استاد روانشناسی تشریح كرد :

چهار مرحله تغییر رفتار در انسان

چهار مرحله تغییر رفتار در انسان كنكوری: تهران- ایرنا- استاد روانشناسی با اشاره به اینكه برای تغییر رفتار در انسان به چهار مرحله نیاز است، اظهار داشت: در نخستین مرحله، انسان باید الگویی داشته باشد تا بتواند در رفتارهای خود تغییر تولید كند.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مهدی دوایی روز یكشنبه در بیست و هشتمین جلسه عمومی كاركنان ایرنا ادامه داد: با عنایت به اینكه الگوی صرف برای تغییر رفتار كفایت نمی كند باید با تشویق و تنبیه بعنوان دومین مرحله از تغییرات رفتاری همراه باشد و این دو در كنار هم قرار گیرند تا تغییر رفتار حاصل شود.
عضو هیات علمی پژوهشكده علوم شناختی ایران با اشاره به اینكه خداوند متعال هم برای تغییر رفتار در انسان، تنبیه و تشویق كوتاه مدت و دراز مدت در نظر گرفته است، اضافه كرد: بعنوان مثال اگر فردی به والدین خود احترام بگذارد نعمت و بركت وارد زندگی او می گردد و بر عكس آن هم صادق است كه بی توجهی به این مساله باعث تنبیه الهی خواهد شد.
دوایی محبوبیت داشتن را نتیجه برقراری ارتباط مناسب با اطرافیان دانست و ادامه داد: اگر انسان می خواهد در میان مردم محبوب باشد باید روابط خویش را گسترده كند.
وی از رفتارگرایی و شرطی كردن بعنوان مرحله دیگری از تغییر رفتار نام برد و اظهار داشت: الزاما همه رفتارها با تشویق و تنبیه تغییر نمی كند و گاه هر گونه تشویق و یا تنبیه راه به جایی نمی برد و نتیجه معكوس دارد كه در این شرایط باید شناخت درمانی كرد.
عضو شورای پیشگیری از صدمه های اجتماعی با تاكید بر اینكه به هر میزان كه در تقویت «انسانیت» در خود و دیگران بكوشیم تغییر رفتار صورت می گیرد، بیان داشت: مرحله چهارم برای تغییر رفتار مفهوم دار كردن زندگی است به این نحو كه هر انسان باید یك «او» در زندگی خود داشته باشد تا به خاطر آن بتواند در رفتار خود تغییراتی تولید كند.
دوایی اضافه كرد: ریشه هر گونه بیماری های روانی، اضطراب است و اضطراب هم در ناكامی ریشه دارد و ریشه ناكامی هم وابستگی است به این مفهوم كه هر اندازه كه انسان بتواند اضطراب و استرس را از زندگی خود دور كرده و وابستگی هایش را كم كند به سلامتی روح و روان دست پیدا می كند.
وی خاطرنشان كرد: هنگامی كه انسان وابستگی های بسیار دارد، دلشوره از دست دادن آنها در زندگی به وجود می آید كه البته این دلبستگی ها تا حدودی خوب است اما انسان معنای زندگی را باید به چیزی بدهد كه دلشوره كمتری برای از دست دادنش داشته باشد و آن، ذات حق باریتعالی است.
فراهنگ**1883**1055
خبرنگار: مریم جلوداران**انتشار: زینب كارگر


1396/09/20
02:12:15
5.0 / 5
4719
تگهای خبر: استاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور