فیلترینگ برای صیانت پیشگان امر محال می شود؟

فیلترینگ برای صیانت پیشگان امر محال می شود؟ به گزارش کنکوری، فیلترینگ هر روز یک گام به ناممکن شدن نزدیک می شود، حدودا همزمان با بیان رسمی استارلینک برای ساپورت تلفن همای همراه از سال ۲۰۲۴ شرکت آمازون هم زنجیره ماهواره ای خویش را تکمیل کرده اما هنوز گروهی در کشورمان به دنبال فیلترینگ هستند! در حالیکه خیلی از علمای دینی هم مثل آیت الله جوادی آملی از فیلترینگ و فروش فیلتر شکن گلایه دارند اما تندروهای صیانت پیشه همچنان سیاست بستن را پیگیری می کنند تا درآمد های کلان از فروش فیلترشکن حاصل شود اما با رواج هر روز بیشتر اینترنت ماهواره ای به نظر می آید بساط فیلترینگ برای مدت طولانی برچیده شود. پروژه عظیم کویپر، طرح بزرگ آمازون است برای عرضه این خدمات.


تینا مزدکی_ پروژه کویپر «Kuiper» آمازون با آزمایش موفقیت آمیز فناوری حیاتی در مدار، به نام پیوندهای بین ماهواره ای نوری «OISL» دستاورد مهمی را رقم زده است. آمازون قبلا جزئیات این فناوری را محرمانه نگه داشته بود، اما حالا مشخص شده است که OISL ارتباطات لیزری بین ماهواره ها را امکان پذیر می کند.
بیشتر بخوانید: اولین عرضه کننده اینترنت ماهواره ای در ایران به میدان آمد این شرکت در بیانیه مطبوعاتی اخیر فاش کرد که این فناوری مبتنی بر ارتباطات نوری، از لیزرهای مادون قرمز برای انتقال داده ها بین ماهواره ها در مدار پایین زمین استفاده می نماید. پروژه کویپر به دنبال استقرار انبوهی از ماهواره های کوچک در مدار پایین زمین «LEO» برای افزایش دسترسی پهنای باند جهانی، بخصوص به نقاط دوردست سیاره است.
نمایش فناوری بر روی دو نمونه اولیه ماهواره کویپر انجام شد که در اکتبر ۲۰۲۳ به مدار پرتاب شدند. از آن زمان، تیم کویپر به شکل گسترده درحال آزمایش محموله و شبکه ارتباطی سرتاسری خود بوده است.
هر دو ماهواره KuiperSat-۱ و KuiperSat-۲ ظرفیت انتقال و دریافت داده ها را با سرعت ۱۰۰ گیگابیت در ثانیه (Gbps) در یک پیوند یک ساعته در آخرین آزمایش نشان دادند. در آزمایش OISL اوایل نوامبر، نمونه اولیه ماهواره ها نزدیک به ۱۰۰۰ کیلومتر از هم فاصله داشتند. جالب اینجاست که این فناوری بگونه ای طراحی شده است که امکان ارتباط لیزری را در فواصل بیشتر، تا ۲۶۰۰ کیلومتر فراهم می آورد.


این سیستم انتقال مستقیم داده ها را بین ماهواره ها امکان پذیر می کند و احتیاج به اتصال داده به زمین را از بین می برد. یکی از مزایای قابل توجه این سیستم ارتباطی مبتنی بر لیزر، ظرفیت آن برای عرضه خدمات اینترنت به مناطق فاقد ایستگاه های زمینی، مانند مناطق دوردست در سراسر دنیا حتی مکانهای اقیانوسی دوردست است. برای مثال، امکان دارد به یک کشتی مسافربری در وسط اقیانوس یا یک هواپیمای فراآتلانتیک اجازه دهد تا اطلاعات را تقریبا از هر نقطه ای روی زمین به صورت ایمن منتقل کند.
همینطور به کاهش تاخیر، افزایش سرعت شبکه و بهبود امنیت انتقال داده کمک می نماید. طبق گفته آمازون، شبکه مش لیزری آن در مقایسه با کابل های فیبر نوری زمینی موجود، حرکت داده ها را تا حدود ۳۰ درصد سرعت می بخشد. به قول راجیو بادیال، معاون فناوری پروژه کویپر، با پیوندهای بین ماهواره ای نوری در سرتاسر صورت فلکی ماهواره ای، پروژه کویپر به صورت موثر بعنوان یک شبکه مشبک در فضا عمل خواهد نمود.
بادیال در بیانیه مطبوعاتی خود اشاره کرد که این سیستم کاملا داخلی برای بهینه سازی سرعت، هزینه و قابلیت اطمینان طراحی شده است و کل معماری از همان ابتدا بدون نقص کار کرده است.
ایجاد پیوندهای لیزری در مدار کار دشواری است و آمازون در هنگام توسعه OISL با موانع گوناگونی روبرو شد. ابتدا لیزرها باید تا حد امکان دارای یک پرتو باریک و بسیار دقیق باشند. در بیانیه مطبوعاتی تاکید گردیده است که برای ایجاد و حفظ پیوندهای لیزری، باید انتشار نور را به حداقل رساند تا از سیگنال قوی اطمینان حاصل شود. ثانیاً، این سیستم باید برای تسهیل ارتباطات تا فاصله ۱۶۱۶ مایلی و در نظر گرفتن حرکت فضاپیماهایی که با سرعت ۱۵۵۳۴ مایل در ساعت پرواز می کنند، توسعه می یافت.


اتصالات لیزری در فضا یک مفهوم رو به رشد است. گفته می شود استارلینک از سال ۲۰۲۱ از این فنآوری استفاده می نماید. حالا آمازون برنامه های جسورانه ای برای تجهیز هر ماهواره توسعه یافته داخلی با چندین اتصال نوری دارد. آمازون می خواهد تا نیمه اول سال ۲۰۲۴ ۳۲۳۶ ماهواره را برای ایجاد یک شبکه پهن باند مش در مدار پرتاب کند.
طبق گزارشات، این آزمایش ها مؤلفه نهایی معماری ارتباطات پیشرفته پروژه کویپر را تأیید می کند و نتایج تضمین می نماید که OISL ها بر روی نخستین ماهواره های تولیدی که مقرر است در نیمه اول سال ۲۰۲۴ پرتاب شوند، عملیاتی شوند.
برای پرتاب این تعداد زیاد ماهواره، غول تجارت الکترونیک با United Launch Alliance، Arianespace، Blue Origin و حتی رقیب خود SpaceX همکاری کرده است. استارلینک اسپیس ایکس که هم اکنون دارای بیشتر از دو میلیون کاربر در بیشتر از ۶۰ کشور است، که این همچون سرمایه گذاری های قابل توجه دراین زمینه بشمار می رود.
منبع: interestingengineering
بیشتر بخوانید: سه عکس دیدنی از قدرتمندترین موشک دنیا قبل از پرتاب آغاز تغییری بزرگ در گوشیهای شیائومی عجیب ترین محصول غول خودروساز انگلیسی که دنیا را شگفت زده کرد!/عکس وحشت شدید آمریکا و کره جنوبی از این هواپیمای مخوف آقای «اون»! ۵۸۳۲۳



منبع:

1402/09/29
21:37:52
5.0 / 5
233
تگهای خبر: آزمایش , اینترنت , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور