رمضانی عنوان كرد:

تزریق ۱۲۰ میلیارد به کتابخانه مرکزی اراک تا اواخر سال آینده

تزریق ۱۲۰ میلیارد به کتابخانه مرکزی اراک تا اواخر سال آینده به گزارش کنکوری، مرکزی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار داشت: ۱۲۰ میلیارد تومان به تدریج تا اواخر سال آینده به پروژه کتابخانه مرکزی اراک تزریق خواهد شد.



مهدی رمضانی، ۲۵ مرداد در جریان سفر به استان مرکزی در نشستی با اصحاب رسانه اظهار نمود: پیگیری و بازدید از پروژه های استانی و دیدار با مسؤلان استانی و شهرستانی از مهم ترین دستور کارهای سفر ما به استان مرکزی بود.

وی با اشاره به اینکه فضای فرهنگی استان مرکزی بسیار پرظرفیت و قابل پیشرفت است اظهار داشت: نکته مهمی که وجود دارد اصلاح تصویر استان از تصویری کاملا صنعتی به تصویری فرهنگی است که استاندار هم نسبت به این مورد حساسیت و اهتمام داشت و ما هم در نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خدمت استان هستیم.

رمضانی افزود: استان مرکزی از حیث سرانه کتابخانه نسبت به جمعیت، وضع بدی را ندارد، اما از حیث افراد ثبت نامی وضعیت خوب نیست و باید در این خصوص از ظرفیت رسانه استفاده گردد.

رمضانی ضمن اشاره به وجود بیشتر از ۳۸۰۰ کتابخانه در سطح کشور اضافه کرد: حدود ۲۷۰۰ کتابخانه مستقیما زیر نظر نهاد و بیشتر از هزار کتابخانه به صورت مشارکتی و خصوصی اداره می شود. سالانه به صورت میانگین ۵۰ کتابخانه هم به کتابخانه های کشور اضافه می شود. ما از لحاظ شبکه کتابخانه ای دارای رتبه اول منطقه و جزو کشورهای برتر جهان هستیم، همینطور از حیث خدمات نوین کتابخانه ای از کشورهای پیشرو هستیم.

وی ضمن اشاره به کتابخانه مرکزی اراک اظهار داشت: این کتابخانه بعنوان بزرگترین کتابخانه عمومی کشور، خاورمیانه و جهان اسلام احیانا در اواخر سال آینده افتتاح می گردد. رسانه های استان باید همواره این پروژه را پیگیری کنند چونکه هر چند وقت یکبار زمزمه هایی در خصوص تغییر کاربری این کتابخانه به گوش می رسد و نباید این اتفاق بیفتد. خوشبختانه استاندار مرکزی هم بر روی این مورد حساسیت دارد.

وی با تکیه بر این که تنها وظیفه بهره برداری از کتابخانه بر عهده ماست اظهار داشت: پیشرفت پروژه به بیشتر از ۷۰ درصد رسیده است و ما هم مطالبه زودتر تکمیل شدن این کتابخانه را داریم. خوشبختانه بخش عمده ای از تاسیسات، خریداری شده و ۴۰ میلیارد تومان هم سال جاری تخصیص یافته و ۱۲۰ میلیارد تومان دیگر هم تا اواخر سال آینده به تدریج تزریق خواهد شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار نمود: همه کتابخانه های عمومی در سرتاسر استان ها در حوزه کودکان و نوجوانان، نابینایان، ناشنوایان و سالمندان فعال می باشند. برنامه ای که در دوره جدید نهاد برنامه ریزی شده و مقارن با نظر مقام معظم رهبری است، در حوزه کودک و نوجوان است و نام طرح را هدهد سفید گذاشته ایم.

وی با اشاره به اینکه برنامه تلویزیونی هدهد سفید را هم ساخته ایم اظهار داشت: ما محصول تولیدی در نهاد کم داریم ولی در بحث هدهد سفید کتاب هایی را چاپ کرده ایم. همینطور ۱۳ کتابخانه مخصوص طرح هدهد سفید راه اندازی کرده ایم.

رمضانی اظهار نمود: بحث آموزش کسب و کارهای کوچک و خانگی را هم در پیش داریم که در مهرماه همایشی بین المللی در مشهد در این خصوص برگزار خواهیم کرد. مقالات گوناگونی در این عرصه به دست ما رسیده و اتفاق مهمی درحال رخ دادن است. کتابخانه های گوناگونی در کشور در حوزه آموزش مشاغل و کسب و کار فعال می باشند و نمایشگاه های مختلفی هم در این عرصه برگزار شده است.

وی با تکیه بر این که توجه به تکنولوژی های جدید یک اصل جدی است خاطرنشان کرد: در کتابخانه های نسل جدید، اتاق های علم، فکر و بازی را مخصوص کودکان و نوجوانان داریم. همینطور نسبت به سایر رشته های آموزشی در کتابخانه های عمومی توجه ویژه داریم. باید نگاه نوینی به کتابخانه ها صورت گیرد تا توسعه خدمت را داشته باشیم.

رمضانی اضافه کرد: کتاب و کتابخوانی بعنوان یک مبحث اصلی و مولد در حوزه فرهنگ و برطرف کننده مشکلات اجتماعی است که احتیاج به توجه بیشتر دارد. همه مردم از نظر ما عضو کتابخانه های عمومی هستند و می توانند از مخازن کتابخانه های ما استفاده نمایند.

وی ضمن اشاره به ساخت یک اپلیکیشن توسط نهاد اظهار داشت: برای خدمات دهی بهتر، در طرحی جدید که در چارچوب یک نرم افزار و یک اپلیکیشن جامع خواهد بود، هر کتابخانه بر مبنای خدماتی که عرضه می دهد درجه بندی می شود و بخشی از این خدمات در بعضی مناطق کم برخوردار مجانی خواهد بود.

رمضانی ضمن اشاره به وجود بیشتر از ۵۵ میلیون جلد کتاب در مخازن کتابخانه های کشور اظهار نمود: ما با نقطه ایده آل فاصله داریم اما روند افزایش کتاب ها در کتابخانه ها خوب است. ما در سال گذشته، شبکه سرقت از کتابخانه ها را هم شناسایی کردیم و برخی از سارقان هم دستگیر شدند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضمن اشاره به وجود ۷۵۰۰ نیروی استخدامی در کشور اظهار داشت: از این تعداد، قریب به ۶ هزار نفر کتابدار و مابقی از نیروهای خدماتی هستند.

رمضانی اضافه کرد: در حوزه توسعه نیروها با عنایت به قانون بودجه، در اضافه کردن نیروی انسانی به مشکل خورده ایم و با عنایت به بازنشسته شدن نیروهایی که داشته ایم، حدود ۳۰۰ نیرو نیاز داریم تا کمبود نیرو جبران شود.

وی ضمن اشاره به انجام طرح آمایش سرزمینی برای ایجاد محل مناسب برای تاسیس کتابخانه های جدید اظهار داشت: ما سعی کردیم کتابخانه در هر جایی ایجاد نشود و هر فضایی را تبدیل به کتابخانه نخواهیم کرد چونکه ساز و کاری برای این امر وجود دارد. دسترسی به کتابخانه از اساسی ترین موضوع هایی است که دنبال می نماییم و یکی از راهکارهای اساسی، کتابخانه های سیار است تا در مناطقی که دسترسی دشوار می باشد بتوانیم فعالیت داشته باشیم.

رمضانی افزود: در سال ۱۳۹۷ ما تنها ۹ کتابخانه سیار در کشور داشتیم اما هم اکنون بیشتر از ۵۰ کتابخانه سیار داریم و بنای دولت هم توسعه کتابخانه های سیار به منظور دسترسی همه افراد به کتاب هاست و در مصوبات سفرهای ریاست جمهوری به استان ها هم به این مورد توجه شده است.

وی با اشاره به اینکه پارسال گردش مالی نشر در کشور ۹ هزار میلیارد تومان بوده است اظهار داشت: ۱۱۰ هزار عنوان کتاب سال قبل در کشور انتشار یافته است و روزانه حدود ۱۵۰ هزار امانت کتاب در نهاد داشته ایم. این مورد نشان داده است که اوضاع مطالعه مردم در کشور بحرانی نیست چونکه گردش مالی کتاب از باقی هنرها حتی سینما بیشتر است و پرقدرت ترین حوزه فرهنگی از همه لحاظ است.

رمضانی اظهار نمود: آمار متقنی از سرانه مطالعه وجود ندارد و بررسی هایی که در این عرصه صورت گرفته با ساختار و پارامترها یکسان نیست اما فضای مطالعه آزاد در کشور باید بیشتر شود. اگر می خواهیم مساله مطالعه کتاب را حل نماییم باید به مدرسه برویم. متاسفانه در آموزش و پرورش سطح ادبیات را سال به سال کاهش داده ایم که این مشکلی اساسی است و باید به گذشته برگردیم.

وی ضمن اشاره به این که در تمام دنیا کتاب فیزیکی با اختلاف زیاد نسبت به کتاب های الکترونیکی و صوتی پیشرو است خاطرنشان کرد: حالا مطالعه کتاب الکترونیکی در کشور کمتر از ۷ درصد و در دنیا ۱۸ درصد است اما با عنایت به تغییر ذائقه مردم، ما این مورد را دنبال خواهیم کرد و همینطور یکی از دستورالعمل های برنامه هفتم توسعه، تعیین تکلیف حوزه کتاب الکترونیک و کتابخانه الکترونیک است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: دو سند در حوزه ترویج کتابخوانی در گذشته داشته ایم که متاسفانه هدف گرا، نتیجه گرا و قابل انجام نبوده اند و ما پیشنهاد اصلاح این اسناد را دادیم که در حال انجام می باشد. آمار امانت کتاب در رده های مختلف با فروش منطبق است. پیشنهاد ما بعنوان سند نهضت مطالعه مفید در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده است که در این سند مطالعه به خواندن تغییر پیدا کرده و تکالیف دقیقی برای تمامی دستگاههای اجرایی مشخص شده است.

وی در ارتباط با گران شدن کتاب و کم شدن مطالعه مردم اظهار داشت: دسترسی مردم به کتاب لزوما برای خرید کتاب نیست و مطمئنا کتابخانه های عمومی بهترین راه دسترسی به کتاب ها هستند. با وجود این که در سالجاری، یارانه ای که به کتاب ها اختصاص پیدا کرده کاسته شده اما همچنان نمایشگاه کتاب سال جاری بسیار پر فروش بوده است. ما در نهاد، انتشارات نداریم و فقط بهره بردار و تسهیلگر هستیم.

رمضانی با تکیه بر این که به روزرسانی مخازن کتابخانه ها از دغدغه های اصلی ماست اظهار نمود: تابحال ۱۰ میلیون عضو نهاد در کشور داشته ایم و ۳ میلیون تراکنش هم امسال داشته ایم. این اصل را در نظر داریم که برای اعضای فعال باید به روزرسانی کتاب ها صورت گیرد.





منبع:

1402/05/27
02:35:54
5.0 / 5
231
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , استخدام , انتشارات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور