معاونت علمی اعلام كرد:

معرفی ۷ دانشگاه و مركز علمی برتر در جذب ایرانی ها خارج از كشور

معرفی ۷ دانشگاه و مركز علمی برتر در جذب ایرانی ها خارج از كشور به گزارش كنكوری مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری، ۱۰ پایگاه تخصصی برتر در برنامه همكاری با متخصصان و كارآفرینان ایرانی خارج از كشور را معرفی نمود.



به گزارش كنكوری به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری، برنامه همكاری با متخصصان و كارآفرینان ایرانی خارج از كشور را با هدف ایجاد ساز و كاری برای بهره مندی از دانش و تجارب محققان و متخصصان ایرانی خارج از كشور اجرایی كرده است.
برنامه همكاری با متخصصان و كارآفرینان ایرانی خارج از كشور در چارچوب برنامه هایی چون «پسادكتری»، «فرصت مطالعاتی»، «اساتید مدعو و معین»، «تاسیس شركت فناور»، «برگزاری سخنرانی و كارگاه تخصصی» و «پروژه تخصصی جایگزین خدمت سربازی با تاكید بر مدل چرخش مغزها» طراحی و اجرایی شده است.
مخاطبان این طرح شامل دانش آموختگان دوره دكتری از یكی از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا، اساتید یكی از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا و متخصصان و كارآفرینان فعال در یكی از مؤسسات شاخص علمی و فناوری یا شركتهای دانش بنیان خارجی هستند.
این برنامه در آغاز با همكاری ۵ پایگاه تخصصی «پژوهشگاه رویان»، «مركز تكنولوژی های جدید پزشكی»، «مركز ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف»، «مركز بیوفیزیك - بیوشیمی دانشگاه تهران» و «پارك فناوری پردیس»، اجرا شده است. پس از گذشت ۴ سال این برنامه تبدیل به پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از كشور با بیشتر از ۹۰ مركز علمی و فناوری منتخب داخلی بعنوان پایگاه تخصصی همكار شده است.
بازگشت یك هزار و ۲۰۰ متخصص ایرانی به كشور
تجربه موفق‬ این برنامه در شكل‏‬ گیری زیرساختی مناسب و سریع جهت استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزه های مختلف تخصصی منجر به مشاركت بیشتر از ۵ هزار نفر از متخصصان و پژوهشگران ایرانی خارج از كشور در این برنامه شده است.
در این برنامه بیشتر از یك هزار و ۲۰۰ نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاه های برتر دنیا كه بیشتر از كشورهای امریكا، كانادا و كشورهای اروپایی هستند، الان به كشور بازگشته اند كه ۱۶ درصد آنها فارغ التحصیلان ۲۰ دانشگاه برتر دنیا همچون ام آی تی، استنفورد، كمبریج، هاروارد، بركلی، ایلینوی، امپریال كالج، پرینستون، میشیگان، ملی سنگاپور و ای پی اف ال سوئیس هستند.
حدود ۷۹ درصد این افراد تجربه زندگی بیشتر از ۵ سال را در خارج از ایران داشته اند كه نشان دهنده سطح بالای كیفی تحصیلی و تجربه آنها دارد. همینطور تابحال ۸۳ شركت استارتاپی در حوزه های مختلف تخصصی توسط این افراد بوجود آمده كه زمینه اشتغال تخصصی مستقیم برای بیشتر از ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از بهترین متخصصان و فارغ التحصیلان داخلی را فراهم نموده است.
تا كنون بیشتر از ۳۴۰ نفر از محققان بازگشته به كشور در چارچوب برنامه مذكور جذب هیات علمی دانشگاه های تراز اول داخلی شده اند كه این مورد در بالا رفتن سطح كیفی فعالیت های پژوهشی، آموزشی و بین المللی دانشگاه ها تاثیر داشته است.
معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری با همكاری موسسه بین المللی توسعه دانش فردای ایرانی ها با هدف ارتقای سطح كیفی برنامه و همینطور تجلیل از پایگاه های تخصصی برتر، هر ساله بر مبنای شاخص هایی همچون مدت زمان پاسخ گویی به متقاضیان، میانگین رتبه دانشگاه فارغ التحصیلی افراد جذب شده، میزان پرونده های بررسی نشده و همینطور میزان رضایت مندی متقاضیان از عملكرد و امكانات پایگاه مبادرت به رتبه بندی پایگاه های تخصصی همكار در برنامه می كند.
بر این اساس با عنایت به شاخصهای مذكور، «دانشگاه تهران»، «دانشگاه صنعتی شریف»، «ستاد ویژه توسعه فناوری نانو»، «موسسه بین المللی توسعه دانش فردای ایرانیان»، «دانشگاه الزهرا»، «دانشگاه علوم پزشكی تهران»، «دانشگاه خوارزمی»، «دانشگاه تبریز»، «دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل» و «پژوهشگاه رویان» به ترتیب رتبه ۱ تا ۱۰ را در ارزیابی پایگاه ها در سال ۹۷ كسب كرده اند.

1398/03/13
15:29:10
5.0 / 5
4207
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , پزشكی , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور