نماینده ویژه وزیر علوم در اجرای طرح ساماندهی مراكز آموزش عالی تاكید كرد

توجه به وضعیت اعضای هیات علمی بعد از اجرای طرح ساماندهی دانشگاه ها

توجه به وضعیت اعضای هیات علمی بعد از اجرای طرح ساماندهی دانشگاه ها به گزارش کنکوری نماینده ویژه وزیر علوم در اجرای طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی از ادامه کار اعضای هیات علمی بعد از اجرای طرح ساماندهی دانشگاه ها اطلاع داد و اظهار داشت: از ۱۲۰ دانشگاه دولتی ۸۸ دانشگاه مشمول این طرح می شوند که بعد از ساماندهی این تعداد تبدیل به ۴۶ یا ۴۴ دانشگاه خواهند شد.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، دکتر رحیمی در جلسه ۱۴۹ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به اینکه نظام آموزش عالی در کشور نسبت به سایر بخش ها چه در بحث ساماندهی و چه در بخش نوآوری، اقدامات قابل توجهی داشته و قابل مقایسه با آن‎ ها هم نیست، اظهار داشت: امروزه تعداد زیادی از موسسات آموزش عالی از کیفیت آموزشی لازم برخوردار نیستند. افزایش تعداد دانش‎ آموختان بیکار به علت عدم نیاز بازار کار، توزیع نامتناسب رشته های تحصیلی مورد نیاز جامعه، رشد کمی نظام آموزش عالی بدون توجه به تحولات و بازار کار، کیفیت پایین آموزش در خیلی از موسسات نوپا و درحال گسترش، نبود تعداد داوطلب ورود و محدود بودن اعتبارات آموزش عالی همچون علل ساماندهی آموزش عالی است.
وی معیارها و شاخصهای ساماندهی را هم به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم کرد و اظهار داشت: در بخش معیارهای درونی این شاخص ها عبارتند از تعداد اعضای هیات علمی و تناسب آن با تعداد دانشجو، تناسب اعضای هیات علمی با رشته های دایر دانشگاه، سرانه مقالات علمی و پژوهشی داخلی و خارجی به هیات علمی، سرانه فضاهای آموزشی به دانشجو، آزمایشگاه های آموزشی فعال در رشته های تحصیلی دارای مجوز، سرانه تعداد طرح های بیرونی به هیات علمی، سرانه اعتباری طرح های تحقیقاتی فناوری بیرونی همچون مهم ترین شاخصهای ساماندهی بوده اند.
نماینده ویژه وزیر علوم در اجرای طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی، معیارهای بیرونی را شامل تعداد متقاضیان ورود به دانشگاه، نیاز شهر و استان به رشته های تحصیلی دانست و اظهار نمود: در این رابطه از استاندار خواهش کردیم تا نیازهای خودشان را اعلام کنند و اگر استاندار اعلام می کرد که به تمام این رشته ها نیاز دارد، بطور قطع تصمیمات ما هم فرق می کرد که تابحال هیچ استانداری چنین پاسخی به ما نداده است. بهینه سازی تنظیم موسسات آموزش عالی در هر استان، اهداف سه گانه ساماندهی که بدان اشاره شده همگی بعنوان عوامل بیرونی تلقی می شوند.
به گفته رحیمی، در اواخر سال ۱۳۹۸ دکتر غلامی وزیر علوم این پیاده سازی را ابلاغ کردند اما از سال ۱۳۹۹ شروع شد. با عنایت به این طرح از ۱۲۰ دانشگاه وزارت علوم، ۸۸ دانشگاه مشمول طرح ساماندهی می شوند. بعد از ساماندهی این دانشگاه تبدیل به ۴۶ یا ۴۴ دانشگاه خواهند شد.
وی اضافه کرد: با روش فوق یک دانشگاه مرکزی با پردیس های مختلف در شهرهای مختلف ایجاد می شود و حسن این کار هم پیشگیری از اتلاف سرمایه و پذیرش دانشجو در رشته های مشابه در همه این شهرهاست. به عبارتی یک رشته برای همه این دانشگاه ها در یکی از پردیس ها و یا مرکز ادامه می یابد که متناسب با نیاز یک استان و شهر است که با این اقدام اعضای هیات علمی هم همچنان به کار خود ادامه خواهند داد. خیلی از این دانشگاه ها با همین معیارهای مورد نظر ساماندهی خواهند شد.

اجرای طرح ساماندهی در ۱۷ استان کشور
به گزارش مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، دکتر رجبعلی برزویی، رئیس کمیسیون علم و آموزش ستاد فرهنگ دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی هم در این نشست اظهار داشت: این طرح در ۱۷ استان از ۳۱ استان اجرا شده است و ۶۶ مورد دانشگاه ارزیابی شده که ۳۴ مورد در دستور ساماندهی شورای گسترش قرار دارد. ۲۴ مورد در مرحله اول که ۱۸ مورد ابلاغ گردیده و ۱۰ مورد هم در ارتباط با مرحله دوم است.
به گفته وی بیشترین استانی که مورد ساماندهی قرار گرفته استان فارس است که ۶ موسسه آن مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از آن در خراسان رضوی ۵ موسسه، کرمان و خراسان شمالی با ۳ موسسه، اصفهان دو موسسه، سمنان و همدان و خراسان جنوبی و مازندران با دو موسسه و سایر استان ها هم با یک موسسه در دستور کار ساماندهی قرار گرفتند.





منبع:

1400/03/18
22:40:03
5.0 / 5
1330
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , پژوهش , تحصیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور

کنکوری، همراه همیشگی تو تا قله موفقیت! کنکور رو قورت بده و به دانشگاه دلخواهت برس