قائم مقام معاون وزیر بهداشت اعلام كرد
تحصیل بیشتر از 60 درصد دانشجویان پزشكی بر مبنای سهمیه، پیگیری ها برای اصلاح بی نتیجه ماند
به گزارش كنكوری قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه بیشتر از ۶۰ درصد دانشجویان رشته های علوم پزشكی بر مبنای سهمیه وارد دانشگاه ها می شوند، اظهار داشت: متاسفانه پیگیری های وزارت بهداشت در این زمینه تابحال بی نتیجه مانده است.
دكتر حمید اكبری در گفتگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب از وضعیت سهمیه های پذیرش در رشته های پزشكی انتقاد و اظهار نمود: وجود سهمیه های مختلف برای پذیرش در گروه علوم پزشكی یكی از عوامل چالش برانگیز در نحوه ورود دانشجویان در دانشگاه ها بخصوص دانشگاه های علوم پزشكی است. چون كه بر مبنای قانون مجلس ما با مبحث ۳۰ درصد عدالت آموزشی كه مختص رشته های گروه علوم پزشكی است، مواجه هستیم و در رشته های دیگر این وضعیت وجود ندارد و علاوه بر این میزان ۳۰ درصد هم سهمیه های دیگر شهدا، رزمندگان و ایثارگران و ۵ درصد سهمیه هم به خانواده های آنان تعلق می گیرد و متاسفانه این چالش بسیار نگران كننده است.
وی با تاكید بر اینكه بیشتر از ۶۰ درصد دانشجویان رشته های علوم پزشكی بر مبنای سهمیه وارد دانشگاه می شوند، خاطرنشان كرد: به طور كلی سهمیه آزاد در رشته های پزشكی در كشور به زیر ۴۰ درصد می رسد، این وضعیت در سه رشته پر متقاضی علوم پزشكی یعنی دندانپزشكی، داورسازی و پزشكی وجود دارد و بیشتر از ۶۰ درصد دانشجویان ما در این رشته ها هم بر مبنای سهمیه وارد دانشگاه ها می شوند، ازاین رو ما نگران كیفیت آموزش در میان این دانشجویان هستیم.
قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت تصریح كرد: هم اكنون اگر ۱۰ هزار نیرو در سه رشته پزشكی، داروسازی و دندانپزشكی جذب دانشگاه های علوم پزشكی نماییم، ۶۰۰۰ نفر آنها بر مبنای سهمیه وارد می شوند و وزارت بهداشت این مورد را با جدیت از راه مجلس پیگیری می كند، چون كه یكی از مسائل مهم و نگران كننده در نحوه ورود دانشجویان گروه علوم پزشكی به حساب می آید.
اكبری اعمال سهمیه برای ورود به دانشگاه های علوم پزشكی را نوعی بی عدالتی آموزشی توصیف كرد و اضافه كرد: هم اكنون ظرفیت بعضی از سهمیه ها در رشته های علوم پزشكی كه به مناطق محروم اختصاص یافته، در حال پر شدن است كه البته آن سهمیه هم نیازمند بازبینی است. اما به طور كلی ما نیازمند بازبینی اساسی در سهمیه های پزشكی هستیم، ضمن اینكه دانشگاه ها هم نگران این مورد هستند.
او در آخر تصریح كرد: متاسفانه پیگیری های وزارت بهداشت برای اصلاح و تجدید نظر در اعمال سهمیه دانشجویان برای ورود به رشته های پزشكی از مجلس شورای اسلامی تا كنون نتیجه ای نداده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب