وزیر علوم:
مقاومت هایی در اجرای طرح ساماندهی مراكز آموزش عالی وجود دارد
به گزارش كنكوری وزیر علوم با تاكید بر اینكه مقاومت هایی در اجرای طرح ساماندهی مراكز آموزش عالی وجود دارد، اظهار داشت: در اجرای این طرح وجود همكاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد اجرای نقشه جامع علمی ضروری می باشد.
به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی در دستور اول جلسه ۱۳۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به اینکه اجرای طرح ساماندهی مؤسسات آموزش عالی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اظهار داشت: این طرح باید به شکلی اجرایی شود که حواشی آن کاهش یابد؛ چونکه در این مساله نگاه های بخشی و منطقه ای همراه با مقاومت هایی در مقابل اجرای این طرح وجود دارد.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد اجرای نقشه جامع علمی در پیاده سازی طرح فوق، اظهار نمود: پس از ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کار منطقه بندی مؤسسات آموزش عالی شروع شد و هم اکنون اساس عملکرد وزارت علوم منطقه ای است؛ ولی در اجرای طرح ساماندهی به استانی تقلیل یافته است؛ چونکه در اجرای این مصوبه شاهد بروز برخی اختلافات استانی بوده ایم.
دکتر غلامی اضافه کرد: در اجرای این طرح به دنبال این نیستیم که یک استان سفید باشد و در استانی دیگر با تراکم دانشگاه ها مواجه شویم؛ بدین جهت تصمیم گرفتیم در اجرای این طرح استانی باتوجه به ظرفیت های منطقه ای عمل نماییم.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه برمبنای توزیع رشته ها و حوزه کارهای علمی و آموزشی میان استانها تقسیم شده است، اشاره کرد: اجرای آن بر عهده هیأت امناء است و از آنجایی که هیأت های امناء میان دانشگاه ها مشترک هستند، هم پوشانی ها و باردیگر کاری ها را کنترل می کنند.
وی ساماندهی مؤسسات آموزشی دولتی را سبب کاهش اختیارات بعضی از دانشگاه های کوچک و بزرگ دانست و اضافه کرد: بدین جهت در استانها نباید درگیر طرح های استانی باشیم تا مسئولان استانی را بیشتر هماهنگ نماییم، در غیر این صورت شاهد بروز اختلافات میان آنها خواهد شد.
وزیر علوم با اعلان اینکه منطقه ای کردن برای دانشگاه پیام نور با وجود چالش هایی که داشت، اجرایی شد، افزود: این طرح برای دانشگاه علمی کاربردی نیز اجرایی شد؛ ولی هیچ محدودیتی برای دانشگاه های فنی وحرفه ای به سبب توسعه اشتغال ایجاد نکردیم، به شکلی که در دو سال اخیر حدود ۱۸ مرکز جدید راه اندازی کردیم که ۱۰ مورد آن مربوط به دختران می شود.
دکتر غلامی یکی از چالش های پیش رو برای اجرایی کردن طرح ساماندهی مؤسسات آموزش عالی را فشارهای نمایندگان مجلس، مسؤولان استانی بیان کرد و اظهار داشت: این عزیزان تمایل دارند در شهر و روستای خود مؤسسه آموزش عالی تأسیس کنند که این امر امکان پذیر نیست.
وزیر علوم بر ضرورت پشتیبانی از ظرفیت علمی کشور در جامعه جهانی اصرار کرد و اظهار داشت: ظرفیت های مناسبی در حوزه نانو در کشور به وجود آمده که یکی از آنها وجود اساتید خوب در حوزه نانو است که بواسطه آن تربیت دانش آموختگان و متخصص در این عرصه انجام شده است.
وی ادامه داد: همین طور با شکل گیری شرکت های دانش بنیان و حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرایط استفاده از دانش آموختگان حوزه نانو فراهم گشته است.
به گزارش روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم فراهم شدن بستر تبدیل دانش حوزه نانو به ثروت را باتوجه به وجود ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور، دانست و اشاره کرد: لزوم دارد حمایت بیشتری از ظرفیت علمی کشور بعنوان یک سرمایه ملی در جامعه جهانی صورت گیرد که انشاءالله این رونق ادامه دار باشد.
منبع: كنكوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب