وزیر علوم مطرح كرد

آمادگی ایران برای توسعه همكاریهای علمی با سایر كشورها

آمادگی ایران برای توسعه همكاریهای علمی با سایر كشورها به گزارش كنكوری وزیر علوم با اشاره به اینكه از همكاریهای مشترك مراكز علمی ایران با دانشگاه ها و مراكز علمی كشورهای دیگر حمایت می نماییم، اظهار داشت: دانشگاه ها و مراكز علمی علیرغم محدودیت ها و تحریم های اعمال شده جایگاه علمی كشور را ارتقاء دادند و ما آماده تعاملات علمی با سایر كشورها هستیم.


به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، دكتر منصور غلامی در دیدار با دكتر دریا اورس سفیر جمهوری تركیه در تهران با تاكید بر اهمیت گسترش همكاریهای علمی بین المللی میان كشورهای منطقه اظهاركرد: همكاریهای دانشمندان و متفكران دو كشور ایران و تركیه بطور حتم می تواند زمینه ساز توسعه روابط مناسب و سازنده با یكدیگر و همینطور با سایر كشورهای منطقه باشد.
وی با اشاره به روابط و جایگاه علمی و سیاسی و اقتصادی ایران و تركیه در منطقه اظهار داشت: نزدیكی روابط ایران و تركیه در زمینه های مختلف به خصوص در زمینه علمی و فناوری همیشه اثرگذار بوده و بنابراین باید تلاش نماییم با عنایت به ظرفیت بالای نیروی انسانی و سایر امكاناتی كه در اختیار داریم، در جهت رشد و توسعه منطقه بیش ازپیش كوشا باشیم.
به گزارش اداره كل روابط عمومی وزارت علوم، وی با اشاره به اینكه در كنار رشد و توسعه علمی ایران، خواهان پیشرفت كشورهای همسایه هم در زمینه های علمی هستیم، اظهار داشت: دانشگاه ها و مراكز علمی و پژوهشی ایران علیرغم محدودیت ها و تحریم های اعمال شده، همه تلاش شان معطوف به آن بوده كه جایگاه علمی كشور را ارتقاء دهند و در این راستا شرایطی را فراهم نموده اند كه تبادلات علمی و فرهنگی به بهترین نحو میان دانشگاه های ایران با دانشگاه ها و مراكز علمی سایر كشورها صورت گیرد.
دكتر غلامی با اشاره به همكاریهای مشترك دانشگاه های ایران با مراكز علمی معتبر كشورهای اروپایی اظهار نمود: از همكاریهای مشترك مراكز علمی ایران با دانشگاه ها و مراكز علمی كشورهای دیگر حمایت می نماییم و باید تلاش نماییم این همكاری ها را با دانشگاه های تركیه هم بیشتر از پیش توسعه دهیم.
وزیر علوم با تاكید بر معرفی یك دانشگاه بزرگ تركیه بعنوان متولی برقراری ارتباط با دانشگاه های ایران و انجام هماهنگی های بیشتر در این خصوص، درباره امكان ایجاد رشته زبان و ادبیات تركی استانبولی در دانشگاه تهران و همینطور ارزشیابی و تایید بیشتر دانشگاه های تركیه، دستور بررسی های لازم را صادر كرد.
همینطور در این دیدار دكتر دریا اورس، سفیر تركیه در ایران با اشاره به اینكه دولت تركیه برای توسعه روابط علمی و فناوری با ایران اهمیت زیادی قائل است، اظهار داشت: خواهان آن هستیم كه همچون سایر روابط مثبت بین دو كشور، روابط علمی و پژوهشی مشترك مان را هم ارتقاء دهیم.
وی با اشاره به ریشه دار بودن حوزه ایران شناسی در تركیه، اضافه كرد: بحث زبان و ادبیات فارسی چه قبل از جمهوریت و چه بعد از آن در تركیه جایگاه ویژه ای داشته و الان در ۵ دانشگاه معتبر استانبول و آنكارا، رشته زبان و ادبیات فارسی در سطح كارشناسی ارشد و دكترا تدریس می شود و از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد.
سفیر تركیه در تهران در ادامه ایجاد رشته زبان و ادبیات تركی استانبولی در دانشگاه تهران و همینطور تایید و ارزشیابی تعداد بیشتری از دانشگاه های تركیه را خواهان شد.
او همینطور با اشاره به پیشرفت های علمی و موفقیت های مراكز علمی ایران در سال های اخیر اظهار داشت: ما همیشه پی گیر پیشرفت های علمی ایران در همه زمینه ها و رشته ها هستیم و اعتقاد داریم همكاریهای مشترك علمی و فناوری دو كشور ایران و تركیه بعنوان دو كشور برتر منطقه، موجبات ارتقای علمی منطقه را هم فراهم نموده و تبادل استاد و دانشجو را هم بین دو كشور تسهیل می كند.
همینطور در این دیدار دكتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مركز همكاریهای علمی، بین المللی درمورد نحوه ارتباطات دانشگاه های ایران و تركیه و همینطور تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه های دو كشور توضیحاتی عرضه كرد.
وی ادامه داد: تابحال توافق نامه های همكاری گوناگونی از سوی دانشگاه های ایران با دانشگاه های تركیه به امضاء رسیده كه با وجود اعلام آمادگی دانشگاه های ایرانی هنوز از سوی دانشگاه های تركیه هیئت اجرایی مشخصی برای انجام مفاد این قراردادها معرفی نشده كه در صورت هماهنگی بیشتر بین طرفین، تا جای ممكن در انجام بندهای این توافق نامه ها فعالیت خواهیم كرد.
دكتر سالارآملی با اشاره به اینكه دانشگاه های تایید شده تركیه در سطح متوسط از ۶ مورد در سال ۲۰۱۹ به ۱۷ مورد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است، اظهار داشت: درمورد ایجاد رشته زبان و ادبیات تركی استانبولی هم علاوه بر دایر بودن این رشته در دانشگاه علامه طباطبایی، قصد ما بر این بوده كه این رشته را در دانشگاه تبریز به علت اشتیاق بیشتر و همینطور داوطلبان فراوان برای یادگیری این رشته ایجاد نماییم.




منبع:

1398/12/01
23:32:40
5.0 / 5
3818
تگهای خبر: استاد , پژوهش , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور