معان فرهنگی دانشگاه آزاد خبر داد؛

جزییات راه اندازی کمیته تعامل خانواده و دانشگاه

جزییات راه اندازی کمیته تعامل خانواده و دانشگاه کنکوری: معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد جزییات راه اندازی کمیته تعامل خانواده و دانشگاه را تشریح نمود.



فرزاد جهان بین در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۱۰ بسته است که دو بسته از آن، در رابطه با معاونت فرهنگی و دانشجویی است. یکی از این بسته های کاری، ارتقا تربیت اخلاقی، معنوی و هویتی است؛ این بسته این اهداف را دنبال می کند که ما بتوانیم فرهنگ دانشگاهی یا فرهنگی که بر دانشجو حاکم است را ارتقا دهیم.
جهان بین افزود: مولفه های مورد نیاز برای ارتقا فرهنگ حاکم بر دانشجو این است که در درجه اول عقلانی باشد، همراه با بینش تمدنی و دارای روحیه سخت کوشی باشد. قانون مداری و چهارچوب بندی در آن برجسته باشد و همین طور قناعت و اعتماد به نفس ملی در آن موج بزند. از طرف دیگر روحیه عفت و ایثار باید از خاصیت های این فرهنگ محسوب می شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اضافه کرد: حال سوال این است که کدام عوامل بیشترین تاثیر را در این اهداف کلیدی دارند؛ ما معتقدیم ۶ عامل که از آنها بعنوان اقطاب اثرگذار یاد می نماییم، بیشترین تاثیر را دارند که در راس آن مدیریت است و بعد از آن اساتید، خانواده، فضای مجازی، نهادهای دانشجویی و محیط را شامل می شود.
وی اشاره کرد: معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد که برای خودش نقش ستادی قائل است و معتقد می باشد که باید واحدها نقش آفرین باشند، رویکرد اصلی خودرا کمک به فعال سازی نقش آفرینی این اقطاب اثرگذار و مانع زدایی از اقطاب تعیین کرده است.
معاون دانشگاه آزاد اضافه کرد: یکی از این اقطاب اثرگذار خانواده است که ما طرحی تحت عنوان کمیته تعامل دانشگاه و خانواده در دستور کار قرار دادیم که در همه واحدهای دانشگاه تشکیل شده و یا درحال تشکیل شدن است. این کمیته متشکل از اعضای هیات علمی، متخصصان حوزه خانواده، خانواده دانشجویان، کارکنان و اساتید و مجموعه های مدیریتی در دانشگاه است که با خانواده ارتباط دارد.
جهان بین اشاره کرد: با اهمیت ترین کاری که این کمیته انجام می دهد مسئله یابی و طبقه بندی مسائل و ارائه راه حل برای این مسائل بصورت خلاقانه و کمک به تصمیم گیری شورای فرهنگی دانشگاه است. خوشبختانه این کمیته ها راه افتاده و هر هفته با کمیته های واحدها جلسه داریم و به جد پیگیری هستیم که این کمیته ها فعال شوند.
وی به اهداف تشکیل این کمیته اشاره نمود و اظهار داشت: تصمیم سازی برای شورای فرهنگی درباب تعامل دانشگاه و خانواده، برقراری ارتباط دو جانبه بین ارکان دانشگاه با خانواده دانشگاهیان، ارتقای سطح همگرایی فرهنگی و اجتماعی میان خانواده اساتید، کارکنان و دانشجویان بوسیله تعامل موثر با خانواده ها و افزایش تعامل و همدلی با یکدیگر همچون اهداف تشکیل این کمیته محسوب می شود.
این مقام مسئول دانشگاه آزاد آشنا کردن خانواده دانشجویان با ضوابط، شرایط و مقررات دانشگاه، شناسایی خانواده های صاحبنظر، علاقمند، کارآمد و ایده پرداز و استفاده از نقطه نظرات سازنده آنان در رشد و اعتلای برنامه ها و کارهای فرهنگی و اجتماعی را از دیگر اهداف تشکیل این کمیته عنوان نمود.
وی اضافه کرد: تبیین، نهادینه سازی و تسهیل ازدواج های آسان دانشجویان در بین خانواده دانشجویان با همکاری مرکز مشاوره دانشگاه با محوریت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، بهره گیری از ظرفیت خانواده های همیار و داوطلب در یاری رسانی به دانشگاهها و همین طور استفاده از این ظرفیت برای مساعدت با دانشجویان لطمه پذیر از دیگر اهداف تشکیل این کمیته است.
جهان بین به وظایف این کمیته اشاره نمود و اظهار داشت: جذب مشارکت خانواده های داوطلب در حل مشکلات و مسائل دانشجویان لطمه پذیر و دانشگاه، بررسی راهکارهای نظارت بر رفتار دانشجویان و چگونگی مقابله با لطمه های فرهنگی و اجتماعی، مشارکت و همکاری خانواده های دانشجویان با مرکز مشاوره دانشگاه در امتداد شناسایی و پیگیری مشکلات خانواده در امور دانشجویان همچون این وظایف محسوب می شود.
وی افزود: همین طور آگاهی از وضعیت دانشگاه و خوابگاه خصوصاً به سبب تنوع فرهنگی دانشجویان و آشنایی با مسائل و چالش های رایج در آنها، بررسی راهکارهای اجرائی شدن بخشنامه آراستگی و شئون رفتاری در دانشگاه، شناخت خانواده ها از قوانین آموزشی، ضوابط انضباطی دانشگاه، تقویم آموزشی، شیوه برخورد صحیح در رویارویی با مسائل و مشکلات احتمالی تحصیلی- اجتماعی و حمایت خانواده در امر ازدواج و توسعه مهارت های اجتماعی همچون این وظایف محسوب می شود.


منبع:

1400/11/29
22:46:02
5.0 / 5
389
تگهای خبر: آموزش , تحصیل , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور