معاون سازمان انرژی اتمی:

تعدادی از کشورهای غربی بدنبال وارونه سازی پیشرفت علمی ما بودند

تعدادی از کشورهای غربی بدنبال وارونه سازی پیشرفت علمی ما بودند به گزارش کنکوری، معاون سازمان انرژی اتمی بیان اینکه ایران جزو 32 کشور تولیدکنندگان راکتور هسته ای است، اظهار داشت: طبق برنامه 20 ساله بدنبال تولید 20 هزار مگاوات برق از نیروگاه های هسته ای هستیم، این انرژی کم هزینه، پاک و پایدار می باشد و نباید تحت تاثیر تبلیغات منفی در این خصوص قرار بگیریم.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، دکتر سید پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی در آیین اختتامیه هجدهمین دوره ایران مرز پرگهر که ظهر امروز سه شنبه ۱۶ آبان در دانشگاه امیرکبیر برگزار گردید، اظهار داشت: از سال ۸۳، مسئله دست یابی ایران به علوم هسته ای، تحت تاثیر شیطنت های غربی ها از یک موضوع علمی تبدیل به یک موضوع سیاسی شد و تعدادی از کشورهای غربی بدنبال وارونه سازی این پیشرفت علمی بودند.
وی ادامه داد: مسئله انرژی هسته ای ایران در دو بُعد نرم افزاری و سخت افزار باید بررسی کرد، بُعد اول این پیشرفت علمی بگفته مقام معظم رهبری منجر به خودباوری و اعتماد به نفس شد و در نگاه بین المللی نیز جایگاه ایران را در نظم بین المللی ارتقا داد، مذاکرات کشورهای عضو شورای امنیت و آلمان با ایران نیز به سبب جایگاه والای کشورمان بوده است.
وی ادامه داد: در بعد سخت افزاری، در شرایطی که تحت شدیدترین تحریم های تاریخ بودیم در تمام ابعاد انرژی هسته ای رشد کردیم و توانستیم در زمره چندین کشور محدود دارنده چرخه کامل هسته ای از اکتشاف، استخراج، تولید کیک زرد، غنی سازی و تولید سوخت باشیم.
دکتر شیرمردی با اعلان اینکه ایران جزو ۳۲ کشور تولیدکنندگان راکتور هسته ای است، اظهار داشت: طبق برنامه ۲۰ ساله بدنبال تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از انرژی هسته ای هستیم، این انرژی کم هزینه، پاک و پایدار می باشد و نباید تحت تاثیر تبلیغات منفی در این خصوص قرار بگیریم و دست یابی ایران به انرژی هسته ای حق مسلم مردم است.
معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به پیشرفت های ایران در کاربرد پرتوهای هسته ای عنوان کرد: پیشرفت در این بخش در رابطه با بخش کشاورزی، صنعت، سلامت و محیط زیست است، پرتودهی به محصولات کشاورزی سهم آفت کش های شیمیایی که یکی از دلیلهای بیماریهای سرطانی است را کاهش خواهد داد.
بگفته وی «این فناوری مربوط به ۷۰ سال پیش است اما در کشور از آن غفلت شده، امروز معتقدیم که باید سهم انرژی هسته ای در بخش کشاورزی را افزایش دهیم این مساله نیازمند حضور دانشگاه ها در این پروژه های جدید است.»
دکتر شیرمردی با اشاره به نقش انرژی هسته ای در بخش سلامت بیان کرد: توانمندی تولید رادیوداروها تا یک میلیون کیت را داریم و بیشتر بیماریها با بهره گیری از رادیوداروها قادر به تشخیص و درمان است.
وی با اعلان اینکه در بحث استریل سازی تجهیزات پزشکی یکی از بهترین فناوری در جهان استفاده از پرتوهای هسته ای است، اظهار داشت: یکی از اشکالات در بیمارستان ها، عفونت های بیمارستانی است که با استفاده از این فنآوری می توان تجهیزات یکبار مصرف را سریع و کم هزینه ضدعفونی کرد.
معاون سازمان انرژی هسته ای عنوان کرد: در بخش محیط زیست با چالش ریزگرد و چالش آلایندگی محیطی مواجه هستیم، هرچند هنوز استفاده از این فنآوری در این بخش نداشتیم اما تحقیقات جهت استفاده از انرژی هسته ای در این زمینه شروع شده که موفقیت آن نیازمند حضور اساتید و دانشجویان است.
شیرمردی اضافه کرد: این آمادگی برای فراهم کردن تورهای بازدید علمی دانشجویی از ظرفیت بخش انرژی هسته ای وجود دارد، موفقیت های حاصل شده نتیجه تلاش فرزندان ایران است و وظیفه ماست که در ادامه این مسیر باتلاش و شجاعت به مقصد نهایی برسیم.




منبع:

1402/08/17
07:31:54
5.0 / 5
232
تگهای خبر: پزشكی , تبلیغات , تحقیقات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور