برومند تاكید كرد

ضرورت توجه دانشگاه ها و مراكز پژوهشی به پروژه های حوزه محیط زیست

ضرورت توجه دانشگاه ها و مراكز پژوهشی به پروژه های حوزه محیط زیست به گزارش كنكوری معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مجازی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و پژوهشگاه های كشور اظهار داشت: دانشگاه ها و مراكز پژوهشی سراسر كشور بیش از پیش توجه ویژه خودرا به پروژه های در رابطه با محیط زیست معطوف كنند.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، دکتر مسعود برومند، در نشست ویدئو کنفرانسی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور که، امروز (چهارشنبه) با حضور دکتر محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت، دکتر مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست، امیرارسلان مهاجری طهرانی، مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست و مدیران سازمان حفاظت محیط زیست در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با اشاره به اقدامات وزارت علوم در زمینه محیط زیست، اظهار نمود: در سال های ۹۷ و ۹۸ مکاتبات بسیاری با مراکز مختلف درباب اهمیت پروژه های زیست محیطی داشته ایم. دانشگاه ها از منظر مسئولیت اجتماعی می توانند کمک های بسیاری دراین زمینه انجام دهند. تقاضای من از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور این است که حتما توجه خودرا به پروژه های در رابطه با محیط زیست معطوف کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در زمینه رابطه بیشتر دانشگاه ها با ادارات کل استانی سازمان محیط زیست، اشاره کرد: ارتباط با اداره کل های محیط زیست استانها موضوع بسیار مهمی است، چونکه این ادارات هم می توانند بعنوان بخش تسهیل گر عمل کنند و هم خود مانعی دراین زمینه باشند.

بگفته معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، پروژه های زیست محیطی در میان دیگر پروژه های علمی در مجموع پروژه های مشکلی هستند، چونکه هر کسی درباب آنها اظهارنظر دارد.

وی در انتهای سخنان خود با اشاره به اینکه بودجه پژوهشی کشور الان ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده، ابراز امیدواری کرد که با همکاریهای بیشتر سازمان محیط زیست و بخش دانشگاهی در چارچوب تفاهم نامه مپسا، پژوهشگران بتوانند از اعتبارات این بخش برای انجام پروژه های ملی محیط زیستی استفاده کنند.

در ادامه دکتر محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم با اشاره به همکاریهای دو سال اخیر بین سازمان محیط زیست و وزارت علوم اظهار نمود: همچون دستاوردهای سال های اخیر می توان به امضای تفاهم نامه مپسا، اجرای ۴ کنوانسیون با دانشگاه ها و نیز موضوع آزمایشگاه های معتمد اشاره نمود. در زمینه تفاهم نامه مپسا نیز تابحال ۶ قرارداد دانشگاهی نهایی شده است.

وی ادامه داد: موضوع حائز اهمیت این است که دانشگاه ها نباید به پروژه های محیط زیستی مانند دیگر همکاری ها نگاه کنند. این بخش باید بعنوان وظیفه ملی همگانی قلمداد شود.
نیاز سازمان حفاظت از محیط زیست به ارائه راهکارهای علمی و فنی دانشگاهیان
در ادامه دکتر مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست با تاکید بر فراهم شدن زیرساخت های لازم برای همکاری سازمان محیط زیست و آموزش عالی اظهار داشت: قبل از همه لازم می دانم از پیگیری ها و توجه ویژه دکتر برومند درباب پروژه های محیط زیستی تشکر داشته باشم. سال قبل تفاهم نامه ای بین سازمان محیط زیست و وزارت علوم به امضا رسید. همچون نقش های بخش دانشگاهی کشور در مباحث ملی حفظ محیط زیست می توان به مشاوره های علمی، معرفی دانش فنی لازم، تبیین راهکارهای همگانی اقتصاد محیط زیست، تهیه برنامه های مدیریت محیط زیست و دستورالعمل اجرایی رفع آلایندگی محیط زیست با هدف حفظ محیط زیست اشاره نمود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال ۱۳۹۹، ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به سازمان محیط زیست اختصاص یافته، اظهار نمود: الان تنها ۲درصد از صنایع به صورت جدی پایش می شود. تلاش داریم در آینده پایش را دو برابر نماییم. در بخش افزایش پایش صنایع دانشگاه ها می توانند کمک های بسیاری به سازمان انجام دهند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از فرصت های قانون بودجه سال ۱۳۹۹ بند «و» تبصره ۶ بوده که در آن عوارضی برای فروش کالاهایی که مصرف آنها پسماند ایجاد می کند، وضع شده است. مپسا نیز در واقع طرح مدیریت و پایش آلاینده های زیست محیطی بوده که دراین زمینه به دنبال استفاده از توان علمی و تخصصی دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی پیرو تفاهم نامه بین محیط زیست و وزارت علوم هستیم.

دکتر تجریشی با اعلان اینکه نزدیک ۳۶۰۰ صنایع آلاینده در کشور داریم، اشاره کرد: سیستم پایش کدینگ ما از سال ۱۳۹۷ فعال است. همچون پروژه های در حال همکاری سازمان حفاظت محیط زیست با دانشگاه ها و مراکز علمی می توان به ۱۹ پروژه با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان اشاره نمود. همکاری ها و پروژه هایی در حوزه های مختلف همچون حوزه مدیریت پسماند با دانشگاه اصفهان، تربیت مدرس، علم و صنعت و پژوهشگاه شیمی نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: انتظار ما از دانشگاه ها این است که مشارکت و همکاری فعال داشته باشند تا بتوانند به ارائه راهکارهای علمی و فنی، همکاری در پایش صنایع و آلودگی ها، شناسایی تکنولوژی های جدید سازگار با محیط زیست و بومی سازی بپردازند.

دکتر تجریشی در آخر با اعلان اینکه خوشبختانه امروز هم مردم و هم مسئولان دیگر قوا یعنی قوه قضائیه و قوه مقننه نیز نسبت به موضوع حفاظت از محیط زیست حساسیت هایی را نشان می دهند، اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز در فرصت های بسیاری به مطالبه گری درباب اقدامات صورت گرفته در بخش حفاظت از محیط زیست پرداخته اند. امیدواریم در آینده این حساسیت ها نهادینه شوند. سازمان حفاظت از محیط زیست به نظر فنی و مستقل دانشگاهیان حتی اگر نتیجه به ضرر خود سازمان حفاظت ازمحیط زیست بوده و حاکی از کم کاری ما باشد، نیاز دارد.

امیرارسلان مهاجری طهرانی، مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست نیز در این جلسه درباب حمایت های این صندوق، اشاره کرد: صندوق ملی محیط زیست از طرح های نوین و اختراعات پژوهشگران حوزه محیط زیست حمایت می کند. همچون این حمایت ها می توان به تامین و تجهیز منابع مالی، اعطای تسهیلات مالی برای جلوگیری از تخریب محیط زیست، حمایت مالی و همکاری در طرح های آموزش محیط زیست و حمایت مالی در زمینه فرهنگ سازی اشاره نمود.

در ادامه نشست وبینار معاون پژوهشی دانشگاه شیراز بر ضرورت همکاری بیشتر ادارات کل استانی حفاظت از محیط زیست اصرار کرد.

برمبنای اعلام وزارت علوم، همین طور حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی نیز درباب ضرورت استفاده از پیوست های فرهنگی، اجتماعی و انسانی سخن گفت.





منبع:

1399/02/12
21:17:08
5.0 / 5
2775
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , پژوهش , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور