معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاكید كرد؛

لزوم توجه به مشکلات فعلی در زمینه ارتباط دانشگاه ها با صنعت

لزوم توجه به مشکلات فعلی در زمینه ارتباط دانشگاه ها با صنعت به گزارش کنکوری معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اظهار داشت: توجه به نیازها و مشکلات فعلی در زمینه پژوهش و فناوری به ویژه ارتباط با صنعت باید در دستور کار قرار گیرد.



به گزارش کنکوری به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی، در نوزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز آموزش عالی با اعلان اینکه موضوع ارتباط بین صنعت و دانشگاه از موضوعات پر اهمیت کشور است، اظهار داشت: خوشبختانه این مساله از دغدغه های اصلی و مهم وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری است و ایشان بارها بر اهمیت این مسئله تاکید کرده اند.
رحیمی اضافه کرد: دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور نیز باید در دولت جدید این مسئله را بصورت جدی دنبال کرده و به دنبال ارتقا و بهبود عملکرد خود در این عرصه باشند.
وی افزود: توجه به نیازها و مشکلات فعلی در زمینه پژوهش و فناوری به ویژه ارتباط با صنعت باید مورد توجه باشد، اما این مسئله کافی نبوده و بصورت همزمان باید در زمینه پژوهش و فناوری نظر به آینده داشت، پس دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه باید یک نقش پذیری مناسب و خوبی را در برگزاری هفته پژوهش و فناوری داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه گفت: بحث تمایز و تفاوت پارک های علم و فناوری و مراکز رشد واحدهای فناور با کارهای دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه نیز از مسائلی است که دانشگاه ها و مسئولین باید به آن توجه نمایند. پارک های علم و فناوری اصولاً ماهیتی بغیر از دانشگاه دارند، هرچند منشا آنها دانشگاه است. پارک های علم و فناوری میزبان شرکت های فناور هستند در صورتی که دانشگاه ها چنین ماموریتی ندارند و میزبانی از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور جزو ماموریت ذاتی آنها نخواهد بود. البته باید توجه داشت دانشگاه منشا، مادر و مبدا پدید آمدن خیلی از این واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان است. دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری باید نقش مکمل یکدیگر بوده و همیشه باید اهتمام کنند با یکدیگر داد و ستدی دائمی داشته باشند.
رحیمی بیان داشت: فعالیت دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت درباب مراکز نوآوری و خلاقیت و یا مراکز تجاری سازی در دانشگاه ها بسیار حائز اهمیت می باشد. بعنوان مثال وقتی از مراکز نوآوری و تجاری سازی صحبت می نماییم، به این معنا است که این نوآوری معطوف به تجاری شدن می باشد و تجاری شدن لاجرم ارتباط دانشگاه با بیرون از دانشگاه را لازم دارد. بدین سبب برای تجاری شدن دستاوردهای تحقیقاتی و برنامه های نوآورانه دفاتر ارتباط با صنعت می توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در آخر اضافه کرد: خوشبختانه برنامه های بسیار خوبی در زمینه ارتباط با صنعت از طرف ستاد وزارت پیگیری می شود که همچون آنها می توان به ماموریت گرایی اشاره نمود که مستقیماً به دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها برمی گردد. یکی دیگر از کارهای مفید و موثر درحال انجام جهت بهبود فعالیت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، پایش عملکرد آنها است که اطلاعات حاصل از آن می تواند به ارتقای جایگاه دانشگاه در این عرصه کمک های فراوانی کند. توجه به برنامه های هفته پژوهش و فناوری و تبیین برنامه های جدید و موثر از دیگر مسائلی است که هم در دانشگاه ها و هم در ستاد وزارت علوم باید بصورت جدی دنبال شود.


منبع:

1400/06/23
22:10:28
5.0 / 5
816
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تحقیقات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور