رئیس سازمان امور دانشجویان خبر داد
350 دانشجو برای گذراندن فرصت مطالعاتی به خارج از كشور اعزام شده اند، آمار تعداد دانشجویان خارجی
به گزارش كنكوری رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: از شروع سال جاری تابحال 350 دانشجو بوسیله فرصت مطالعاتی به كشورهای خارجی اعزام شدند. همین طور جمعیت دانشجویان خارجی در وزارت علوم به 29 هزار نفر، در دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر از هشت هزار نفر و در وزارت بهداشت به سه هزار نفر رسیده است.
به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، مجتبی صدیقی در حاشیه افتتاح طرح های ورزشی دانشگاه سمنان اظهار داشت: خوابگاه های دانشجویی كشور در زمینه نوسازی و ارتقاء سطح كیفی به ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمند است.
وی ادامه داد: هم اكنون بیشتر از ۴۵۰ خوابگاه دارای ساختمان با عمر بالای ۲۰ سال در كشور وجود دارد كه نیازمند نوسازی و ارتقاء سطح است.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به كمبود ظرفیت خوابگاهی دانشگاه های كشور افزود: یكی از علت های اصلی فرسودگی خوابگاه ها، استفاده بیش از اندازه از ظرفیت خوابگاهی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
صدیقی افزود: در امتداد ارتقای سطح خوابگاه ها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال مذاكره با سازمان برنامه و بودجه است تا با تخصیص اعتبار از بودجه سال آینده، بتوان برای ارتقاء كیفیت خوابگاه های كشور اقدام نمود.
معاون وزیر علوم اشاره كرد: با عنایت به میزان اعتبار مورد نیاز برای ارتقای سطح خوابگاه ها، برنامه ریزی شده است تا با حمایت های دولتی، درانتها برنامه ششم توسعه، وضعیت خوابگاه ها را از جهت ارتقای سطح و تعمیرات به سطح بهتری برسانیم.
بگفته صدیقی برای ارتقای سطح خوابگاه ها، وزارت علوم به كمك سازمان برنامه و بودجه، صندوق رفاه، دانشگاه ها و كمك خیران فرهنگی نیازمند است.
وی ادامه داد: طبق آمارها، حدود ۴۰ درصد دانشجویان از خوابگاه ها استفاده می نمایند كه این آمار در شهرهای با موقعیت جغرافیایی مختلف به ۶۰ درصد می رسد.
دكتر صدیقی به ساخت خوابگاه های جدید در دانشگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: الان ۲۹ دانشگاه كشور، مجوز دریافت تسهیلات ساخت خوابگاه های جدید را ستاندن كرده و پیگیری مراحل اداری راه اندازی آنها شروع شده است.
وی افزود: ساخت خوابگاه دانشجویی جدید بر طبق ضابطه و قانون برنامه ششم توسعه، به شكلی است كه در آن، زمین از جانب دانشگاه و اعتبار ساخت با دریافت تسهیلات ستاندن شده از صندوق رفاه با تنفس دو ساله انجام می شود. در طرح دریافت تسهیلات به منظور ساخت خوابگاه جدید، صندوق رفاه، سود حاصله را پرداخت می كند و بازپرداخت آن از اعتبارات دانشگاه انجام می شود كه مراحل ساخت خوابگاه نیز بر عهده بخش خصوصی و یا دانشگاه است.
معاون وزیر علوم اظهار داشت: برای ارتقای سطح خوابگاه ها از لحاظ امكانات ورزشی، ۵۰ درصد اعتبار توسط دانشگاه و ۵۰ درصد باقیمانده از صندوق رفاه تامین اعتبار و هزینه می شود تا بتوان كمبود لازم در زمینه امكانات ورزشی دانشگاه ها را جبران كرد.
معاون وزیر علوم اظهار نمود: از شروع سال جاری تابحال ۳۵۰ دانشجو بوسیله فرصت مطالعاتی به كشورهای خارجی اعزام شدند. سازمان امور دانشجویان ترجیح می دهد كمبودها را بوسیله فرصت های مطالعاتی داخل و خارج از كشور جبران كند و سال قبل یك هزار و ۸۰۰ نفر از این فرصت های خارجی و داخلی استفاده كردند. سهمیه این فرصت مطالعاتی در نیمه نخست امسال و باقیمانده سال تحصیلی گذشته حدود ۸۰۰ نفر است.
صدیقی با اشاره به اینكه توسعه روابط بین المللی یكی از سیاست های وزارت علوم است، بیان كرد: بین المللی شدن دانشگاه ها از دیگر هدف های این وزارتخانه است چونكه دانشگاه های كشور توان مطلوب برای افزایش ارتباط و همكاری با دانشگاه های كشورهای دیگر را دارند. ۴۰ دانشگاه كشور مجوز پذیرش دانشجوی خارجی را دارند كه تعداد دانشگاه های دارای مجوز این مساله روند افزایشی دارد.
به قول رئیس سازمان امور دانشجویان جمعیت دانشجویان خارجی در وزارت علوم به ۲۹ هزار نفر، در دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر از هشت هزار نفر و در وزارت بهداشت به سه هزار نفر رسیده است.
پرداخت پنج هزار میلیارد ریال وام دانشجویی در سال تحصیلی جدید
معاون وزیر علوم با اشاره به اینكه در حدود ۲۱ نوع تسهیلات به دانشجویان پرداخت می شود اظهار داشت: حدود پنج هزار میلیارد ریال وام در سال تحصیلی جدید به دانشجویان پرداخت می شود.
وام های ضروری، مسكن، ودیعه، زیارت و ازدواج همچون وام های ارائه شده به دانشجویان است.
صدیقی با اشاره به اینكه یكی از ماموریت های اصلی صندوق رفاه، اعطای وام و تسهیلات به دانشجویان است، تصریح كرد: با تمام مشكلات اعتباری امسال و محدودیت هایی كه وجود دارد، صندوق رفاه برای افزایش سهم وام دانشجویی تلاش نموده است.
وی با اشاره به استقبال از وام ضروری و شهریه دانشگاهی از طرف دانشجویان، اضافه كرد: در سال تحصیلی گذشته چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات دانشجویی پرداخت گردید. تسهیلات دانشجویان دكتری ۳۴ درصد كل وام دانشجویی صندوق رفاه وزارت علوم را شامل می شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: بحران صندلی های خالی دانشگاه ها در دانشگاه های دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آن شكل دیده نمی گردد و در بعضی از رشته ها مانند علوم پایه و كشاورزی در شهرستان ها امكان دارد، ظرفیت تكمیل نشده باشد.
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه سمنان رئیس سازمان امور دانشجویان با حضور در دانشگاه سمنان زمین چمن مصنوعی این دانشگاه در سرای دانشجویی فرزانگان را افتتاح نمود. این زمین چمن با مشاركت دانشگاه سمنان و سازمان امور دانشجویان با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد ریال و در ابعاد ۴۰*۲۰ راه اندازی شده است.
همین طور پیست دوچرخه سواری در حاشیه مجتمع فرزانگان، دیگر طرحی بود كه توسط رئیس سازمان امور دانشجویان و نیز مدیركل تربیت بدنی وزارت علوم و دیگر مسئولان راه اندازی شد. این پیست دوچرخه سواری در زمینی به مساحت دو هزار و ۱۷۵ مترمربع و با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال ساخته شده و دانشجویان دختر دانشگاه از آن بهره مند می شوند.
صدیقی همین طور خانه دارت دانشگاه سمنان را نیز در فضای ۳۵ متر مربعی افتتاح نمود. برای اجرای این طرح ۲۵۰ میلیون ریال هزینه شده است.
رئیس سازمان امور دانشجویان و مدیركل تربیت بدنی وزارت علوم در ادامه از طرح های در دست اجرای دانشگاه سمنان شامل سرای دانشجویی، سرویس و رختكن سالن ورزشی فرزانگان، زمین فوتبال و والیبال ساحلی فرهیختگان، سرای دانشجویی خیرساز، استخر سرپوشیده و سالن تیراندازی بازدید كردند و از نزدیك در جریان روند ساخت آنها قرار گرفتند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب