معاون پژوهشی وزیر علوم مطرح كرد

با وجود تحریم ها به انزوای علمی نرفتیم

با وجود تحریم ها به انزوای علمی نرفتیم به گزارش کنکوری، معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار داشت: بالای 35 درصد مشارکت های علمی را در سطح جهان داریم و به رغم وجود تحریم ها به انزوای علمی نرفته ایم.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، پیمان صالحی امروز در نشست پدافند غیرعامل وزارت علوم که در سالن شهدای علمی این وزارتخانه برگزار گردید، گفت: در عرصه پدافند غیرعامل اقدامات پیشینی و اقدامات پسینی داریم که اگر در اقدامات پیشینی موفق باشیم، اقدامات پسینی لازم نیست و مبنای اقدامات پسینی، پژوهش و فناوری است.
دبیرکل شورای عالی عتف با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه علم و تکنولوژِی، گفت: با مرور این دستاوردها می خواهیم بدانیم چطور از این دستاوردها در عرصه پدافند غیرعامل میتوان بهره برد.
صالحی در مورد رتبه و تعداد اسناد علمی ایران در پایگاه استنادی اسکوپوس، توضیح داد: رتبه علمی ایران ظرف دو دهه از رتبه ۵۴ به رتبه ۱۵ در این پایگاه رسیده است و رتبه استنادی ما با رتبه علمی متناسب است؛ یعنی تولیدات علمی ما دیده و به آنها ارجاع می شود. همین طور بالای ۳۵ درصد مشارکت های علمی جهانی داریم که به رغم وجود تحریم ها یعنی ما به انزوای علمی نرفته ایم.
وی با اشاره به حوزه تحقیقات پژوهشگران ایرانی در سال ۲۰۲۲، گفت: به ترتیب پزشکی، مهندسی، علوم مواد، شیمی و ژنتیک برخی از حوزه های مهم و پرشمار در تحقیقات پژوهشگران ایرانی بوده اند. بحث بعدی در اقدامات پیشینی، گسترش زبان فارسی در عرصه تحقیقات علمی است که دستور مقام معظم رهبری هم هست.
دبیرکل شورای عالی عتف در مورد مجلات علمی ایران هم گفت: امروز ۱۴۹۰ عنوان مجله در وزارت علوم تأیید شده که باید در حوزه های بین المللی هم دیده شوند و به قول مقام معظم رهبری تا سال ۱۴۵۰ هر کس خواست علم یاد بگیرد، لزوم داشته باشد که زبان فارسی بداند.
وی با اشاره به اهمیت دو پایگاه استنادی اسکوپوس و وب او ساینس ( WOS)، افزود: تمام محاسبات علمی دنیا روی این دو نمایه به انجام می رسد. همین طور کشور ایران در راهنمای مجلات دسترسی آزاد یا دوآج (DOAJ) از نظر مجله هفتم و از نظر زبان (زبان فارسی) رتبه یازدهم است، البته در سال ۲۰۲۳ ارتقاء داشته ایم، ولی هنوز آمارهای رسمی در دسترس نیست. همین طور در ۲۵ سال حدود ۱۰۱ عنوان مجله و از شروع دولت سیزدهم ۴۱ مجله در این پایگاه نمایه شد که ۱۲ عنوان مجلات، به زبان فارسی است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره زیرساخت های علم و تکنولوژِی، گفت: در منطقه هیچ کشوری این زیرساخت ها را ندارد و در دنیا هم کمترین کشوری شبکه مویرگی شامل پارک های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری را دارد.
وی با تکیه بر ارتباط نظام مسائل کشور با پدافند غیرعامل، گفت: توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه با راه های مختلفی درحال انجام می باشد، فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی در صنعت که مقام معظم رهبری هم از آن تقدیر کردند، به وجود آمده است. برمبنای آمار در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۹۱ عضو هیأت علمی از فرصت مطالعاتی در صنعت استقبال کردند، می توانیم برای رشته های علوم انسانی فرصت مطالعاتی در ارتباط با پدافند غیرعامل تعریف نماییم.
وی با اشاره به آمار طرح های ارتباط با جامعه و صنعت در سال ۱۴۰۱ گفت: حدود ۱۰ هزار و ۸۳۵ طرح به ارزش مالی ۴ هزار و ۷۰۴ میلیارد تومان انجام شده است.
صالحی با اشاره به اهمیت دوره های مهارت افزایی برای دانشجویان، اشاره کرد: در سال ۱۴۰۱، ۳۲۸ هزار و ۶۰۶ دانشجو در این دوره ها شرکت کردند، اگر سازمان پدافند غیرعامل آمادگی داشته باشد، دانشجوها می توانند در بعضی حوزه های پدافند غیرعامل کلاس مهارت افزایی بگذرانند.
وی با اشاره به احتیاج به تحقیقات و تجهیزات پیشرفته در عرصه های پدافند غیرعامل، گفت: شبکه شاعا شامل ۱۰ هزار و ۵۰۰ آزمایشگاه و ۷۷ هزار تجهیز همین طور امکانات شورای عالی عتف می تواند در اختیار پدافند غیرعامل قرار گیرد. این شورا با ریاست رییس جمهوری تشکیل می شود و رییس پدافند غیرعامل هم عضو این شورا است که از شروع دولت سیزدهم دو جلسه برگزار شده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: شبکه ملی آزمایشگاهی کشور هم علاوه بر «شاعا» وجود دارد که میتوان از آن هم برای توسعه فناوری های مورد نیاز در پدافند غیرعامل بهره برد.
وی به مواد قانونی تامین بودجه های پژوهش اشاره نمود و گفت: قانون بند د تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۲ می گوید ۶۰ درصد بودجه پژوهشی شرکت های دولتی و بانک ها و مؤسسات انتفاعی به حساب صندوق شورای عالی عتف واریز شود که این بودجه سال جاری ۶۰۰ میلیارد تومان است. همین طور بودجه ۱ درصد مبحث ماده ۵ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم قسمتی از مقررات مالی دولت وجود دارد که این بودجه سال جاری بیش از هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: طرح هایی امکان استفاده از این بودجه را دارند که در سامانه سمات ملی (سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقات کشور) ثبت شوند، از این بودجه هم میتوان برای پدافند غیرعامل استفاده کرد، ولی این طرح ها در سمات خیلی پررنگ نیست.
صالحی به دوره های پسادکتری اشاره و گفت: ۴ نوع دوره پسادکتری تعریف کردیم و با موافقت مقام رهبری دوره پسادکتری قابل احتساب بجای خدمت وظیفه عمومی است و از همه این ظرفیت ها برای توسعه پدافند غیرعامل میتوان بهره برد.
این دانشمند پر استناد یک درصد جهان با تکیه بر اهمیت علم کوانتوم، گفت: اگر در کوانتوم عقب بیفتیم، قابل جبران نیست و اولین لطمه این امر در عرصه های امنیتی خواهد بود. ما در وزارت علوم حمایت می نماییم، ولی با همکاری پدافند غیرعامل کارهای بهتری می توانیم انجام دهیم.


 

1402/08/02
16:24:27
5.0 / 5
294
تگهای خبر: آزمایش , استاد , پزشكی , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور