ارائه گرایش های تخصصی رشته صنایع دستی در آینده نزدیك

ارائه گرایش های تخصصی رشته صنایع دستی در آینده نزدیك مدیرگروه رشته صنایع دستی دانشگاه هنر اظهار داشت: برای رشته صنایع دستی بازبینی كاملی در سرفصل های قدیمی دروس؛ سرفصل های جدید و متناسب با نیاز روز و حال حاضر حوزه صنایع دستی طراحی شده است و در آینده بسیار نزدیك با گرایش های تخصصی در زمینه های مختلف صنایع دستی ارائه خواهد شد.


محمود کارگر عضو هیات علمی دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر و مدیر گروه رشته صنایع دستی این دانشگاه در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار نمود: از آنجایی که که ماهیت هنر و رشته های هنری با سایر رشته هایی مانند فنی مهندسی، پزشکی و.... متفاوت می باشد به تبع آن تاثیر انواع معضلات اجتماعی، فرهنگی و... مانند انواع بیماری های همه گیر به شکلی متفاوت در وجوه مختلف هنر و آموزش رشته های هنر خودرا نمایان می سازد. این تفاوت ماهیت را شاید بیشتر بتوان از جنبه عملگرا بودن رشته های هنری مد نظر قرار داد.
ایشان سپس اضافه کرد: چرا این گونه رشته ها بیشتر با جنبه و وجه عملی کار درگیر هستند. این وجه به خودی خود به معنای حضور مداوم در موقعیت انجام کار هنر است. وجه عملگرایی و کارگاهی بودن در رشته های هنری به ویژه حوزه بسیار گستره صنایع دستی، تاثیرپذیری خودرا از بیماری های همه گیری مانند کرونا بیشتر نشان میدهد. با شروع بیماری و راهکارهای ارائه شده آموزشی یعنی آموزش مجازی، شاید برای حوزه آموزش تئوریک و نظری بستری مناسب باشد هر چند که همان هم به پای آموزش حضوری نمی رسد، اما در حوزه آموزش عملی و کارگاهی فضای مجازی و آموزش مجازی در شرایط فعلی بستری مناسب برای انجام کار را فراهم نمی کند و همان گونه که ذکر شده عمده مباحث حوزه هنر و صنایع دستی بر پایه آموزش عملی یعنی حضور هنرجو و یا دانشجو در محل آموزش است که در شرایط کنونی این بیماری خدشه ای بسیار جدی وارده کرده و تاثیر خودرا نمایان ساخته است.
مدیر گروه رشته صنایع دستی دانشگاه هنر بیان کرد: با حمایت مجدانه و سرمایه گذاری مفید در آموزش درست و صحیح صنایع دستی با فرهنگ و هویت ایرانی همین طور پشتیبانی از تولید، خرید محصولات صنایع دستی توسط دولت ها، صادارات، بازاریابی فروش، برداشت موانع سخت اداری جهت راه اندازی کسب و کارهای این حوزه، ارائه تسهیلات کم بهره مفید، و به موقع... شاهد باروری و رونق بیشتر هنر در تمامی ابعاد خواهیم بود.
وی اظهار داشت: یکی از اشکالات در مبحث اموزشی نبودن سرفصل دروس رشته صنایع دستی در دوره کارشناسی بود که به یاری همکاران، آموزش این رشته بازبینی شده و واحدهای درسی مفیدتری در سرفصل دروس قرار گرفته است. گذشته از این، تصمیم گیری و همکاری همه اعضای آموزشی گروه رشته صنایع دستی دانشگاه هنر با بازبینی کامل در سرفصل دروس قدیم، سرفصل جدیدی متناسب با نیاز روز و حال حاضر حوزه صنایع دستی آماده شده و با گرایش های تخصصی در زمینه های مختلف صنایع دستی در آینده بسیار نزدیک ارائه خواهد شد. آموزش صنایع دستی در دانشگاه ها به سبب عملی و کارگاهی بودن واحدهای درسی هزینه بر بوده و عدم دسترسی به بودجه ایده آل در زمینه آموزشی، پژوهشی و تجهیزاتی نیز معظلی دیگر شمرده می شود.
کارگر بیان کرد: رشته صنایع دستی با سابقه ای کهن در ایران یکی از مهمترین رشته های هنری دانشگاه مادر ایران یعنی دانشگاه هنر است. با توجه به این که ارائه این رشته از دهه ۶۰ به صورت آموزش دانشگاهی در دانشگاه هنر شروع شده است، در ضمن این چندین دهه دانشگاه هنر زیرساخت های مناسبی برای برگزاری و اموزش رشته صنایع دستی در گرایش های مختلف را چه به لحاظ جذب اعضای هیئت علمی و اساتید مدعو متخصص، امکانات آموزشی، فضاهای آموزشی فراهم نموده است.
عضو هیات علمی دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر در آخر اشاره کرد: هدف کادر علمی دانشگاه آموزش دانشگاهی رشته صنایع دستی مبتنی بر عملگرایی و برخورداری دانشجویان از تخصص لازم در حوزه های پژوهشی و عملی جهت جذب در بازار کار یا راه اندازی یک شغل مستقل است که خوشبختانه با نگاهی کلی به آمار فارغ التحصیلان این رشته تا اندازه زیادی این مهم برآورده شده است. هرچند ایده ال مورد نظر نیست، اما بدنه هئیت علمی گامهای موثری در جهت رسیدن به آن برداشته و خرده نقصها موجود که همچون نبودن و یا کمبود برخی واحدهای درسی در سرفصل کلی دروس، بازبینی کامل سرفصل دروس رشته صنایع دستی بوده را برطرف نموده است.



1399/06/26
11:55:31
5.0 / 5
1866
تگهای خبر: آموزش , پزشكی , پژوهش , تحصیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور