دكتر خواجه عنوان كرد

حضور دانشگاه شهید چمران اهواز در پروژه بین المللی سازی دانشگاه های ایرانی

حضور دانشگاه شهید چمران اهواز در پروژه بین المللی سازی دانشگاه های ایرانی به گزارش کنکوری، خوزستان رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز ضمن اشاره به اقدامات این دانشگاه در شش س ال گذشته، حضور در جمع شش دانشگاه ایرانی در چارچوب پروژه بین المللی سازی دانشگاه های ایرانی را از دستاوردهای دانشگاه شهید چمران اهواز برشمرد.



دکتر غلامحسین خواجه در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز (۱۰ بهمن ماه) با حضور وزیر علوم در دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، اظهار نمود: جایگاه ویژه این دانشگاه در نظام آموزش عالی ایران با عنایت به شرایط خاص آن در طول ۶۰ سال قبل ایجاب می کرد برنامه های آینده دانشگاه در چارچوب طرحی جامع به همراه راهکارهای اجرایی تهیه شود که بدین منظور برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه در بازه زمانی ۱۳۹۶-۱۴۰۰ تدوین شد.

به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: همینطور ارتقای جایگاه دانشگاه در جمع دانشگاه های کشور و دستیابی به مرتبه ای در خور که از نظر فعالیتهای آموزش، پژوهشی و خدماتی بتواند جزو ۱۰ دانشگاه جامع برتر کشور باشد، چشم انداز اصلی دانشگاه شهید چمران اهواز بود و در آن به ارزش هایی محوری همچون شایسته سالاری، تعهدگرایی، رعایت شئون دانشگاهی، نوآوری در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی، توجه به کیفیت در همه فعالیت ها، حفظ و ترویج ارزش های اخلاقی و اسلامی، تکریم اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان و تاکید بر روحیه کارگروهی توجه شده بود.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: خوشبختانه با همت و تلاش اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در اولین روزهای سال ۱۴۰۰ این دانشگاه بر مبنای ارزیابی های انجام شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام جزو ۱۰ دانشگاه جامع و برتر کشور قرار گرفت و یکی از مهم ترین اهداف برنامه نخست ۵ ساله توسعه دانشگاه قبل از پایان این برنامه، محقق شد.

خواجه اضافه کرد: همینطور چهار دانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، مهندسی عمران و معماری، دیرینه شناسی و حقوق و علوم سیاسی در طول شش سال در دانشگاه شهید چمران اهواز تاسیس شد.

وی، خاطرنشان کرد: در نیم سال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ سهم دانشجویان خارجی دانشگاه از صفر در سال ۱۳۹۴ به ۶۸۸ نفر رسید؛ همینطور شمار اعضای هیات علمی از ۵۶۳ نفر در سال ۱۳۹۴ به ۶۰۶ نفر در سال ۱۳۹۹ رسید و در این زمان نسبت دانشجو به هیات علمی تمام وقت از ۵.۲۵ درصد به ۷.۲۱ در سال ۱۳۹۹ ارتقا پیدا کرد.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: همینطور سهم دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان از ۴۷.۳۳ درصد درسال ۱۳۹۴ به ۸.۳۸ درصد در سال ۱۳۹۹ رسید و تعداد کل رشته گرایش های دانشگاه از ۳۲۱ در سال ۱۳۹۴ به ۳۳۹ رشته گرایش در سال ۱۳۹۹ افزوده شد.

وی اظهار داشت: از طرفی برای ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی یکی از سیاست های دانشگاه افزایش سهم فعالیت ها و تعاملات بین المللی بود که در این خصوص سیاست های تشویقی برای افزایش چاپ مقاله در مجلات ISI طراحی و اجرا شد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه نتیجه این برنامه ریزی ها افزایش سهم مقالات ISI از ۳۴۹ مقاله در سال ۱۳۹۴ به ۶۵۸ مقاله در سال ۱۳۹۹ و کاهش مقالات ISC از ۶۶۵ مقاله در این سال به ۵۹۵ مقاله بود. در این زمان پژوهانه پرداختی از حدود ۳۲ میلیاردریال به ۹۰ میلیارد افزوده شد و همینطور تا پاییز سال ۱۴۰۰ دو مجله علمی دانشگاه با عنوان «زبان شناسی کاربردی» و «مکانیک کاربردی و محاسباتی» موفق به دریافت نمایه بین المللی اسکوپوس شدند.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز بیان نمود: با اجرای برنامه‎های مدون برای توسعه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، افزون بر گره گشایی از مشکلات صنایع، درآمدهای اختصاصی دانشگاه هم افزایش قابل ملاحظه ای یافت بگونه ای که تعداد طرح های تحقیقاتی با دستگاههای اجرایی از ۸۳ طرح در سال ۱۳۹۴ به ۱۸۵ طرح در سال ۱۳۹۹ رسید و مبلغ این طرح ها از نزدیک به ۳۰ میلیاردریال در سال ۱۳۹۴ به یک هزار و ۴۵۰ میلیاردریال در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

خواجه اضافه کرد: علاوه بر این تاسیس مجتمع واحدهای فناور و مرکز خلاقیت و نوآوری به منظور تکمیل حلقه های پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان مورد پیگیری قرار|گرفت و به سرانجام رسید و تعداد شرکت‎ها و هسته های فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه از ۴۰ مورد در سال ۱۳۹۴ به ۷۷ مورد در سال ۱۳۹۹ افزایش پیدا کرد. همینطور میزان فروش این شرکت ها از حدود ۱۸ میلیاردریال در سال ۱۳۹۴ به ۱۱۳ میلیاردریال در سال ۱۳۹۹ رسید و میزان اشتغال بوجود آمده این شرکت ها هم از ۱۷۶ نفر در سال ۱۳۹۴ به ۵۶۱ نفر در سال ۱۳۹۹ افزوده شد.

وی ضمن اشاره به فعالیتهای لابراتوار مرکزی دانشگاه اظهار داشت: در این زمان بروزرسانی دستگاه ها و تجهیزات لابراتوار مرکزی با جدیت مورد پیگیری قرار|گرفت و برخی از پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا خریداری شد و در مدار فعالیت قرار گرفت که در نتیجه این سیاست ها و با گسترش خدمات دهی تخصصی به جامعه و صنعت، خوشبختانه در ارزیابی لابراتوار های عضو شبکه آزمایشگاهی فناروی های راهبردی، لابراتوار دانشگاه شهید چمران اهواز در بین ۴۲۶ لابراتوار عضو این شبکه با ۲۶ پله صعود در رتبه ۲۹ قرار گرفت.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز با تکیه بر این که یکی از اولویت های دانشگاه در برنامه ۵ ساله راهبردی نخست بین المللی سازی دانشگاه از راه ارتباط مستمر با دانشگاه های جهان و جذب دانشجویان خارجی بوده است، اظهار داشت: به منظور پیگیری این سیاست چندین تفاهمنامه همکاری با دانشگاه های کشورهای چک، فرانسه، نروژ، ایتالیا، کانادا، بلغارستان، اکراین، عراق و... منعقد گردید و همکاری با دانشگاه چالز پراگ در چارچوب آموزش دروس زبان فارسی و ایران شناسی به دانشجویان آن دانشگاه شروع شد.

خواجه بیان نمود: راه اندازی مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزاری مدارس فصلی آموزش زبان فارسی و ایران شناسی به صورت برخط و پذیرش دانشجویانی از دانشگاه های بزرگ دنیا، عقد قرارداد جابه جایی دانشجو و هیات علمی در چارچوب برنامه اتحادیه اروپا بعنوان «اراسموس پلاس»، حضور در جمع شش دانشگاه ایرانی در چارچوب پروژه بین المللی سازی دانشگاه های ایرانی، راه اندازی شعبه مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه بصره کشور عراق، حضور در چندین نمایشگاه، کارگاه و نشست علمی و پژوهشی در کشورهای سوئیس، اتریش، اسپانیا و ترکیه، برگزاری کارگاه های آموزشی و سمینارها فرصت های تحصیلی و پژوهشی در کشور آلمان و... بخشی از فعالیتهای شش سال قبل برای توسعه مبادلات خارجی دانشگاه است.

وی در مورد اعتبارات دانشگاه اظهار داشت: از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ اعتبارات هزینه ای دانشگاه از ۱۱۹ میلیارد تومان به ۳۸۱ میلیارد تومان رسیده است. درآمد اخصاصی دانشگاه هم از ۱۸ میلیارد تومان در این سال به حدود ۸۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ افزایش پیدا کرده است.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز بیان نمود: چابک سازی سازمان از راه متناسب سازی نیروی انسانی هم در اولویت برنامه های چندسال گذشته بود و بر این اساس شمار کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی دانشگاه از ۳۹۵ نفر در سال ۱۳۹۴ به ۳۱۴ نفر کاهش پیدا کرد و شمار کارکنان شرکتی دانشگاه هم از ۱۲۲۵ نفر در این سال به ۹۸۵ نفر کاسته شده است.

خواجه اظهار داشت: در قسمت توسعه فضاهای فیزیکی هم با تلاشهای انجام شده و با تکمیل پروژه های قبلی و تصویب و اجرای چندین پروژه جدید بیشتر از ۶۸ هزار مترمربع به فضای موجود دانشگاه اضافه گردید که نزدیک به ۱۷ هزار مترمربع از آن تا پاییز سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: به منظور اجرای اسناد بالادستی و تحقق مدیریت سبز در دانشگاه در چندسال گذشته کوشش شد با اجرای بیشتر از ۲۵ برنامه عملیاتی حفظ مسائل زیست محیطی و افزایش ضریب بهره برداری از منابع موجود با مصرف بهینه انرژی و سایر موارد مصرفی، هم اجرای مدیریت سبز را در دانشگاه آغاز نماییم و هم مسئولیت اجتماعی و اقتصادی خویش را به منظور حفظ محیط زیست به انجام برسانیم.





منبع:

1401/11/12
08:00:53
5.0 / 5
347
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , اشتغال , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور