، تحلیل و بررسی کردند و سپس خاصیت های کانی شناسی، ژئوشیمیایی و مغناطیسی آنها را مشخص کردند. این نمونه ها عمدتا حاوی خاک رس قرمز با چندین ماده معدنی از دگرسانی سنگ های آتشفشانی گرمسیری مانند کائولینیت (kaolinite)، مگنتیت (kaolinite)، مگنتیت اکسید شده، هماتیت (hematite) و گوتیت (goethite) بودند.
در سال ۲۰۱۸، این گروه برمبنای اکتشافات علمی انجام شده در منطقه، اظهار نمودند که Rio Grande Rise زمانی یک جزیره بوده است.
Luigi Jovane، استاد دانشگاه سائوپائولو و یکی از پژوهشگران این تحقیق می گوید: «پژوهش و بررسی های ما نشان میدهد که این منطقه واقعا یک جزیره است، اما آن چه حالا مورد بحث است این است که آیا این منطقه می تواند از نظر قانونی در فلات قاره برزیل به رسمیت شناخته شود یا خیر. از نظر زمین شناسی، ما کشف کردیم که خاک رس این منطقه بعد از آخرین فعالیت آتشفشانی، در ۴۵ میلیون سال پیش شکل گرفته است. بنابر این، ایجاد این منطقه به ۳۰ الی ۴۰ میلیون سال پیش باز می گردد.
او همین طور می گوید: به جهت اینکه بدانیم آیا می توان این منابع را بصورت صحیح و کاربردی از بستر دریا استخراج کرد یا خیر، باید پایداری و تأثیرات این استخراج را بررسی نماییم. برای اینکه هنوز تاثیرات اکوسیستمی اقیانوس در آنجا بطور دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته است. وقتی در یک منطقه تغییر و دستکاری صورت می گیرد، باید به این نکته آگاه بود که این مساله چگونه بر حیوانات، قارچ ها و مرجان ها تأثیر می گذارد. علاوه بر این، باید تاثیری که این دخالت و دستکاری بر فرآیندهای تجمعی می گذارد را به درستی درک کرد.
در این پژوهش تیمی از متخصصان زمین شناسی، ژئوشیمی و زیست شناسی، فعالیت داشتند و مقاله های نگاشته شده در این مطالعه، نتیجه ۱۰ سال پژوهش است. این مقاله ها و نتایج این مطالعه در سه مجله Materials Research and Technology، Frontiers in Marine Science، Geochemistry and Marine Geology انتشار یافته است.
منبع: كنكوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب