تشخیص افکار خودکشی با آزمایش خون !

تشخیص افکار خودکشی با آزمایش خون ! کنکوری: افرادی که افکار خودکشی را تجربه می کنند، ممکنست همیشه در توضیح درد عمیقی که با آن دست و پنجه نرم می کنند، مستقیم صحبت نکنند، اما دانشمندان در تلاش هستند تا راه هایی برای مساعدت با این افراد پیش از مبادرت به خودکشی پیدا کنند.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا و به نقل از اس اف، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به کشفی مهم در حوزه سلامت روان دست یافته اند که بطور بالقوه به توسعه آزمایش خونی منجر می شود که قادر به تشخیص افکار خودکشی در افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی است.
تخمین زده می شود که افسردگی ۱۶.۱ میلیون بزرگسال را تنها در ایالات متحده تحت تأثیر قرار می دهد و هزینه سالانه آن ۲۱۰ میلیارد دلار است.
بطور سنتی، این بیماری با علایم روانی هم راه است. با این وجود، این مطالعه جدید ابعاد فیزیکی قابل توجه افسردگی، خصوصاً در متابولیسم سلولی را در این افراد نمایان می کند. پژوهشگران حالا بر روی نشانگرهای متابولیسم سلولی به عنوان فاکتورهای کلیدی در مطالعه بیماریهای روان با هدف اصلاح رویکرد های تشخیصی و درمانی تمرکز کرده اند.
سلول های بدن خودرا به عنوان کارخانه های کوچکی تصور کنید که با فعالیت نیروگاه های میکروسکوپی به نام میتوکندری انرژی می گیرند. هنگامی که افسردگی رخ می دهد، این کارخانه ها و نیروگاه ها ممکنست از هم بپاشند و عملکرد نادرستی داشته باشند که عملیات ظریف آنها را به هم بزند. به لطف یافته های این مطالعه که در مجله «Translational Psychiatry» انتشار یافته است، حالا قابلیت ایجاد یک آزمایش خون وجود دارد که می تواند افکار خودکشی را در بیماران مبتلا به افسردگی تشخیص دهد.
برای اطمینان، پژوهشگران نمونه های خون ۹۹ فرد مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان را که نوعی افسردگی مقاوم به درمان های سنتی است و افکار خودکشی را نیز تجربه کرده بودند، تحلیل و بررسی کردند. آنها شاهد الگوهای منحصر به فردی در پنج ماده شیمیایی مختلف بودند که در خون در گردش هستند و مانند یک کد ظریف عمل می کنند که تغییرات متابولیک در رابطه با افسردگی و افکار خودکشی را آشکار می کنند.
این توانایی قابل توجه در تشخیص افراد در معرض خطر خودکشی برمبنای متابولیت های خون می تواند به ساخت یک ابزار تشخیصی پیشگامانه منجر شود.
رابرت ناویوکس (Robert Naviaux) یکی از نویسندگان مطالعه می گوید: اگر ۱۰۰ داوطلب داشته باشیم که یا افسردگی ندارند یا افسردگی و افکار خودکشی دارند، می توانیم ۸۵ تا ۹۰ نفر از افرادی که در معرض خطر هستند را برمبنای پنج متابولیت در مردان و پنج متابولیت دیگر در زنان به درستی شناسایی نماییم. این دستاورد می تواند از نظر تشخیصی مهم باشد.
متابولومیکس به مطالعه فرآیندهای شیمیایی شامل متابولیت ها گفته می شود که نقشی اساسی در این تحقیق ایفا کرده است. ناویوکس بر اهمیت این فناوری در درک چگونگی تأثیر شیمی بدن بر حالات و رفتارهای ذهنی تاکید می کند. شناسایی نشانگرهای خاص در رابطه با افکار خودکشی بر پتانسیل متابولومیکس در تغییر تشخیص و درمان سلامت روان تاکید دارد.
ناویوکس می گوید: بیماریهای روان مانند افسردگی تاثیرات و محرک هایی فراتر از مغز دارند. قبل از ۱۰ سال قبل، مطالعه این که چگونه شیمی کل بدن بر رفتار و وضعیت ذهنی ما تأثیر می گذارد، دشوار بود، اما تکنولوژیهای جدید مانند متابولومیکس به ما کمک می کنند به مکالمات سلول ها به زبان مادری آنها که بیوشیمی است، گوش دهیم.
چنین آزمایشی می تواند امکان مداخله سریع در افراد در معرض خطر را فراهم آورد و بطور بالقوه جان افراد را نجات دهد. علاوه بر این، این تحقیق راه را جهت بررسی رویکرد های درمانی جدید مانند تکمیل کمبودهای متابولیک خاص هموار می کند.
ناویوکس خاطرنشان می کند: در صورتیکه هیچ متابولیت واحدی درمان کننده نیست، تکمیل کمبودهای متابولیک با ترکیباتی مانند فولات و کارنیتین ممکنست متابولیسم را در راستای مفیدی تحریک کند. این رویکرد می تواند پاسخ دهی به درمان را افزایش داده و از خودکشی پیشگیری کند.
وی می افزاید: خیلی از بیماریهای مزمن با افسردگی همراه هستند، برای اینکه سال ها کنار آمدن با یک بیماری می تواند بسیار استرس زا باشد. اگر بتوانیم راه هایی برای درمان افسردگی و افکار خودکشی در سطح متابولیک پیدا نماییم، ممکنست به بهبود نتایج خیلی از بیماری هایی که منجر به افسردگی می شوند نیز کمک نماییم.
خیلی از بیماریهای مزمن، مانند اختلال استرس بعد از سانحه و سندرم خستگی مزمن، به خودی خود کشنده نیستند، مگر این که منجر به افکار و اعمال خودکشی شوند. اگر بتوان از متابولومیکس برای شناسایی افرادی که بیشترین خطر مبادرت به خودکشی را دارند، استفاده کرد، در نهایت می توان زندگی های بیشتری را نجات داد.




منبع:

1402/09/25
15:20:53
5.0 / 5
326
تگهای خبر: آزمایش , پزشكی , پژوهش , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور