انتقاد یك استاد از مطالعات كشورشناسی در ایران

انتقاد یك استاد از مطالعات كشورشناسی در ایران به گزارش كنكوری یك استاد دانشگاه می گوید، در ایران در مطالعات كشورشناسی به مسائل روز و اعداد و ارقام روز و نظریه ها نگاه می شود؛ در حالیكه اصل كار بر مبنای علل و روندها است.


به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، دكتر محمد نقی زاده در افتتاحیه كنفرانس بین المللی مطالعات چین، به مقایسه ضمنی ژاپن، چین و ایران پرداخت. وی ضمن انتقاد از اینكه در ایران در مطالعات كشورشناسی به مسائل روز و اعداد و ارقام روز و نظریه ها نگاه می شود، اصل كار را بر مبنای علل و روند دانست كه اعداد و ارقام نتیجه آن است. به قول دكتر نقی زاده، مبانی فكری و فلسفی توسعه كشورهاست كه اهمیت دارد و اضافه كرد: «در ایران به جای دنبال كردن الگوی كشورهایی مثل ژاپن، چین، هند یا اندونزی، باید مبانی فكری-فلسفی توسعه این كشورها را جستجو كرد و به جای مباحث نظری، فكر را به نسل بعد انتقال داد.»
این استاد ژاپن شناس، دهه ۱۹۷۰ را پرتنش ترین و پراتفاق ترین دهه در قرن نوزدهم و بیستم در جهان خواند كه برای مطالعه تحولات كشورها، دهه ای بسیار مهمی است. در این دهه چین مناسبات خویش را با آمریكا تقویت كرد. به دنبال آن ژاپن هم خویش را به آمریكا نزدیك كرد. چین همچنان خویش را كشوری در حال توسعه می داند، نه توسعه یافته. با این عنوان همچنان به دنبال دریافت حمایت های آمریكاست و تقویت نیروهای متخصص خود بوده و هست، نه دریافت كمك مالی از این كشور.
دكتر نقی زاده در ادامه سخنان خود به شباهت های چین و ژاپن در جریان توسعه خود اشاره نمود. نخست آنكه آنچه اهمیت دارد مبانی فكری و نگرش است، نه نظریه. ژاپن در ۱۵ سال و چین در ۴۰ سال این روند را طی كردند و به موفقیت امروز خود دست پیدا كردند.
شباهت دوم در این است كه هردو سرمایه اولیه را از بخش كشاورزی گرفتند. در بحث تأمین سرمایه اولیه، ژاپنی ها از سرمایه های خارجی ترس داشتند و از پس انداز ملی استفاده كردند. ۸۰ درصد سرمایه های اولیه توسعه چین از راه چینی های ساكن در خارج از چین تأمین شده است. آخرین جنبه بررسی دكتر نقی زاده، قطع رابطه طلا با دلار و جداشدن از خام فروشی و صادرات مواد خام بود. به باور وی همچنان قدرت در علوم پایه در دست آمریكاست، چونكه علوم پایه هزینه بر است در حالیكه فناوری درآمدزاست.
دكتر نقی زاده ابراز امیدواری كرد با پیگیری دكتر عاملی و تكیه گاه علمی دكتر شاهنده، بزودی رشته مطالعات چین در دانشكده مطالعات جهان دایر شود.



1398/03/23
19:04:04
5.0 / 5
4759
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور