رئیس دانشگاه تهران:
تصویب مؤسسات پژوهشی به دانشگاه ها سپرده شد
به گزارش کنکوری رییس دانشگاه تهران اظهار داشت: در زمینه پژوهش شاهد می باشیم که تصویب مؤسسات پژوهشی به دانشگاه ها سپرده شده است که قاعدتاً این تصمیم ها نیازمند کار کارشناسی است.
به گزارش کنکوری به نقل از دانشگاه تهران، نخستین جلسه «شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران» به ریاست دانشگاه تهران و با حضور اعضای شورا همچون غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت عتف و رؤسای دانشگاه های اصلی تهران شامل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تربیت مدرس و... اجرا شد.
این نشست بمنظور مرور و تبیین بخشنامه اهداف شکل گیری شورا، بررسی اختیارات اولیه تفویض شده از طرف وزارت عتف به شورای مدیریت استانی و بحث و تبادل نظر درباب نحوه شکل گیری و فعالیت کمیته ها و کارگروه های تخصصی (دوازدهم خرداد) با حضور مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسا و نماینده های دانشگاه های عضو شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران اجرا شد.
محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران در این جلسه با اشاره به برگزاری موفق نشست های بین دانشگاهی اظهار داشت: تجربه دانشگاه ها در برگزاری نشست های مشترکی همچون اجلاس دانشگاه های بزرگ کشور نشان میدهد که همکاری دانشگاه ها در قالب اینگونه نشست ها امر مطلوبی بوده است. همفکری، انتقال تجربه ها، بررسی موضوع ها و تعامل دانشگاه ها در حل مشکلات نه فقط در سطح ملی، بلکه در سطح بین المللی هم همیشه صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: لذا، بحث هماهنگی و همفکری بعنوان اولین هدفی که برای این دبیرخانه ذکر شده است، می تواند فرصت بسیار مغتنمی را برای دانشگاه های استان تهران فراهم آورد. این دانشگاه ها به سبب این که مسائل مشابهی دارند و حوزه های مختلفی را تجربه کرده اند، بطور قطع به اشتراک گذاشتن این تجربه ها می تواند مثمر و مفید واقع شود.
نیلی احمدآبادی کاهش بروکراسی را از دیگر موارد مطروحه قابل توجه برشمرد و اشاره کرد: وزارت علوم، سیاست واگذاری اختیارات و تصمیم گیری به واحدهای ذیصلاح در آموزش عالی و دانشگاه ها را در دستور کار خود قرار داده است، شورای گسترش وزارت نیز تلاش نموده تا حدود اختیارات برنامه ریزی، تصویب رشته و جذب دانشجو را به دانشگاه ها واگذار کند که البته این امر می تواند توسعه یابد. در پژوهش هم شاهد می باشیم که تصویب مؤسسات پژوهشی به دانشگاه ها سپرده شده است، قاعدتاً این تصمیم ها نیازمند کار کارشناسی است و ضمن این که بروکراسی را می کاهد، ولی نباید فرایندها را گرفتار بی نظمی کند.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر این که در این شورا ما به دنبال کاهش اختیارات دانشگاه ها نخواهیم بود، اشاره کرد: حضور دانشگاه های بزرگ در استان تهران، شرایط ویژه ای را به وجود آورده است که شاید در استانهای دیگر کشور این شرایط وجود نداشته باشد. این دانشگاه های بزرگ، قبلاً اختیارات بیشتری را نسبت به دانشگاه های شهرستان ها از جانب وزارتخانه دریافت کرده اند، طبیعی است که در این شورا ما به دنبال کاهش آن اختیارات نخواهیم بود، حتی اگر این اختیارات به شکلی نیز بیشتر شود، یقیناً ما بعنوان یکی از دانشگاه های بزرگ کشور از این رویکرد استقبال خواهیم کرد.
وی در ادامه بیان کرد: اما ممکنست دانشگاه های استان تهران به لحاظ اختیارات متفاوت باشند و این شورا دراین زمینه بتواند به کاهش بروکراسی و خصوصاً اتخاذ تصمیم های کارشناسی تر کمک نماید. باز تاکید می کنم که فرصت همفکری و به اشتراک گذاشتن تجربه ها موضوع بسیار با ارزشی است که از باردیگر کاری ها ممانعت به عمل می آورد و بر استواری تصمیم ها می افزاید. این جلسه نیز با حضور معاونان وزارت علوم و اعضای شورا بمنظور آگاهی از تصمیم های اتخاذ شده و همفکری برای اقدام های بعدی تشکیل شده است.
نیلی احمدآبادی تاکید کرد: بطور قطع این شورا نباید سطح اختیارت موجود دانشگاه ها خصوصاً دانشگاه های بزرگ را تغییر دهد، اگر اتفاقی مقرر است بیفتد باید برای دانشگاه هایی باشد که اختیارات آنها محدود است تا این امر بتواند پروسه کارهای آنها را تسهیل تر کند. واقعیت این است که بدنه کارشناسی وزارت علوم، قوی نیست و کارشناسان آموزش عالی در دانشگاه ها هستند. اگر سیستمی را بتوانیم طراحی نماییم که بدنه کارشناسی دانشگاه ها در تصمیم سازی و تصمیم گیری وارد شوند، بسیار بهتر خواهد بود.
وی افزود: این بحثی که تحت عنوان استقلال دانشگاه ها مطرح است، بدین منظور نیست که اختیار بدون مسئولیت باشد، بلکه موضوع این است وقتی اختیاری به دانشگاه واگذار می شود، برمبنای تنوع و خلاقیتی که به وجود آمده است بدنه کارشناسی دانشگاه ها می توانند به آموزش عالی کمک کنند. اما وقتی تصمیم بخواهد در جای دیگری اتخاذ شود، یقیناً این بدنه کارشناسی منفعل خواهد شد.
منبع: konkoorist.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کنکوری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کنکوری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵