عضو شورای مركزی دبیران شوراهای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتری:
وجود شورای صنفی برای پیگیری مطالبات دانشجویان در هر دانشگاهی لازم است
به گزارش كنكوری دبیر شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتری تخصصی دانشگاه علوم پزشكی تبریز و عضو شورای مركزی دبیران شوراهای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتری وزارت بهداشت معتقد است: دانشجویان از اركان اصلی دانشگاه ها به شمار می روند و وجود نهاد شورای صنفی بعنوان یك نهاد دانشجویی كه از جنس دانشجویان است، برای پیگیری مطالبات آنها در هر دانشگاهی ضروری می باشد.
به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، هادی صادق زاده ضمن بیان این مطلب اظهار نمود: شورای صنفی یك نهاد دانشجویی است كه هم مشروعیت دارد و هم مقبولیت. این شورا به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از بطن دانشجویان و با انتخابات قانونی تشكیل می شود.
وی افزود: لزوم وجود شورای صنفی در حقیقت به ایجاد تعامل و همفكری بین دانشجویان و مسؤولان و مطالبه خواسته های به حق دانشجویان برمی گردد و بدون شك وجود تعامل و مشاركت بین شورای صنفی و مسؤولان دانشگاه به مرتفع كردن مشكلات ختم می شود. در عین حال تشكیل یك نهاد دانشجویی مستقل كه بتواند به دور از هر گونه محافظه كاری مطالبات و خواسته های صنفی دانشجویان را به گوش مدیران ارشد دانشگاه برساند و از حقوق قانونی آنها دفاع كند، بسیار اهمیت دارد.
دبیر شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتری تخصصی دانشگاه علوم پزشكی تبریز با اشاره به تاریخچه شروع فعالیت شورای صنفی در این دانشگاه اظهار داشت: شورای صنفی در دانشگاه علوم پزشكی تبریز پس از وقفه چند ساله از سال ۹۴ آغاز به فعالیت نموده و از آغاز فعالیت بعنوان شورای صنفی دانشگاه قدم های مهمی در رفع مشكلات دانشجویان برداشته است. البته اعضای شورا متشكل از دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی شامل دانشجویان كارشناسی، كارشناسی ارشد، دكتری عمومی، دستیاران و دكتری تخصصی بود كه در سال اخیر به سبب دغدغه ها و مشكلات خاص مقاطع مختلف و به منظور انجام فعالیت شورا به نحو احسن و رسیدگی به مشكلات به صورت تخصصی تر، از یكدیگر جدا شدند و شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتری تخصصی برای نخستین سال به صورت مستقل آغاز به فعالیت كرد.
عضو شورای مركزی دبیران شوراهای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتریوی با اشاره به لزوم وجود شورای صنفی در دانشگاه های علوم پزشكی اشاره كرد: دانشجویان از اركان اصلی دانشگاه ها به شمار می روند و وجود نهاد شورای صنفی بعنوان یك نهاد دانشجویی كه از جنس دانشجویان است، برای پیگیری مطالبات آنها در هر دانشگاهی ضروری می باشد. شورای صنفی دانشگاه ها بعنوان نهادی دانشجویی به دور از كارهای سیاسی و فقط برای رفع مشكلات دانشجویان شامل مشكلات رفاهی و صنفی، آموزشی، پژوهشی و... قدم به عرصه فعالیت گذاشته است. همین طور این شورا در جهت بهبود شرایط موجود و ایجاد شرایط جدید برای رشد هر چه بهتر دانشجویان در تمامی جنبه ها همچون علمی، پژوهشی، جسمی و روانی و... تلاش می كند.
بگفته وی، شورای صنفی دانشجویان به سبب ایجاد ارتباط مستقیم و بدون واسطه بین دانشجویان و مسؤولان و بعنوان زبان گویای دانشجویان می تواند قدم های خیلی مؤثر و سریعی در رفع مشكلات دانشجویان و بهبود شرایط موجود بردارد. البته در به ثمر رسیدن این رسالت مهم همكاری مسؤولان مربوطه با این شورا و كوشش برای حل مشكلات و بها دادن به این شورا از جانب مسؤولان امری مهم و لازم است كه اگر این مهم اتفاق نیافتد فعالیت شورا هم تأثیری نخواهد داشت.
دبیر شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتری تخصصی دانشگاه علوم پزشكی تبریز با اشاره به مشكلات شورای صنفی این دانشگاه اظهار نمود: از مهمترین مشكلات موجود كه گریبان گیر بیشتر دانشگاه های علوم پزشكی كشور است می توان به نبود خوابگاه مجردی و متأهلی برای دانشجویان دكتری تخصصی و دستیاران، پرداخت كمك هزینه تحصیلی كم نسبت به وضعیت موجود و تخصیص وام ضروری به این دانشجویان در كل دوره به مبلغ یك میلیون تومان اشاره نمود و از دیگر مشكلات نبودن محلی برای گذراندن طرح تعهد دانشجویان پس از فارغ التحصیلی خصوصاً برای دانشجویان دكتری تخصصی و پذیرش دانشجویان در رشته های مختلف بدون در نظر گرفتن آینده شغلی و آینده نگری لازم است.
وی افزود: از طرفی جذب فارغ التحصیلان بعنوان طرح تعهد خدمت در گروه هایی كه عنوان رشته فارغ التحصیلی دانشجو با عنوان گروه مورد پذیرش یكی نیست، موجب ایجاد مشكل شده است؛ این در حالیست كه فارغ التحصیل رشته مورد نظر وجود دارد. همین طور كمبود تجهیزات آزمایشگاهی در بعضی رشته های تحصیلی خصوصاً رشته های جدید و نبود اساتید كافی در رشته های تازه تأسیس نیز از دیگر معضلات موجود است.
به گزارش مفدا، عضو شورای مركزی دبیران شوراهای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دكتری درباب نقش وزارت بهداشت در تقویت شوراهای صنفی اشاره كرد: برای آنكه شورای صنفی دانشگاه دوام و قوام بیشتر و بهتری داشته باشد باید حمایت همه جانبه از عملكردها و كارهای شورای صنفی، از جانب مسؤولان صورت گیرد و مسؤولان دانشگاه به این شورا اعتماد كنندتا شورا بتواند رسالت مهم خودرا عملی كند. وزارت بهداشت نیز با پیگیری حل مشكلات و هماهنگی برگزاری جلسات مرتب با مسؤولان در سطح وزارتخانه موجب بهبود عمكرد شورا و تقویت جایگاه آن خواهد شد.
منبع: كنكوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب