فردا صورت می گیرد

رونمایی از بالاترین های دانش بنیان بخش کشاورزی

رونمایی از بالاترین های دانش بنیان بخش کشاورزی به گزارش کنکوری، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان برنامه معاونت برای ارائه توانمندی های شرکت های دانش بنیان در عرصه های مختلف اقتصادی در قالب رویداد نمادیران (نمایشگاه ملی اقتصاد دانش بنیان ایران)، اظهار داشت: نخستین نمایشگاه ملی اقتصاد دانش بنیان ایران (نمادیران) با عنوان «کشاورزی نوآور و بهره ور»، فردا 24 بهمن ماه در خانه نوآوری و فناوری ایران انجام می شود.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، جواد مشایخ اظهار داشت: می خواهیم توانمندی شرکت های دانش بنیان در عرصه های مختلف اقتصادی را در قالب رویداد نمادیران (نمایشگاه ملی اقتصاد دانش بنیان ایران) به نمایش بگذاریم. نخستین دوره این رویداد، فردا با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهور و وزیر جهاد کشاورزی برگزار می گردد که طی آن حدود ۵۰ شرکت دانش بنیان برتر فعال در عرصه غذا و کشاورزی حضور و مشارکت دارند. همچنین، رونمایی از چند محصول جدید دانش بنیان در عرصه کشاورزی از دیگر برنامه های این رویداد است.
وی درباب هدف برگزاری این رویداد، تصریح کرد: معاونت علمی در دوره جدید بر حوزه های جدیدی تمرکز دارد که یکی از مهم ترین این حوزه ها، اقتصاد دانش بنیان است. برای همین تلاش می نماییم در رویداد نمادیران (نمایشگاه ملی اقتصاد دانش بنیان ایران) فعالیتهای صورت گرفته در معاونت علمی در عرصه اقتصاد دانش بنیان را توضیح و ترویج دهیم و همچنین، نمونه ای از پروژه های موفق انجام شده در عرصه اقتصاد دانش بنیان و ابزارهایی که معاونت علمی برای این مهم طراحی نموده و درحال اجرای آنست را توضیح دهیم. ازاین رو، هدف از برگزاری چنین رویدادهایی، وصل کردن شرکت های دانش بنیان به بخش های مهم اقتصادی مانند حوزه غذا و کشاورزی و رفع مشکلات احتمالی آنها مانند مجوزها و بحث نفوذ به بازار است.
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری، افزود: برگزاری چنین رویدادهایی را برای همه ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان در دست اجرا داریم و مقرر شده است که هر یک از وزارت خانه ها در تعامل با ستاد مربوط، کار برگزاری این رویدادها را پیش ببرند. حمل و نقل، سلامت، انرژی و ورزش همچون حوزه هایی هستند که مذاکرات آنها صورت گرفته و برنامه ریزی و تدارکات لازم برای برگزاری رویدادشان در دست انجام است.
مشایخ با اشاره به اینکه زمانی می توانیم اقتصاد دانش بنیان را در کشور پیاده سازی نماییم که علاوه بر توجه به بخش های نوظهور اقتصاد، به بخش های سنتی اقتصاد هم دقت کنیم، خاطرنشان کرد: ما در معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی در تلاش هستیم تا فناوری و نوآوری را در بخش های سنتی اقتصاد هم رسوخ و نفوذ دهیم. حوزه هایی مثل کشاورزی، امنیت غذایی، سلامت، دارو، درمان و تجهیزات پزشکی از حوزه هایی هستند که مسائل انباشته شده زیادی دارند و بدین سبب از بازار خوبی هم برخوردار می باشند و دانش بنیان های ما باید این بازار را هدف قرار دهند و ما هم بازار شرکت های دانش بنیان را از این مسیر توسعه دهیم.
مشایخ افزود: ایران، اغلب به عنوان کشوری با اقتصاد سنتی شناخته می شود؛ بدین معنا که اغلب اقتصاد ما با نفت، زعفران، پسته و فرش گره می خورد، اما ما در نمادیران می کوشیم تا ضمن حفظ اقتصاد سنتی، یک نمادسازی انجام دهیم. نماد امروز ایران در کنار محصولات سنتی گذشته، محصولات فناورانه ای است که راه به اقتصاد پیدا کرده است. تصویری که بطور معمول از کارکردهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان وجود دارد، عمدتاً ناظر بر کارکردهای توسعه فناوری، نمونه سازی و... است؛ اما ما در «نمادیران» درصدد این هستیم که فعالیتهای معاونت را به اقتصاد کشور گره بزنیم و اثرگذاری این اقدامات و دستاوردهای فناورانه را بر کیفیت زندگی مردم، کاهش ارزبری، مقاوم سازی اقتصادی، مقابله تحریم و... نشان دهیم.
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان با اشاره به اینکه در گذشته های دور، ایران در حوزه بین المللی با عنوان «ایران فرهنگی» شناخته می شد و از یک زمانی به بعد این نماد تغییر پیدا کرد و ایران، چهره ای نفتی به خود گرفت، تصریح کرد: «ایران دانش بنیان» نمادسازی ای است که ما در نمادیران دنبال می نماییم و در حوزه های اقتصادی نمونه های مختلفی داریم که نشان داده است اقتصاد ما درحال حرکت به سمت دانش بنیان شدن است و دستاوردهای ما در عرصه های سلامت، کشاورزی و انرژی شاهدی بر این مدعا است. یکی از مهم‎ترین دغدغه های ما، امروز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تسریع سرعت نفوذ فناوری در این بخش ها و افزایش راندمان و نوآوری است تا از رهگذار آن به سمت یک اقتصاد دانش محور حرکت نماییم، وقتی بتوانیم این تصویر را در سطح ملی ایجاد نماییم، تصویری که از ایران در سطح بین المللی ایجاد می شود، اساسا تصویر مطلوب تر و بهتری خواهد بود.
وی به ابزارهایی که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در راه تحقق اقتصاد دانش بنیان به کار گرفته است، اشاره و اظهار نمود: این ابزارها، طیف گسترده ای را شامل می شود که از آن جمله می توان به ابزار «تولید بار اول» اشاره نمود. در این شیوه، ما تشریفات مناقصه را برای شرکت های دانش بنیانی که برای نخستین بار، ساخت یک محصول را در دستور کار دارند، حذف می نماییم. در حقیقت، این ابزار، یک ابزار حمایتی است تا با استفاده از آن شرکت های دانش بنیان در روال های بوروکراتیک مناقصه گیر نکنند و بتوانند بصورت تسهیل شده ای با شرکت های دولتی قرارداد کاری خودرا منعقد کنند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، مشایخ خاطرنشان کرد: دومین ابزار، بحث «طرح های کلان» است، در این شیوه، یک توانمندی فنی به یک تقاضای بهره بردار وصل می شود و معاونت علمی هم از آن حمایت مالی می کند. اینها عمدتاً طرح هایی هستند که منابع مالی قابل توجهی نیاز دارند و یک دستگاه شاید به تنهایی نتواند از عهده آن بربیاید؛ پس ما آنها را در قالب طرح های کلان در معاونت علمی مورد حمایت قرار می دهیم. از دیگر ابزارها نیز می توان به ارائه تسهیلات بانکی به پروژه های اولویت دار اشاره کرد؛ برای مثال، تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری و... همچون این اقدامات است.



1402/11/24
08:45:16
5.0 / 5
394
تگهای خبر: پزشكی , پژوهش , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور