تحریک مغز بدون جراحی برای درمان زوال عقل

تحریک مغز بدون جراحی برای درمان زوال عقل کنکوری: تحریک مغز بدون جراحی امید جدیدی را برای درمان زوال عقل زنده کرده است.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، دانشمندان یک آزمایش موفقیت آمیز انسانی را با بهره بردن از فناوری جدید فرکانس بالا برای تحریک نورون ها در هیپوکامپ، منطقه ای که مسؤول تشکیل، سازماندهی و بازیابی خاطرات است، به اختتام رسانده اند.
این درمان غیر تهاجمی و بدون درد اکنون در افراد مسن مبتلا به اختلال شناختی به عنوان راهی بالقوه برای بهبود از دست دادن حافظه و عملکرد ناشی از بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل آزمایش می شود.
این پژوهش که توسط دانشمندان کالج امپریال لندن(ICL) هدایت می شود، به عنوان تحریک مغزی با تداخل زمانی(TI) شناخته می شود که شامل ارسال دو میدان الکتریکی با فرکانس بالا و به طور بی ضرر به مغز است. این پرتوها روی ۲۰۰۰ هرتز و ۲۰۰۵ هرتز تنظیم می شوند و در جایی که عبور می کنند یک جریان سوم ۵ هرتزی ایجاد می کنند. این جریان، کلید اصلی این روش است، چراکه در همان فرکانسی است که سلول های مغز منتشر می کنند.
بنابراین، این جریان ۵ هرتزی در هیپوکامپ تحریک می شود و بر بافت سالم مغز در هیچ منطقه دیگری تأثیر نمی گذارد. اینجاست که دانشمندان امیدوارند که نورون های بیمار دوباره به فعالیت بازگردند و میتوکندری های نیروبخش سلولی را که در اثر آلزایمر لطمه دیده اند، احیا کنند.
نیر گراسمن، سرپرست تیم تحقیق از دپارتمان علوم مغز می گوید: تا به حال، اگر می خواستیم ساختارهایی را در اعماق مغز تحریک نماییم، باید الکترودهایی را با جراحی در مغز می کاشتیم که خطراتی را برای بیمار به همراه دارد و می تواند منجر به عوارض جدی شود.
وی افزود: حالا ما روش جدید خودرا برای اولین بار نشان دادیم که با آن می توان ازراه دور مناطق خاصی را در اعماق مغز انسان بدون نیاز به جراحی تحریک کرد. این یک راه بطورکامل جدید برای درمان بیماریهای مغزی مانند آلزایمر است که بر ساختارهای عمیق مغز تأثیر می گذارد.
روش تحریک TI به ۲۰ داوطلب سالم تحویل داده شد و در طول درمان، به شرکت کنندگان وظیفه داده شد تا چند جفت چهره و نام را حفظ کنند. سپس تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی(fMRI) نشان داد که TI به طور انتخابی بر فعالیت خاص هیپوکامپ که مستقیماً با حافظه مرتبط می باشد، تأثیر گذاشته است.
پژوهشگران مؤسسه تحقیقاتی زوال عقل بریتانیا(UK DRI) و دانشگاه ساری، زمان جلسات TI را به ۳۰ دقیقه زیاد کردند و مشاهده شد که خاطرات به وجود آمده در طول تحریک پس از آزمایش مجدد دوام می آورند، بااینکه سرعت فراموشی آنها مشابه بود. بااینکه مطالعات بیشتر در مورد طول جلسه درمان و تجزیه وتحلیل طولانی مدت در یک گروه کنترل هنوز مورد نیاز است.
اینس ویولانت، پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه ساری، گفت: توانایی هدف گیری انتخابی نواحی عمقی مغز با بهره بردن از یک رویکرد غیرتهاجمی بسیار هیجان انگیز است، به جهت اینکه ابزاری جهت بررسی نحوه عملکرد مغز انسان فراهم می آورد و فرصت هایی را برای کاربردهای بالینی باز می کند.
وی افزود: ترکیبی از تصویربرداری غیرتهاجمی و تحریک مغز به ما کمک می نماید تا فرآیندهایی مانند حافظه و یادگیری را که از عملکردهای شناختی ما پشتیبانی می کنند، کشف نماییم. آگاهی از این فرآیندها و چگونگی تغییر آنها برای ایجاد استراتژی های فردی بهتر برای درمان یا به تاخیر انداختن شروع بیماریها لازم است.
یک فرآیند آزمایشی TI بر روی بیماران مبتلا به زوال عقل حالا بوسیله مؤسسه تحقیقات دمانس انگلستان درحال انجام می باشد. این مطالعه سه هفته ای مستقر در لندن، افراد ۵۰ تا ۱۰۰ ساله با اختلالات شناختی خفیف و احتمال مبتلاشدن به بیماری آلزایمر غیر خانوادگی در مراحل اولیه را انتخاب نمود.
گراسمن می گوید: ما امیدواریم این کار به افزایش در دسترس بودن درمان های تحریک عمیق مغز با کاهش شدید هزینه و خطر کمک کند. ما حالا در حال آزمایش هستیم که آیا درمان مکرر با تحریک در طول چند روز می تواند برای افراد در مراحل اولیه آلزایمر مفید باشد یا خیر. ما امیدواریم که این کار سبب بازیابی فعالیت طبیعی مغز در مناطق لطمه دیده شود که می تواند علائم اختلال حافظه را بهبود بخشد.
گفتنی ست که یک مقاله دوم از محققانی در مؤسسه EPFL در سوئیس به طور مستقل این فناوری را تأیید کرده است.
هر دو مطالعه در مجله Nature Neuroscience منتشر شده اند.


 

1402/07/28
20:04:51
5.0 / 5
256
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تحقیقات , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور