قصه های عجیب درباره ی کودکی در ایران

قصه های عجیب درباره ی کودکی در ایران کنکوری: لوحی گلی نشان میدهد مشق نوشتن کودکان در ایران از حدود چهارهزار سال پیش رایج بوده است. نمونه ای از این لوح در موزه «کودکی ایران» به معرض نمایش گذاشته شده است؛ جایی که کودکی در ایران را از دوره باستان تا معاصر به معرض نمایش گذاشته است.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، تهران موزه های زیادی دارد که بیشترشان در دل پایتخت شلوغ ایران گم شده اند، بعضی هایشان در روز شاید یک بازدیدکننده هم نداشته باشند، پیدا کردن یکی یکی این موزه های ناپیدا می تواند سرگرمی نیم روزه ای در تهران باشد. «ایرانک» یا «کودکی ایران» یکی از همین موزه هاست که فعلا در طبقه همکف ساختمان ‌بایگانی اسناد ملی و در سالن گنجینه اسناد ملی مستأجر است.
ایرانک، کودکی در ایران را از دوران باستان تا معاصر به معرض نمایش گذاشته است، آن هم با راویانی خوش نوا که قصه های اساطیری از «درخت آسوریک» تا داستان های عامیانه همچون «خروس زری پیرهن پری» را بلندخوانی می کنند که می تواند برای کودک دوساله تا بزرگسال نودونه ساله گیرا باشد.
موزه با قصه شروع می شود، اولین مشق های نوشته شده روی الواح گلی از ایران باستان را به نمایش می گذارد، کودکی در ایران باستان را در سنگ برجسته ها نشان می دهد، وارد شاهنامه می شود و تاریخ ادبیات کودکان ایران را ورق می زد و در ادامه کوچک ترین راهنمای موزه، نوشت افزارها را در دوران اسلامی نشان میدهد و سپس بازدیدکنندگان روانه مکتب خانه می شوند و از دشواری خواندن و نوشتن در آن مقطع تاریخی ایران می شنوند.
مولاژ لوح مشق، نمونه نوشتار نوآموزان به خط میخی مربوط به سالهای ۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰ قبل از میلاد
محل نگهداری لوح اصلی: موزه ایران باستان


منبع:

1402/05/24
08:09:14
5.0 / 5
196
تگهای خبر: تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور